Amy Diamond:

I 2005 gikk «alle» rundt og nynnet på låta «What's In It For Me»

Men hvor ble det egentlig av Amy Diamond?

AMY DIAMOND: Den svenske barnestjernen, som gikk under artistnavnet Amy Diamond, gjorde massiv suksess med sine fengende hitlåter på midten av 2000-tallet. Her fra en opptreden i Oslo Spektrum i 2005. Foto: NTB Scanpix
AMY DIAMOND: Den svenske barnestjernen, som gikk under artistnavnet Amy Diamond, gjorde massiv suksess med sine fengende hitlåter på midten av 2000-tallet. Her fra en opptreden i Oslo Spektrum i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«What's In It For Me» var den første og største hiten til den svenske barnestjernen Amy Deasismont. Hun slo gjennom i Skandinavia da hun bare 13 år, og hadde valgt artistnavnet Amy Diamond (visstnok fordi diamant er hennes fødselssten). Hun gjorde stor suksess med sin talentfulle røst i alle de nordiske landene, og gjestet blant annet Norge i 2005.

Amy Diamond ga ut tre studio-album og er den yngste artisten i Sverige som noensinne har gitt ut et greatest hits-album. Det kom i 2010.

Siden har det vært forholdsvis stille rundt Amy - i alle fall sammenlignet med slik det var da hun slo gjennom. I dag er hun 25 år og har valgt å gå tilbake til sitt eget navn Amy Deasismont.

Slik ser hun ut i dag:

📸 @evelineeliasson 🍃🍊🍃

Et innlegg delt av Amy Deasismont (@amydeasismont)

LES OGSÅ: Hva skjedde egentlig med 18 år gamle Natalee Holloway som forsvant på klassetur til Karibia?

Kjæreste med «Vår tid er nå»-skuespiller

Fansen som følger henne på sosiale medier er med i kulissene i Amys hverdagsliv, som hun deler sammen med skuespillerkjæresten Charlie Gustafsson (26). Paret ble sammen våren 2015.

Charlie spiller i disse dager i den populære TV-serien «Vår tid er nå» som går på NRK, og som per i dag er den mest påkostede TV-serien laget i Sverige. I serien, som utspiller seg i etterkrigstidens Sverige, spiller Charlie den pliktoppfyllende og sjarmerende kokken Calle.

SUKSESS: Amy er kjæreste med den svenske skuespilleren Charlie Gustafsson. Han spiller i TV-serien «Vår tid er nå» som i disse dager går på NRK. Her med motspiller Hedda Stiernstedt. Foto: NRK
SUKSESS: Amy er kjæreste med den svenske skuespilleren Charlie Gustafsson. Han spiller i TV-serien «Vår tid er nå» som i disse dager går på NRK. Her med motspiller Hedda Stiernstedt. Foto: NRK Vis mer

LES OGSÅ: 5 tv-serier som passer ditt stjernetegn

Søte kjærlighetserklæringer

Det er ingen tvil om at Amy og Charlie er svært forelsket. På sine åpne Instagram-profiler deler paret søte kjærlighetserklæringer til hverandre:

Min valentine. Varje dag ❤️ 📷 = @sussiemellstedtphotography

Et innlegg delt av Charlie Gustafsson (@charliegustafsson)

I et intervju med Expressen i fjor sommer åpnet Amy opp om kjærligheten til Charlie.

- Jeg har ikke hatt noen lange forhold før ham. Det her er det mest seriøse forholdet jeg noen gang har hatt. Det er interessant det her med å være forelsket og å elske noen. For når man finner noen man klikker med på alle plan så begynner man å stille spørsmålstegn med hvordan tidligere forelskelser har vært, sa hun i et podkast-intervju med Expressen i fjor.

Hun har også gjort suksess på filmlerretet, og i 2015 hadde hun en stor rolle i den svenske filmen «Min Lilla Syster». Men Amy har ikke gått helt bort fra musikken. I 2016 ga hun ut tre singler. Hun oppfordrer også Instagram-fansen til å sende inn ønskelåter som hun synger, filmer og legger ut på sosiale medier.

LES OGSÅ: Superstjernen er forbanna på magasinet TIME etter at Donald Trump ble vurdert som «Person of the Year» side om side med #Metoo-kampanjen

Delte sterkt #Metoo-innlegg på sosiale medier

I oktober i fjor, da #Metoo-kampanjen spredte seg i sosiale medier, tok Amy et oppgjør med den grove ukulturen hun selv har opplevd som artist i Sverige. I et svært personlig innlegg som hun delte på Instagram skrev hun blant annet om fire ubehagelige og krenkende episoder.

«Dette er bare noen av gangene. Men denne formen for «spøk» og friheter som tas gjør at man går med nøklene i hånden som et våpen på vei hjem. Selv om man vet at det ikke er menn som lurer i busker, som man skal være mest redd for. Det er din venn, din sjef, din kollega, din bror, din pappa. Han som «aldri skulle kunne gjøre noe sånt, for han er jo supersnill jo!», skriver hun i det sterke innlegget.

Blev tafsad på och smekt på rumpan en längre stund när jag stod och grät på ett uteställe i Stockholm. Jag var för ledsen och för full för att förstå vad som hände. Men plötsligt insåg jag, det är någon som klämmer på mig. Sen när jag sa ifrån, kändes det för sent. Han hade ju redan gjort det. Han hade redan lagt sina händer på min kropp. Klämt och känt. Och nu hånflinar han. Blev förföljd nedför Folkungagatan av en man som ropade "jag vill ha dig" efter mig. Min mobil var död och jag sprang så att det brann i lungorna. Jag hann springa ifrån honom. Jag var 19 och hade, vad jag trodde var, en helt vanlig konversation med två killar. Den ena sa "jag har hört att du är bra på att åka konståkning". Jag hann knappt öppna munnen och börja berätta innan den andra sa "och jag har hört att du är bra på att suga kuk också". Skratt. Stått framför ett helt gäng musiker, gubbar i 50-års åldern, när kapellmästaren sagt till mig "Ska du ha ett eget omklädningsrum eller ska du byta om inne hos mig som vanligt?" Jag var 22 och han var över 60. Och ur alla som såg på kom ett skratt. Detta är bara några av gångerna. Men såna här "skämt" och friheter som tas gör att man håller nycklarna i handen som ett vapen på vägen hem. Även fast man vet att det inte är män som lurar i buskar man ska vara mest rädd för. Det är din vän, din chef, din kollega, din bror, din pappa. Han som "aldrig skulle göra nåt sånt, han är skitschysst ju". Ingen känner en man som har eller skulle sexuellt ofreda en kvinna, icke-binär eller transperson, men alla känner någon utsatt? Vakna. Är så rörd och imponerad av alla ni som berättar. Läser allt och känner mig stärkt av alla som postar och berättar sina sanningar under hashtaggen #metoo. De som delar med sig om saker som säkert är väldigt smärtsamma att återberätta men gör det ändå. ❤️ Jag känner mig stärkt men också väldigt arg. Arg på alla som har utsatt och utsätter kvinnor/icke-binära/transpersoner för den här skiten. Arg på alla som misstror och kommenterar anledningar till varför de som vågar berätta ljuger eller hur det var deras fel. Arg på alla som automatiskt tar förövarens parti.

Et innlegg delt av Amy Deasismont (@amydeasismont)

Kommer til Norge

Dersom du er gira på å synge allsang til «What's In It For Me» og «It Can Only Get Better» kan du glede deg til lørdag 16. november. Da gjester nemlig Amy «Diamond» Deasismont Telenor Arena under konsertarrangementet We Love The 2000's. Vi gleder oss!

LES OGSÅ: 16-åringene Shelia og Rachel drepte bestevenninnen og holdt det skjult i et halvt år

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer