Anne-kat. Hærland

«Hvis jeg tar av meg buksa nå, så ser det ut som jeg forsøker å smugle grus under huden, bakpå lårene»

Anne-Kat. Hærland fleiper om cellulittene sine i ukens podcast.

ANNE-KAT. TULLER MED CELLULITTER: I fredagens episode av podcasten Apropos tuller Anne-Kat. Hærland og Brita Møystad Engseth blant annet med cellulitter.  Foto: NTB scanpix
ANNE-KAT. TULLER MED CELLULITTER: I fredagens episode av podcasten Apropos tuller Anne-Kat. Hærland og Brita Møystad Engseth blant annet med cellulitter. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten alle av oss har dem, i en eller annen grad: appelsinhud, cellulitter, cottage chesse-hud, ukjært barn har mange navn. Og DETTE er også noe våre eminente podcastprogramledere Anne-Kat. Hærland og Brita Møystad Engseth tuller med i sin nyeste (fjerde) episode av «Apropos» (hør den nederst i saken!).

Cellulitter er nemlig et brennhett tema vi kvinner aaaaaldri blir lei av å snakke om og irritere oss over, og det gjelder også disse to damene, som ser på «ruglehuden» med en solid dose humor, sarkasme og ironi i ukens pod. 

LES OGSÅ: Den beste treningen mot cellulitter

Muskler, forbrenning, fettceller - etter hvert som vi selv blir eldre, så eldes også kroppen vår og alt på den. Og dette er noe Anne-Kat., som har vært veldig åpen om sine egne vektendringer de siste årene, selv har en meget personlig oppfatning av – som hun da deler i sin sedvanlige selvironiske stil.   

- Forbrenningen går jo treigere og treigere jo eldre man blir, og det er jo en grunn til det. For det er ikke bare det at du blir eldre, men alle cellene i kroppen blir også eldre. Og jeg tror de tenker litt sånn «åh, nå orker jeg ikke anstrenge meg mer. Jeg gidder ikke! Nå kommer det tre cheeseburgere, og vi lagrer dem bak her i rumpa», tenker de, fordi de er opptatt med andre ting, humrer hun i podcasten.  

- Hadde det ikke vært deilig hvis det var sånn at man klarte å forbrenne fett ved å bruke hjernen? Jo mer du tenkte, jo mer kunne du forbrenne -  ergo jo mer kunne du spise?

- Er det sånn det er? spør så Brita. 

- Ja, det er sånn det er, sier Anne-Kat. og forteller videre om sin egen appelsinhud:

- Når fettcellene og cellene i kroppen er unge, så er de sånn  «wohoo, vi skal forbrenne, kom igjen». Men så blir de litt sånn «åh, er det egentlig verdt det?» Fordi de gjør jo bare den samme jobben igjen og igjen, men jeg fortsetter bare å kjøre på -  det kommer bare mer og mer mat. Tilslutt så er de sånn «og dette er takken, jeg gidder ikke mer!». Jeg tror mange av dem tenker litt sånn som man gjør når man får 40-årskrise -  «kanskje jeg skal drive med noe helt annet? Kanskje jeg skal bli cellulitt?».  Det kan hende de tenker -  og så blir de til cellulitter. For det er jo faktisk sånn at hvis jeg tar av meg buksa nå, så ser det ut som jeg forsøker å smugle grus, under huden bak på lårene. 

- Så det er nok mange celler i kroppen min som har tenkt «nå gidder vi ikke mer. Du, vi forbrant litt en stund, men nå er det nok, nå holder det». 

LES OGSÅ: Anne-Kat. snakker ut om bruddene

At vi irriterer oss over denne ruglehuden, er jo en kjent sak. Men, hva om situasjonen – og fettforbrenningen hadde vært helt annerledes? Anne-Kat. har nemlig et drømmesenarie, når det gjelder fettcellene og fettforbrenning. 

- Hadde det ikke vært deilig hvis det var sånn at man klarte å forbrenne fett ved å bruke hjernen? Jo mer du tenkte, jo mer kunne du forbrenne -  ergo jo mer kunne du spise? Så jo dummere du var,  jo tjukkere ble du. Se for deg toppen av blogglisten for eksempel – den ville bare est ut. Da ville det vært litt sånn  – «ja, hun/han har falt ned fra toppen av blogglisten, men var det fordi hun/han var for tjukk». Hadde ikke det vært deilig? 

Hør hele det morsomme innlegget - og mer til - i fredagens pod nedenfor:

En ny episode av «Apropos» kommer ut hver tirsdag og fredag kl. 15 her på KK.no!

  • Her kan du abonnere på podcasten i iTunes. 
  • Her kan du abonnerer på podcasten i Acast

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer