I dag er hun verdens best betalte skuespiller

Kjenner du henne igjen?

SJARMTROLL: Du vet garantert hvem denne søtnosen er – hun ble tross alt en vaskeekte Hollywood-stjerne med årene! FOTO: Twitter
SJARMTROLL: Du vet garantert hvem denne søtnosen er – hun ble tross alt en vaskeekte Hollywood-stjerne med årene! FOTO: Twitter Vis mer
Publisert

Hun ble født på Manhattan i New York til dansk far og amerikansk mor. Kjærligheten for skuespill ble tydelig i ung alder og som 10-åring – da hadde hun allerede vist frem talentet sitt på teaterscenen i noen år – kom debuten på filmlerretet.

Gjennombruddet var et faktum i 1998; da kapret hun rollen som en traumatisert ung jente i «The Horse Whisperer».

Siden den gang har hun blitt en av Hollywoods desidert største yndlinger.

I år var hun faktisk dobbelt Oscar-nominert; en av dem for beste skuespillerinne i Netflix' hjerteskjærende «Marriage Story» og den andre for beste birolle i nazi-komedien (jepp, du leste riktig) «Jojo Rabbit».

Det er naturligvis snakk om Scarlett Johansson (35)!

I dag kan 35-åringen skilte med tittelen som verdens best betalte skuespiller. Hun kan trygt kalle seg dronningen av filmåret i fjor – dette årets oversikt er foreløpig ikke offentliggjort av forretningsgiganten Forbes – med en inntekt på hele 500 millioner kroner.

Topplasseringen skyldes i stor grad stjernens medvirkning i «Avengers: End Game» – som nylig erstattet «Avatar» fra 2009 som tidenes mest innbringende film – og kommende «Black Widow». (Pssst: Deler av sistnevnte er faktisk spilt inn på Sunnmøre.)

HÅVER INN: Det er slett ikke rart at Scarlett Johansson er blid – hun kan le hele veien til banken! Her poserer hun på rød løper i forkant av årets Oscar-utdeling. FOTO: Scanpix
HÅVER INN: Det er slett ikke rart at Scarlett Johansson er blid – hun kan le hele veien til banken! Her poserer hun på rød løper i forkant av årets Oscar-utdeling. FOTO: Scanpix Vis mer

Hun gikk helt til topps blant de kvinnelige skuespillerne, men dersom man tar med de mannlige i betraktningen, befinner Johansson seg helt nede på en åttende plass.

Foran henne er Adam Sandler (53), Bradley Cooper (45), Jackie Chan (65), Akshay Kumar (52), Robert Downey Jr. (54) og Chris Hemsworth (36).

Den rikeste av dem alle er dog tidligere wrestlingstjerne Dwayne Johnson (47); han håvet inn svimlende 820 millioner kroner i fjor.

Med andre ord skiller over 300 millioner kroner den beste betalte skuespilleren og den beste betalte skuespillerinnen.

Vi krysser fingrene for at listen for 2020 ser jevnere ut når den tid kommer...

Hvor godt kjenner du filmen? Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer