71 grader nord

- Hverken Thomas eller jeg kommer til å syte over å bære sekk eller gå langt

Men eventyrer Elisa Røtterud innrømmer at hun gruer seg spesielt til to ting.

71 GRADER NORD: Nytt av året er at kjendisversjonen er delt inn i team. FOTO: Haakon Lundkvist
71 GRADER NORD: Nytt av året er at kjendisversjonen er delt inn i team. FOTO: Haakon Lundkvist Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innspillingen av discovery+ og TVNorges nye reality-konsept 71° nord – team er allerede godt i gang, og nytt av året er at kjendiser skal kjempe seg gjennom Norge på langs i nettopp team.

Eventyrer Elisa Røtterud (42) og tidligere langrennsløper Thomas Alsgaars (49) er et av parene som kjemper om å vinne den prestisjetunge reality-konkurransen.

Etter at hun var med på Robinsonekspedisjonen i 1999 hadde hun lovet seg selv å aldri takke ja til et reality-konsept igjen, men da hun fikk spørsmål om å delta på 71° nord ble hun oppfordret av sine nærmeste om å si ja til utfordringen.

- De få menneskene jeg har rundt meg, fjellførere og mine nærmeste, forklarte meg at her kom jeg til å få eventyr servert på et sølvfat! forteller Elisa til KK, og legger til:

- Jeg hadde lovet meg selv å delta på noe sånt igjen, men har skjønt at det er et unikt konsept jeg ikke kan si nei til.

Null kontroll

42-åringen har utallige toppturer og eventyr bak seg, men forskjellen fra sine egne turer og 71° nord er at her har hun null kontroll over hva som skal foregå.

TEAM: Thomas Alsgaard og Elisa Røtterud er partnere i den aller første sesongen av 71° nord - team. FOTO: Haakon Lundkvist
TEAM: Thomas Alsgaard og Elisa Røtterud er partnere i den aller første sesongen av 71° nord - team. FOTO: Haakon Lundkvist Vis mer

- Vi har hatt relativt kort tid på å forberede oss, og det som er nytt for meg er at jeg har null kontroll. Halve turen er å glede seg og planlegge, men her vet jeg ingenting. Jeg aner ikke hva som skal skje om en time, i morgen eller neste uke, og det blir en stor utfordring for meg.

Det å oppleve vakre Norge er noe hun gleder seg til.

- Når jeg spoler tilbake så har jeg jo bare vært i Jotunheimen og Nepal, så det skal bli fantastisk å få muligheten til å oppleve andre deler av Norge også!

- Hva gruer du deg mest til?

- Aktiviteter i vann! I kaldt vann får jeg klaustrofobi, til tross for at jeg har dykkerlappen. Det er jo litt snobbete å si det, men jeg bader bare på Maldivene, sier hun og ler.

Elisa forteller at hun heller ikke komfortabel med å falle ned i raskt tempo.

- Jeg er ingen ingen adrenalinjunkie av den typen. For meg er blodsmak i munnen og motbakker adrenalin. Så her må man jobbe mentalt. Men jeg har nok godt av å komme ut av komfortsonen, erkjenner hun.

En stor ære

Elisa er blitt fortalt at man både kommer til å gråte og knekke sammen i løpet av konkurransen, og at dette er noe hun også må forvente og forberede seg på. Likevel er det mye hun ser frem til.

- Jeg gleder meg til å oppleve alle de fantastiske turene. Rett og slett på tur igjen. Og jeg synes det er urolig artig at jeg skal være med Thomas på tur, og ikke en stor gruppe. Jeg føler at Thomas og jeg er veldig synka med tanke på hvordan vi liker å gå på tur. Ingen av oss kommer til å syte over å bære sekk eller gå langt.

YOGAPUST: Elisa Røtterud har fått god bruk for yogapusten hun lærte seg i India - denne får hun også garantert bruk for under 71° nord-innspillingen. FOTO: @elisarotterud
YOGAPUST: Elisa Røtterud har fått god bruk for yogapusten hun lærte seg i India - denne får hun også garantert bruk for under 71° nord-innspillingen. FOTO: @elisarotterud Vis mer

Elisa ser på det som en stor ære å ha fått den tidligere langrennsstjernen Thomas Alsgaard som partner.

- Jeg gleder meg til å høre røverhistorier fra livet hans! Ikke bare har han vært en legende i skisporet, men han kjører rally, er en hissig klatrer og rå vinkjenner og -samler. Hva er det han ikke driver med lurer jeg på! Han er en mester i det han gjør, og har ingen akilleshæl.

- Hva tenker du om de andre konkurrentene?

- Vi møttes på middag i går, og alle virker hyggelige og fremstår som fine mennesker. Vita og Wanda er jo gledesspredere, og Jon Almaas tipper jeg at kommer til å være overraskende sterk.

- Han er jo kjent for å være en slags besserwisser-type, hvor godt overens går du med sånne typer?

- Jeg holder meg generelt langt unna besserwissere og lar dem styre og holde på! sier Elisa og ler.

NYTT IMAGE: Jon Almaas hevder at han skal legge besserwisser-attituden på hylla under den nye innspillingen av 71° nord. Her med partner Adam Schjølberg. Begge har vært med på TV-konseptet før. FOTO: Haakon Lundkvist
NYTT IMAGE: Jon Almaas hevder at han skal legge besserwisser-attituden på hylla under den nye innspillingen av 71° nord. Her med partner Adam Schjølberg. Begge har vært med på TV-konseptet før. FOTO: Haakon Lundkvist Vis mer

I en pressemelding fra TVNorge og discovery+ forklarer 54-åringen Jon Almaas at han denne gangen skal legge om strategien. Han var med i sesong 11 av 71° nord som gikk på TV i 2020, der han stakk av med førsteplassen.

- Jeg må rett og slett prøve å få rettet opp imaget mitt. Forrige gang ble jeg stemplet som irriterende besserwisser, så nå skal jeg prøve å vise at jeg egentlig er ganske grei å ha med å gjøre.

Alterergo

Elisa Røtterud var som nevnt med i den aller første sesongen av Robinsonekspedisjonen, som gikk på TV-skjermen i 1999. Det var samme år som den aller første sesongen av 71° nord også gikk på TV - dog med ikke-kjendiser.

- Hva blir annerledes i denne konkurransen kontra Robinsonekspedisjonen, tror du?

- Da jeg var med på Robinson var jeg veldig ung. Jeg var 19 år. Det var det første reality-konseptet i Norge, og det ble et massehysteri. Jeg ble pusha til å være med på rare lanseringer etterpå, men når 71° nord er ferdig er det er tilbakelagt kapittel for meg. Da skal jeg videre til Nepal, forklarer Elisa.

8000 METER OVER HAVET: Elisa på toppen av 8000-meteren Manaslu. Fjellet har en dødsrate på 20 prosent, men Elisa var heldig med formen og været. Pippi ble med! FOTO: @elisarotterud
8000 METER OVER HAVET: Elisa på toppen av 8000-meteren Manaslu. Fjellet har en dødsrate på 20 prosent, men Elisa var heldig med formen og været. Pippi ble med! FOTO: @elisarotterud Vis mer

- Hvorfor vinner du og Thomas?

- Jeg har en romantisert forestilling av 71° nord; fine fjellturer og overnatte på spektakulære plasser. Men det har jeg skjønt at er mer et Lars Monsen-program, sier hun og ler.

- Jeg håper at Thomas og jeg kommer så langt som mulig, for opplevelsens skyld, men for å vinne 71° nord - team tror jeg at man skal man ha en god dose flaks!

Eventyret har akkurat startet, og det er neppe noen tvil om at Elisa og Thomas, og resten av deltakerne i 71° nord -team skal få bryne seg på noen skikkelige utfordringer og opplevelser i ukene som kommer.

Når tøffe utfordringer står for tur henter Elisa frem et alterego, og hun har allerede begynt å bygge opp alteregoet for 71° nord-konkurransen.

- Jeg har en arbeidstittel, og det er Lille-Thomas. Men det likte ikke Thomas Alsgaard, så jeg må vurdere om jeg skal finne et nytt navn. Tiden vil vise! sier Elisa og ler.

71° nord - team har premiere på TVNorge og discovery+ våren 2022.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer