Stephanie Monaco

Hviler det en forbannelse over fyrstefamilien av Monaco?

Dramatiske dødsfall, utroskap og rusmisbruk - historien er som hentet ut av en Hollywoodfilm.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke ett kongehus i Europa - eller verden for den saks skyld - som ikke er forbundet med mystikk, skandaler og kontroverser, og det er kanskje derfor vi aldri får nok av å suge til oss informasjon om dem.

Men det er dog én rojal familie som står øverst på skandalelisten - nemlig fyrstehuset i lilleputtstaten Monaco.

Ifølge legenden skal fyrstehusets forbannelse ha startet den dagen prins Louis Honoré Charles Antoine Grimaldi (1870 - 1949) møtte den franske kabaretdanserinnen Marie Juliette Louvet (1867–1930) på begynnelsen av 1900-tallet. Sammen fikk de datteren Prinsesse Charlotte av Monaco, hertuginne av Valentinois (1898 -1977) - men ettersom hun var født utenfor ekteskap ble hun aldri tatt ordentlig inn i varmen av medlemmene i fyrstehuset, opplyser Wikipedia.

Hertuginnen av Valentinois skulle vise seg å bli det eneste barnet til prins Louis II, så for at tronen ikke skulle havne i klørene på en tysk fyrste (noe Frankrike ikke hadde tolerert ettersom de i 1918 hadde inngått en avtale om delvis beskyttelse av Monaco) ble det sørget for at Charlotte ble adoptert av Louis II og siden giftet bort til den franske greven Pierre av Polignac (1895 - 1964). Bryllupet fant sted i mars 1920. Målet var at de skulle få en sønn, som siden skulle arve den monegaskiske tronen (les mer på Wikipedia).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer