Husker du «Wedding Planner»? To andre stjerner fikk nesten hovedrollene

Vi klarer ikke se for oss filmen med disse to!

20 ÅR SIDEN: Matthew McConaughey som Steve Edison og Jennifer Lopez som bryllupsplanlegger Mary Fiore i «The Wedding Planner» fra 2001. FOTO: NTB
20 ÅR SIDEN: Matthew McConaughey som Steve Edison og Jennifer Lopez som bryllupsplanlegger Mary Fiore i «The Wedding Planner» fra 2001. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I fjor avslørte Jennifer Lopez (51) hvorfor hun har et helt spesielt forhold til «The Wedding Planner» fra 2001.

Stjernen fortalte at hun i begynnelsen av skuespillerkarrieren kjempet en konstant kamp mot stereotypier.

– Jeg ble alltid kalt inn på audition for å prøvespille for rollen som hushjelpen, «hun som vasker», «en Rosie Perez-aktig karakter» ...

– Jeg ville ikke gjøre det. Jeg måtte bryte ut av det mønsteret og overbevise noen om å la meg få hovedrollen i en romantisk komedie. Jeg klarte det og det ble «The Wedding Planner», sa Lopez til Variety fjor.

Siden den gang har multitalentet spilt i en haug av kjente, kjære filmer og serier: Deriblant «Monster-In-Law» med Jane Fonda, «Jersey Girl», «What To Expect When You're Expecting», «How I Met Your Mother» og «Will & Grace».

Sanger, danser, skuespiller – er egentlig det noe Jennifer Lopez ikke kan? Neppe.

KOLLEGER: Jane Fonda (t. v.) og Jennifer Lopez under premieren på «Monster-In-Law» – eller «Svigermonster» som den ble døpt på norsk – i 2005. Stjernene ser ut til å ha vært ganske mye bedre venner i virkeligheten enn på lerretet. FOTO: NTB
KOLLEGER: Jane Fonda (t. v.) og Jennifer Lopez under premieren på «Monster-In-Law» – eller «Svigermonster» som den ble døpt på norsk – i 2005. Stjernene ser ut til å ha vært ganske mye bedre venner i virkeligheten enn på lerretet. FOTO: NTB Vis mer

Drømmeprinsen som var forlovet

Tilbake til «The Wedding Planner».

Husker du ikke helt hva den handler om?

Historien begynner da Mary Fiore, en ambisiøs bryllupsplanlegger spilt av Lopez, setter fast hælen på skoen sin i et kumlokk. Midt i gaten, i bunn av en bakke. Mens en søppelcontainer kommer susende mot henne.

Selvfølgelig.

I siste sekund trekker en fremmed mann henne til side og i trygghet. Mary takker han – og svimer av.

SKINNET BEDRAR: Steve Edison sjarmerer både Mary Fiore og publikum de første minuttene av filmene – men så ... FOTO: NTB
SKINNET BEDRAR: Steve Edison sjarmerer både Mary Fiore og publikum de første minuttene av filmene – men så ... FOTO: NTB Vis mer

Hun våkner på sykehuset og her får hun møte mannen som reddet henne: Matthew McConaugheys (51) karakter, barnelegen Steve Edison. De to har en unektelig kjemi og ender, på en eller annen måte, opp på en utendørs kinovisning sammen.

Det danses og det kysses nesten. Øyeblikket blir avbrutt idet det begynner å pøsregne.

Noen dager senere møter Mary sin neste klient, den velstående bruden Fran Donolly. Samtidig får hun hilse på Frans forlovede for første gang – gjett hvem hun skal gifte seg med?

Steve, så klart! (Eller «Eddie» som Fran kaller ham.)

Ta en titt på traileren under:Fikk nesten hovedrollene

I år er det 20 år siden filmen med Lopez og McConaughey ble sluppet.

Vi kan ikke se for oss at den hadde blitt like bra med andre stjerner i hovedrollene, men i januar avslørte produsent Adam Shankman (56) ovenfor Yahoo at duoen faktisk ikke var på toppen av ønskelisten hans – til å begynne med.

I intervjuet sier Shankman at det var Minnie Driver (51) som skulle spiller Mary Fiore.

Den gang var skuespillerinnen ekstra ettertraktet fordi hun nylig hadde spilt i og blitt Oscar-nominert for rollen sin i en film som i dag er en klassiker: «Good Will Hunting».

Versjonen med Driver ble dog aldri noe av og Lopez kapret jobben i stedet.

DA OG NÅ: Minnie Driver i 1999 til venstre og i 2020 til høyre. FOTO: NTB
DA OG NÅ: Minnie Driver i 1999 til venstre og i 2020 til høyre. FOTO: NTB Vis mer

Da gjensto den mannlige hovedrollen.

Shankman hadde jobbet mye med «George of the Jungle»-stjernen Brendan Fraser (52) tidligere, så han tok en telefon til kanadieren.

– Han sa ja! Men så fikk han nytt management mens vi forhandlet avtalen og de dro ham ut av prosjektet ... Det var en mørk dag for meg. Vi var en måneds tid unna å begynne med øvinger og vi hadde solgt inn filmen med Jennifer Lopez og Brendan Fraser, fortalte Shankman til Yahoo.

DA OG NÅ: Brendan Fraser i 1999 til venstre og i 2018 til høyre. FOTO: NTB
DA OG NÅ: Brendan Fraser i 1999 til venstre og i 2018 til høyre. FOTO: NTB Vis mer

Med noen få uker igjen til innspillingsstart, fikk produsenten beskjeden om at det bare var én stjerne som hadde kunne ha mulighet til å spille i filmen i det aktuelle tidsrommet: Matthew McConaughey.

På den tiden var kjekkasen for det meste å se i dramafilmer.

– Jeg sa til alle at Matthew aldri kom til å ville gjøre noe som dette. Han hadde jo aldri gjort det før.

Heldigvis fikk historien en lykkelig slutt.

Så snart McConaughey møtte Lopez ansikt til ansikt og Shankman fikk se dem samme rom, var han sikker på at prosjektet kom til å bli en suksess.

– De gikk så godt overens. Jeg har aldri sett to mennesker som tilsynelatende er så forskjellige som Jennifer Lopez og Matthew McConaughey, men de var så søte sammen.

Pssst: «The Wedding Planner»-stjernene feiret filmens 20-årsjubileum i januar. Se den hyggelige praten i videoen under!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer