50 år:

I dag fyller Jennifer Aniston 50 år!

Her er 6 andre damer som har en stor feiring å se frem til i 2019.

FYLLER 50 ÅR: I dag, 11. februar, fyller Jennifer Aniston 50 år. Vi gratulerer. FOTO: NTB Scanpix
FYLLER 50 ÅR: I dag, 11. februar, fyller Jennifer Aniston 50 år. Vi gratulerer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kjente navn som Jennifer Aniston, Catherine Zeta-Jones og Jennifer Lopez har en stor feiring å se frem til - de blir nemlig 50 år i 2019! Og de er ikke alene, det er flere av Hollywoods største kvinnelige stjerner som også skal feires.

Til tross for at de startet karrierene sine for ganske mange år siden, er de fremdeles like populære den dag i dag.

LES OGSÅ: #10yearchallenge: Stjernene deler 10 år gamle bilder av seg selv

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston begynte sin karriere i 1990 der hun var med i tv-seriene «The Edge» og «Muddling». Begge fikk en relativt lunken respons, og hun bestemte seg for å ta en pause etter dem.

I 1994 fikk hun rollen i den verdenskjente serien «Friends», også kjent som «Venner for livet», hvor hun spilte Rachel Green i hele 10 sesonger, fra 1994-2004.

Hun ble ikke bare kjent for sin rolle i serien, men også som 90-tallets hår- og mote ikon. Luggen og boben hun hadde i serien ble superpopulær, men selv skal hun visstnok ha hatet frisyren.

Vis mer Vis mer Vis mer

Etter «Friends» har Aniston spilt i filmer som «The Breakup» (2006), «Horrible Bosses» (2011) og «We're the Millers» (2013).

I perioden 2000-2005 var hun gift med Brad Pitt (55). De var et av de hotteste Hollywood-parene på 2000-tallet, helt til de gikk hver til sitt og Pitt ble sammen med Angelina Jolie.

I 2015 giftet hun seg på nytt med skuespilleren Justin Paul Theroux (47), men paret ble separert i 2017.

LES OGSÅ: Er dette Brad Pitts nye flamme?

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez, også kjent som J. Lo, er danser, artist og skuespiller. Gjennom hele karrieren har hun balansert mellom de tre yrkene. Hun spilte i sin første film «My Little Girl» i 1987.

24 år gammel var hun en av danserne i musikkvideoen til Janet Jackson, «That's the way love goes». Hun gikk tilbake til filmkarrieren og fikk hovedrollen som den avdøde sangeren Selena Quintanilla-Perez i filmen «Selena» (1997). Rollen var gjennomslaget i hennes filmkarriere, og ga henne en Golden Globe nominasjon for beste kvinnelige hovedrolle i film.

I 1999 ble hun signert til Epic Records, og startet sin artistkarriere. Albumet «On the 6», med sangene som: «If you had my love» og «Waiting for tonight» kom på første plass i flere land.

De siste årene har hun både spilt i filmer og laget musikk. I 2016 slapp hun sangen «Ain't your mama», og har vært med i flere filmer som «The boy next door» (2015) og «Second Act» (2018).

Siden 2017 har J.Lo vært sammen med baseball-spilleren Alex Rodriguez (43). Hun har tvillinger med sin tidligere ektemann Marc Anthony (50), som forøvrig var hennes tredje ektemann.

LES OGSÅ: Antrekket til Jennifer Lopez vekker oppsikt

Gwen Stefani

Gwen Stefani var lenge frontfiguren og vokalisten i bandet «No doubt». Bandet ga blant annet ut den kjente sangen «Don't Speak» i 1995.

Etter siste turné med bandet la Stefani musikken på hylla. I 2004 kom hun sterkere tilbake som soloartist og ga ut albumet «Love. Angel. Music. Baby», som solgte platinum i USA etter bare noen få uker.

Samme året startet hun også kleskolleksjonen «LAMB», som er en forkortelse på det første soloalbumet hennes. I tillegg hadde hun sin filmdebut i filmen «The Aviator», der hun spilte mot Leonardo Dicaprio og Cate Blanchett.

I 2002 giftet hun seg med sangeren Gavin Rossdale. Etter mange år sammen, skal hun ha avslørt at han var utro med barnepiken, det resulterte i en skilsmisse og et nytt musikkalbum ved navn «This is what the truth feels like». I 2015 fant hun igjen lykken sammen med The Voice-kollegaen Blake Shelton, og de har vært sammen siden.

Stefani var dommer i tre sesonger av The Voice, helt til hun begynte med sitt eget Las Vegas-show «Just a girl» i 2018.

LES OGSÅ: Disse motemødrene er virkelig en inspirasjon

Cate Blanchett

Blanchett begynte sin karriere i 1992 på teaterscenen i hjemlandet Australia. Hun hadde ikke sitt internasjonale gjennombrudd før i 1998, hvor hun spilte Elisabeth I av England i filmen «Elisabeth». For rollen fikk hun en Oscar-nominasjon og vant en Golden Globe for beste kvinnelige skuespiller.

Senere spilte hun alven Galadriel i den verdenskjent Ringenes Herre-trilogien. Mot Brad Pitt spilte hun Daisy i «Den fantastiske historien om Benjamin Button» (2009). Og senest i fjor spilte hun i «Ocean's Eight» sammen med Rihanna (30) , Sandra Bullock (54) og Anne Hathaway (36).

Hun har vært gift med Adrew Upton (52) siden 1997, og de har fire barn sammen.

LES OGSÅ: Slik ser «Ugly Naked Guy» fra Friends ut

Ellen Pompeo

Ellen Pompeo hadde sitt gjennombrudd i 2002 med filmen «Moonlight Mile», der hun spilte sammen med store stjerner som Susan Sarandon (72), Jake Gyllenhall (38) og Dustin Hoffman (81). Hun ble likevel ikke verdenskjent før hun fikk rollen som Meredith Grey i den populære dramaserien «Grey's Anatomy».

Hun har spilt i alle 15 sesongene som tilsvarer 333 episoder(!). I tillegg har hun vunnet en hel del priser for sin rolle i serien, blant annet Satellite Awards for beste kvinnelige skuespiller i dramaserie, Screen Actors Guild for beste ensamble i dramaserie og tre priser for beste kvinnelige skuespiller innen drama i People Choice Awards.

Pompeo har vært gift med musikkprodusenten Chris Ivery siden 2007, og de har tre barn sammen: Sienna May Pompeo Ivery (4), Stella Luna Pompeo Ivery (8) og Eli Christopher Pompeo Ivery (1).

LES OGSÅ: Ellen Pompeo med «McDreamy»-avsløring

Renée Zellweger

Også kjent som «Bridget Jones» etter at hun spilte hovedrollen i norgesfavoritten «Bridget Jones Dagbok», som hun også fikk Oscar-nominasjon for.

I 2004 fikk hun Oscar for beste kvinnelige birolle i filmen «Cold Mountain», hun dro også inn seks andre priser for denne rollen. I tillegg har hun spilt i komedier som «New in Town» (2009) og «Jeg, meg og Irene» (2000), der hun spilte sammen med Jim Carrey (57), som hun også var forlovet med fra 1999-2000.

Senere var hun var gift med artisten Kenny Chesney, det varte i kun et år. Samme året fikk hun sin egen stjerne på «Walk of fame» i Hollywood.

LES OGSÅ: Skuespiller Amy Adams synes det er viktig at vi får se kvinner som ikke er perfekte

Catherine Zeta-Jones

Den britiske skjønnheten begynte sin karriere som Peggy Saywer i musikalen «42nd Street» i 1987. Videre prøvde hun seg som skuespiller i Frankrike og var med i filmen «Les 1001 nuits» (1990) eller bedre kjent som «1001 Nights», der Zeta-Jones spilte Sheherazade, en jente som prøver ved hjelp av en magisk lampe å rømme fra sin mann.

Hennes internasjonale gjennombrudd skjedde dog ikke før i 1991, da hun spilte Mariette i den engelske serien «Livet med Larkins».

I 2002 spilte hun Velma Kelly i den amerikanske filmmusikalen «Chicago». En film som handler om skandaler under jazztiden i Chicago. Den var Oscar-nominert i hele tretten kategorier og vant seks av dem. En av prisene gikk til Cathrine Zeta-Jones for beste kvinnelige birolle.

Hun har vært gift med den amerikanske skuespilleren og filmprodusenten Michael Douglas siden 2000, og de har to barn sammen.

Fun fact: Cathrine Zeta-Jones og ektemannen Michael Douglas er født på samme dag 25.september, men med 25 år imellom.

LES OGSÅ: 10 kjendispar som møttes på settet

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer