Prins William:

- Hvor kom manken fra?

Prins William fyller 40 år i juni. Én av markeringene vekker oppsikt.

BURSDAGSPRINS: I juni fyller prins William 40 år. Foto: Aaron Chown / AP / NTB
BURSDAGSPRINS: I juni fyller prins William 40 år. Foto: Aaron Chown / AP / NTB Vis mer
Publisert

I juni er det duket for stor feiring i Storbritannia, da prins William fyller 40 år. Den store dagen vil bli markert på flere måter, blant annet med en mynt med et 3D-portrett av den fremtidige kongen.

Mynten kommer i begrenset opplag.

Gullmynten er skapt av designer og gravør Thomas T Docherty. I tillegg til portrettet pryder også tallet «40» og prinsens initial «W» mynten.

Ifølge Daily Mail er det første gang hertugen av Cambridge, som er nummer to i arverekken til tronen, vil dukke opp alene på en offisiell mynt.

MYNTEN: Prins William pryder fem pund-mynten i anledning sin 40-årsdag. Flere reagerer derimot på en svært fyldig manke. Foto: Courtesy of Royal Mint / Mega / NTB
MYNTEN: Prins William pryder fem pund-mynten i anledning sin 40-årsdag. Flere reagerer derimot på en svært fyldig manke. Foto: Courtesy of Royal Mint / Mega / NTB Vis mer

På sosiale medier er det imidlertid noe helt annet som får oppmerksomhet ved mynten. Flere mener nemlig at Royal Mint, som lager mynten, har vært svært sjenerøse med prinsens manke.

På Twitter er det flere som har kommentert det gylne hårfestet.

«Mynten som markerer prins Williams 40-årsdag har mer hår enn ham!».

PORTRETTET: Her er portrettet av tronarvingen de har tatt utgangspunkt i til den nye mynten. Foto: Courtesy of Royal Mint / Mega / NTB
PORTRETTET: Her er portrettet av tronarvingen de har tatt utgangspunkt i til den nye mynten. Foto: Courtesy of Royal Mint / Mega / NTB Vis mer

«De må ha brukt et veldig gammelt bilde, han har ikke hatt så mye hår på mange år!».

«Mynten som er laget for å markere prins Williams 40-årsdag er ikke så 'airbrushed' som den er 'hair brushed'. Hvor kom den tykke manken fra?».

«Jeg elsker prins William, men unnskyld meg, den mynten ligner mer på Voldemort før han mistet håret».

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle har også bemerket seg den nye mynten, og reagerer, likt som Twitter-brukerne, på prinsens sveis.

- I forbindelse med at prins William fyller 40 år, dukker han for første gang opp alene på en mynt. Prinsen er som mange andre 40-åringer blitt svært tynn i luggen, men det virker det som kunstneren bak mynten har sett bort fra.

- Han må kanskje ha brukt et bilde fra langt tilbake i tid som utgangspunkt? Det er i hvert fall årevis siden prins William hadde så mye hår å vise til!, fastslår hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer