Wisting

- Hvorfor lage underholdning av drap, når virkeligheten er så grusom?

- Jeg tenker at det er nettopp derfor, sier kriminalforfatter Jørn Lier Horst til KK.

WISTING: Det er kriminalforfatter Jørn Lier Horst som har lagt grunnlaget for Wisting-universet som TV-serien Wisting på Viaplay er basert på. FOTO: Heiko Junge / NTB
WISTING: Det er kriminalforfatter Jørn Lier Horst som har lagt grunnlaget for Wisting-universet som TV-serien Wisting på Viaplay er basert på. FOTO: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Romjulen er for mange ensbetydende med restejulemat, familiesamvær, pysj hele dagen og serier og filmer på TV.

2. juledag er det premiere på sesong 2 av den populære serien Wisting på Viaplay, og også denne gangen skal etterforsker William Wisting (Sven Nordin) ut på en intens jakt for å fakke en seriemorder - eller er det flere som er involverte?

Handlingen i krimserien er basert på kriminalbøkene til kriminalforfatter og tidligere etterforskningsleder i politiet Jørn Lier Horsts (51) prisbelønte bøker Illvilje (2019) og Nattmannen (2009).

Sesong én var basert på bøkene Jakthundene (2012) og Hulemannen (2013).

Til KK forteller Jørn Lier Horst om tanken bak Wisting-universet, og at han hadde sett seg lei av den klassiske etterforsker-klisjeen om en ensom ulv som løser drapsgåter helt alene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer