Barnemodeller

Husker du «Verdens vakreste tvillinger»?

Slik ser de ut i dag.

VERDENS VAKRESTE?: Fra de var seks år gamle ble tvillingene Leah Rose Clements og Ava Marie Clements kalt verdens vakreste tvillinger. FOTO: Instagram/@clementstwins
VERDENS VAKRESTE?: Fra de var seks år gamle ble tvillingene Leah Rose Clements og Ava Marie Clements kalt verdens vakreste tvillinger. FOTO: Instagram/@clementstwins Vis mer
Publisert

Tiåret 2020 må vel kanskje sies å være desenniet der tidligere etablerte skjønnhetsbegreper og kjønnsoppfatning blir utfordret. Man skal imidlertid ikke langt tilbake i tid før mediene presenterte et langt mer ensartet «ideal», og merkelappen «verdens vakreste» har lenge vært forbundet med en nærmest geometrisk utregning av hva som regnes som vakkert i et fjes.

Skjønnhet i vuggegave

To som tidlig fikk erfare hva det vil si å bli kalt ikke bare «vakre», men til og med «verdens vakreste», er det amerikanske tvillingparet Leah Rose Clements og Ava Marie Clements. Da de eneggede tvillingene kom til verden i 2010, mente moren Jaqi – sannsynligvis som alle mødre i verden – at nettopp hennes barn var de aller vakreste.

Men snart skal folk ha begynt å titte opp i vognen og kommentere hvor pene tvillingdøtrene hennes var, og flere spurte om hun hadde vurdert å la dem bli modeller, skriver yourdailysportfix. Da barna var kun et halvt år gamle, skal moren ha skrevet kontrakt med et modellbyrå i Los Angeles.

Humper i veien for barnevogna

Det skulle imidlertid vise seg å bli vanskeligere enn hun hadde trodd å få oppdrag, og etter noen måneder ga hun opp, og bestemte seg for å konsentrere seg om å ta seg av tvillingene og deres to år eldre bror.

Likevel da barna ble eldre, skal de ifølge moren ha likt å opptre og vise seg frem. Da hun seks år etter første forsøk i modellbransjen spurte døtrene om de hadde lyst til å gjøre et nytt forsøk, skal de ha svart «Ja», og Jaqi mener jentene er gløgge og i stand til å ta egne avgjørelser.

Da Leah Rose og Ava Marie var sju år gamle laget moren en instagramkonto for dem, og de hadde nå fått merkelappen «Verdens vakreste tvillinger».

Snart tok modellkarrieren seg opp, og jentene fikk etter hvert kontrakt for blant annet for barneklær. I dag har de 1,8 millioner følgere på Instagram, og 12-åringene legger stadig ut kommersielle samarbeider, også for badetøy og sminke.

Medaljens bakside

KK har tidligere skrevet om den norske barnestjernen Anita Hegerland, som var superstjerne i Skandinavia og Tyskland på 70-tallet. Vi har også skrevet om Jenny Skavlan som nekter å vise barna sine på sosiale medier, og begrunner det med at man ikke vet hvilken skade barna kan ta av det, og at hun ikke er villig til å ta den risikoen.

I tilfellet Ava Marie og Leah Rose forsikrer moren at barna selv har valgt å være modeller, og at de koser seg med livet i søkelyset, ved siden av svømming og dansing.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer