Gianni Versace

Hvem myrdet motekongen?

På morgenen 15. juli 1997 ble Gianni Versace skutt 10 ganger i hodet av en ukjent mann i hvitt.

BROR OG SØSTER: Gianni og søsteren Donatella var nære, hun og broren Santo styrer nå det enorme Versace-imperiet.  Foto: NTB-Scanpix
BROR OG SØSTER: Gianni og søsteren Donatella var nære, hun og broren Santo styrer nå det enorme Versace-imperiet. Foto: NTB-Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Filmstjerner, artister og kongelige kledde seg i Gianni Versaces kreasjoner. Han designet eksklusive klær som ble vist av supermodeller som Naomi Campbell og Linda Evangelista. På 1980- og 90-tallet levde han et luksusliv med bosteder i flere verdensdeler, hvor han menget seg med prinsesse Diana, Elton John, Madonna, Cher og Sting.

Han ble født 2. desember i 1946 i Calabria, Italia, og vokste opp med sin eldre bror Santo og yngre søster Donatella. Mamma Francesca var syerske, og Gianni ble tidlig moteinteressert og hjalp henne gjerne. Han studerte først arkitektur, men 26 år gammel flyttet han til Milano for å jobbe med mote. I 1978 åpnet han sin første motebutikk. Etter hvert som Versace ble et av de store motehusene, ble Gianni meget rik. På midten av 1990-tallet hadde han en formue på 8,3 milliarder kroner.

Ti skudd i hodet

Han ble beskrevet som en temperamentsfull mann som likte luksus, ville fester og mannlige prostituerte. Gianni var åpen om sin homoseksuelle legning og levde sammen med Antonio D’Amico i en overdådig art déco-villa i Miami.

På morgenen 15. juli 1997 går Gianni ut for å kjøpe moteblader. Da han kommer hjem igjen og skal låse opp døren, blir han skutt med ti skudd i hodet. Gianni faller død om på marmortrappen, som farges rød av alt blodet. Den ukjente mannen, kledd i hvit skjorte og grå shorts, går rolig vekk til en ventende bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer