Johnny Depp og Amber Heard

Hva skjer hvis Amber ikke kan betale?

Hun ble dømt til å betale Johnny Depp over 100 millioner kroner, mens karrieren hennes ligger an til å gå i stå.

JOHNNY DEPP OG AMBER HEARD: I det sivile søksmålet ble Amber Heard dømt til å betale eksmannen Johnny Depp 15 millioner kroner erstatning for ærekrenkelse. Summen ble senere redusert til ti millioner dollar. FOTO: Images/BEI/REX/NTB
JOHNNY DEPP OG AMBER HEARD: I det sivile søksmålet ble Amber Heard dømt til å betale eksmannen Johnny Depp 15 millioner kroner erstatning for ærekrenkelse. Summen ble senere redusert til ti millioner dollar. FOTO: Images/BEI/REX/NTB Vis mer
Publisert

I juni 2022 falt dommen, etter at det tidligere ekteparet Johnny Depp og Amber Heard hadde møttes i en seks uker lang TV-sendt rettssak. De to skuespillerne anklaget hverandre for ærekrenkelse, i et sivilt søksmål fra Depp, og et motsøksmål fra Heard, men da juryens kjennelse ble lest opp fikk Depp medhold fra en enstemmig jury.

Amber Heard ble dømt til å betale skuespilleren 15 millioner dollar, noe som senere ble redusert til ti millioner dollar, grunnet en øvre grense i staten Virginia. Depp på sin side ble dømt til å betale Heard to millioner dollar, også det av en enstemmig jury.

To dager etter at dommen ble lest opp på direktesendt TV, uttalte Heards advokat Elaine Bredehoft at Amber Heard «absolutt ikke» var i stand til å betale ti millioner dollar, og at hun anker. Ifølge Bredehoft har Heard allerede betalt over seks millioner dollar i saksomkostninger, altså rundt seksti millioner kroner.

Må hun betale?

Men dersom en eventuell ny rettssak ikke skulle gi et annet utfall, hva skjer videre? Må Amber Heard betale Depp ti millioner dollar? Erstatningssummen tilsvarer over hundre millioner kroner, noe man skal være en stjerne av ganske store dimensjoner for å betjene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer