Filmstjerne:

I dag er søtnosen 53 år

Drar du kjensel på filmstjernen som barn?

SJARMTROLL: Det er (svært) få som ikke vet hvem dette sjarmtrollet er nå om dagen. FOTO: Instagram
SJARMTROLL: Det er (svært) få som ikke vet hvem dette sjarmtrollet er nå om dagen. FOTO: Instagram Vis mer
Publisert

Talentet og kjærligheten for skuespill lå i genene hennes; moren Betty Lou og faren Walter møttes på teatret, og drev selv en skole for unge skuespillerspirer i Georgia. (Fun fact: Barna til Martin Luther King Jr. og kona var blant elevene!)

Som liten var veterinær det mest forlokkende yrket for stjernen, men hun endte likevel opp som skuespillerinne. En av verdens mest berømte gjennom tidene sådan.

Som 18-åring forlot hun sin lille, søvnige hjemby til fordel for dens rake motsetning; digre, pulserende, alltid-våkne New York.

Her ble hun raskt signert av det prestisjetunge modellbyrået Click. De har blant annet har representert stjerner som Uma Thurman, Elle MacPherson, Isabella Rossellini og Grace Jones, for å nevne noen ... Listen er lang!

Hun meldte seg også på flere skuespillerkurs – og resten er historie.

Den første kritikerroste opptredenen hennes kom med filmen «Mystic Pizza» i 1988. Deretter fulgte «Steel Magnolias» som sikret den talentfulle ungjentas første Oscar-nominasjon.

Det var dog i 1990 at karrieren for alvor skjøt fart. Da kapret hun rollen som prostituerte, rappkjefta og godhjertede Vivian i «Pretty Woman».

IKONISK SCENE: Vi glemmer aldri Vivians mini-konsert – preget av mindre rene toner – i badekaret hos rikingen Edward Lewis. FOTO: NTB Scanpix
IKONISK SCENE: Vi glemmer aldri Vivians mini-konsert – preget av mindre rene toner – i badekaret hos rikingen Edward Lewis. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Den fantastiske opptredenen hennes i det som nå er en vaskeekte klassiker, sørget for at Julia Roberts (53) ble superstjerne over natten.

Rolletilbudene kom på løpende bånd, og gjennom resten av 90- og begynnelsen av 2000-tallet var hun verdens best betalte skuespiller – med god margin.

Med oppturer følger vanligvis en del nedturer, men for Roberts har den stigende kurven bare fortsatt; hun har blitt Oscar-vinner, hun er lykkelig gift med ektemannen gjennom 18 år (og har tre barn med ham), hun har blitt kåret til verdens vakreste kvinne av People rekordmange ganger – senest i 2017.

I tillegg skal hun ifølge Celebrity Networth være verdt nærmere 200 millioner dollar. Det tilsvarer rundt to milliarder norske kroner.

GOD GRUNN TIL Å VÆRE BLID: Julia Roberts talent som skuespillere – og etter hvert som produsent – har sørget for at hun trygt kan le hele veien til banken. FOTO: NTB Scanpix
GOD GRUNN TIL Å VÆRE BLID: Julia Roberts talent som skuespillere – og etter hvert som produsent – har sørget for at hun trygt kan le hele veien til banken. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Slik ser «Pretty Woman»-stjernene ut i dag

Selv om Roberts hadde hovedrollen i filmen, var det langt flere som fikk skinne i den romantiske komedien fra 90-tallet. Så, hvordan ser gjengen ut i dag – hele 30 år senere?

Det har vi funnet ut av!

Richard Gere (71)

Gere har tidligere vært gift med supermodellen Cindy Crawford (55), men ble raskt drømmemannen for kvinner over hele verden etter rollen som Edward Lewis i «Pretty Woman» – men han smeltet også mange hjerter i filmer som «An Officer and a Gentleman», «American Gigolo» og «Runaway Bride».

DEN RIKE FORETNINGSMANNEN: Richard Gere spilte Edward Lewis som ble forelsket i Vivian. Foto: Scanpix
DEN RIKE FORETNINGSMANNEN: Richard Gere spilte Edward Lewis som ble forelsket i Vivian. Foto: Scanpix Vis mer

Laura San Giacomo (58):

Hvem husker vel ikke den morsomme og litt smågale bestevenninnen til Vivian, Kit De Luca? San Giacomo har siden «Pretty Woman»-tiden spilt i flere filmer, men også hatt roller TV-serier som «Miami Vice», «Veronica Mars» og «NCIS».

VENNINNEN: Laura San Giacomo spilte rollen som den prostituerte venninnen til Vivian, Kit De Luca. Foto: Scanpix
VENNINNEN: Laura San Giacomo spilte rollen som den prostituerte venninnen til Vivian, Kit De Luca. Foto: Scanpix Vis mer

Jason Alexander (61)

Jason Alexander spilte den rollen flest kanskje endte opp med å hate i «Pretty Woman». Han var den frekke, ekle og pengesterke vennen til Edward Lewis, Philip Stuckey. De fleste kjenner han dog som langt hyggeligere George Costanza i TV-klassikeren «Seinfeld».

MEST KJENT FOR «SEINFELD»: Jason Alexander spilte rollen som Philip Stuckey i «Pretty Woman», selv om han kanskje er mest kjent for rollen som George Costanza i TV-serien «Seinfeld». Foto: Scanpix
MEST KJENT FOR «SEINFELD»: Jason Alexander spilte rollen som Philip Stuckey i «Pretty Woman», selv om han kanskje er mest kjent for rollen som George Costanza i TV-serien «Seinfeld». Foto: Scanpix Vis mer

Héctor Elizondo (84)

Er det en mann som nesten ikke har forandret seg på over 26 år, er det Hector Elizondo, som spilte rollen som den godhjerta og snille hotellmanageren, Barney Thompson. Han var også å se i «Runaway Bride» - sammen med Roberts og Gere. I tillegg har han hatt roller i filmer som «Valentine's Day», «The Princess Diaries» (Prinsesse på prøve) og «New Year's Eve».

LIK SEG SELV: Hector Elizondo, som spilte rollen som hotellmanageren Barney Thompson, har nesten ikke forandret seg på 26 år. Foto: Scanpix
LIK SEG SELV: Hector Elizondo, som spilte rollen som hotellmanageren Barney Thompson, har nesten ikke forandret seg på 26 år. Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer