#NoMakeupMonday

Hylles for sminkefritt bilde

– Det er jo sånn jeg ser ut 90 prosent av tiden.

GLITTER OG GLAM: Fordi kjendisene som oftest er å se i forbindelse med rød løper – hvor de er pyntet fra topp til tå – er mange vant til å se Demi Lovato med feilfri sminke, lange hårextensions og i eksklusive kjoler. Nå viser stjernen frem sitt helt naturlige jeg. FOTO: Scanpix
GLITTER OG GLAM: Fordi kjendisene som oftest er å se i forbindelse med rød løper – hvor de er pyntet fra topp til tå – er mange vant til å se Demi Lovato med feilfri sminke, lange hårextensions og i eksklusive kjoler. Nå viser stjernen frem sitt helt naturlige jeg. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

Demi Lovato (27) sitt liv i rampelyset har vært preget av digre oppturer og voldsomme nedturer.

Hun begynte skuespillerkarrieren allerede som 10-åring da hun fikk en rolle i barne-TV-programmet «Barney & Friends».

Etter hvert fikk Disney øynene opp for ungjentas talent og satset på henne som et av sine nye stjerneskudd. Det stempelet hang ved henne i en årrekke.

Bak den barnevennlige fasaden, var livet dog alt annet enn en dans på roser for Lovato. Hun hadde alvorlige spiseforstyrrelser og slet med psyken.

I en alder av bare 17 år var Lovato allerede avhengig av dop og alkohol.

– Jeg klarte ikke å gå mer enn en halvtime uten kokain. Jeg smuglet det inn på fly med meg, og ventet på at alle i førsteklassekabinen skulle sovne før jeg snek meg inn på toalettet og tok det, fortalte stjernen til Access Hollywood i 2013.

FASADE: Her er Lovato under en filmpremiere i 2010. Ingen visste det den gang, men det store smilet skjulte både spiseforstyrrelser og avhengighet. FOTO: Scanpix
FASADE: Her er Lovato under en filmpremiere i 2010. Ingen visste det den gang, men det store smilet skjulte både spiseforstyrrelser og avhengighet. FOTO: Scanpix Vis mer

Hun var ærlig om at det var en daglig kamp, men etter det åpenhjertige intervjuet, var skuespillerinnen og artisten edru i flere år.

I 2018 fikk hun tilbakefall: resultatet ble en overdose og ukesvis på sykehus.

I ettertid har Lovato forklart at spiseforstyrrelsen hun har slitt med store deler av livet bidro sterkt til tilbakefallet.

– Jeg ble så sliten av å trene seks dager i uka og holde meg til ekstreme dietter. Jeg vil aldri ha det sånn igjen. Jeg er ikke villig til å ødelegge den psykiske helsen min for se ut på en viss måte lenger, sier hun i en episode av modell Ashley Grahams podcast «Pretty Big Deal».

Hun har også delt også et bikinibilde av seg selv på Instagram hvor hun innrømmer at de tidligere bildene hun har publisert iført badetøy var sterkt retusjert – og at hun aldri kommer til å gjøre det igjen:

«Jeg hater at jeg gjorde det, men det er sannheten. Nå er jeg lei av å føle at jeg må møte andres standard for hva skjønnhet er. Jeg vil at dette nye kapittelet i livet mitt skal handle om å være autentisk.»

Det tok ikke lange tiden før de støttende kommentarene rant inn den gang. Nå hylles Lovato igjen for åpenheten sin og for å tørre å vise frem sitt naturlige jeg.

Det har vært mye glitter og glamour for sangeren den siste tiden da sesongen for prisutdeling har herjet i Hollywood, men denne uken bestemte hun seg for å dele et bilde som skilte seg ut; en helt sminkefri selfie.

«Etter å ha lagt ut så mange bilder med haugevis av sminke og hårextensions, er det viktig for meg å vise personen bak. Dette er jo sånn her jeg ser ut 90 prosent av tiden. Jeg er stolt av fregnene mine, jeg er stolt av "rumpehaken" min og jeg er stolt av meg selv for at jeg aksepterer meg som jeg er», lyder den tilhørende teksten.

I skrivende stund har bildet over tre millioner likes og 50 000 kommentarer.

I tillegg til å være fylt til randen av støttende og beundrende meldinger fra fans, er kommentarfeltet kjendistungt.

Blant de kjente fjesene som hyller 27-åringen er «High School Musical»-stjernen Vanessa Hudgens (31), «American Horror Story»-skuespillerinne Sarah Paulson (45) og «Motivation»-sanger Normani (23).

LES OGSÅ: 15 superstjerner med og uten sminke

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer