Osacar 2017

Hvem vant hva under nattens utdeling?

- Jeg fikk takket min kone og mine barn, mottok en Oscar - og ga tilbake en Oscar, alt i løpet av 10 minutter, tvitret La La Land-produsenten etter at han måtte gi statuetten til Moonlight-teamet. Sjekk de viktigste vinnerne her.

Oscar 2017: Høyt henger de.. Hvem vant hva under nattens utdeling?
Oscar 2017: Høyt henger de.. Hvem vant hva under nattens utdeling? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 89. Oscar-utdelingen gikk av stabelen i Dolby Theatre i Los Angeles natt til mandag norsk tid. (Psst! Disse damene var nattens best kledde!)

Forhåndsfavoritten «La La Land» med nominasjoner i hele 14 kategorier, ble også kveldens storvinner, med 6 priser, i tillegg til at Emma Stone fikk pris for beste kvinnelige hovedrolle.

LES OGSÅ: Derfor hadde Oscar-kvinnene blå sløyfe på brystet

Likevel, prisen for beste film gikk til Moonlight, etter det som med rette betegnes som den største Oscar-utdelingstabben noensinne. For ved en feiltakelse ble «La La Land» utropt fra scenen som vinner av Warren Beatty og Faye Dunaway, og teamet fra filmen var godt i gang med takketaler, før feilen ble avdekket.

- Seerne måtte vente tre timer og førti minutter før denne utdelingen ble virkelig god, skriver Washington post, og poengterer at det er lenge siden vi har vært vitne til et Oscar-øyeblikk som vil leve evig.

- Jeg fikk takket min kone og mine barn, mottok en Oscar - og delte ut en Oscar, alt i løpet av 10 minutter, tvitret Jordan Horowitz, «La La Land»-produsenten.

Her er resten av de viktigste prisene:

Beste film:
«Moonlight»

Etter mye om og men, men ifølge kritikerne en velfortjent seier. - Som en filmatisert Franc Ocean-plate, skrev VG i sin anmeldelse og triller terningkast 6.

Beste mannlige skuespiller:

Casey Affleck, «Manchester by the Sea»

Lillebroren til Ben rykker for alvor opp i elitedivisjonen, og takket Denzel Washinton (nominert for «Fences») for å ha lært han skuespiller-kunsten.

Beste kvinnelige skuespiller:

Emma Stone, «La La Land»

Tok nylig hjem en Golden Globe for samme rolle. Hennes første Oscar. Var nominert i 2015 for beste kvinnelige birolle i «Birdman.»

Beste mannlige birolle:

Mahershala Ali, «Moonlight»

Har høstet gjennomgående stående applausfor denne rollen. Mange her i Norge kjenner han for rollen som rådgiveren Remy Danton, i «House of Cards».

LES OGSÅ: KK.no Anmelder «La La Land» - Ryan Gosling skuffer aldri!
LES OGSÅ: Dette inneholder Oscar-goodiebagen. (Oh lord...)
LES OGSÅ: Slik får du Hollywood-krøller!

Beste kvinnelige birolle: 

Viola Davis, «Fences»

Hennes første Oscar, men vært nominert både for hovedrolle og birolle tidligere. Vant tidligere i år Golden Globe for samme rolle.

Beste regissør:

Damien Chazelle, «La La Land» 

Ung, bare 32 år, og relativt uerfaren i Hollywood-sammenheng. Til sammen mottok filmen seks priser + Emma Stones beste kvinnelige skuespiller-pris.

Beste utenlandske film:

«Forushande» («The Salesman», fra Iran

Regissøren Asghar Farhadi boikottet utdelingen grunnet Trumps innreiseforbud.

Beste foto:

«La La Land», Linus Sandgren

Svenske Linus Sandgren dro hjem en Oscar for svenskene, da den glapp i beste utenlandske film for «En mann som heter Ove».

En komplett oversikt over ALLE vinnerne, finner du her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer