Karsten Warholm

- I dag har jeg grått, og dét er jeg stolt av!

Hekkeløper Karsten Warholm (25) knuste konkurrentene - og satte ny verdensrekord under Sommer-OL i Tokyo.

KARSTEN WARHOLM: Gullgutten Karsten Warholm slo verdensrekorden og tok gull under 400 meter hekk i Tokyo 3. august 2021! FOTO: NTB
KARSTEN WARHOLM: Gullgutten Karsten Warholm slo verdensrekorden og tok gull under 400 meter hekk i Tokyo 3. august 2021! FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommer-OL i Tokyo er i gang for fullt, og allerede nå har verdens største idrettsstjerner vist at det krever stor dedikasjon å være toppidrettsutøver.

I skrivende stund har Norge hentet inn fire OL-medaljer under årets Sommer-OL. Natt til 3. august tok hekkeløper Karsten Warholm (25) gull i 400 meter hekk - og knuste verdensrekorden på 46.70.

Warholm løp inn på imponerende 45.94 - og er dermed både regjerende OL-, verdens- og europamester 400 meter hekk.

TYDELIG RØRT: Karsten Warholm etter at han tok gull på 400 meter hekk i Tokyo - og satte ny verdensrekord. FOTO: NTB
TYDELIG RØRT: Karsten Warholm etter at han tok gull på 400 meter hekk i Tokyo - og satte ny verdensrekord. FOTO: NTB Vis mer

Etter løpet ble Warholm intervjuet av den norske pressen, og det var en tydelig rørt og stolt 25-åring som sto foran kamera.

- I dag har jeg grått, og dét er jeg stolt av! sa han ærlig, og takket TV-seerne som hadde sittet benken foran skjermen på morgenkvisten for å få med seg løpet.

Takket kjæresten

Han takket også familien, treneren Leif Olav Alnes (64), hekkeløper Amalie Iuel (27) - og ikke minst kjæresten Oda Djupvik (22), som har heiet og støttet ham fra sidelinjen.

- Dette er et resultat av alt jeg og Leif har drevet med, og av Amalie og resten av de som har støttet oss. Venner, familie, kjæreste og alt slik. Det er en dag der det er mange som fortjener en stor takk, sa OL-mesteren ydmykt til den norske pressen.

Til Dagbladet forteller kjæresten, Oda Djupvik, at hun gikk gjennom alle stader av følelser etter rekordløpet:

- Jeg har det har det utrolig bra nå, det var helt fantastisk. Jeg gikk vel gjennom alle stadier av følelser og glede. Det er en følelse jeg ikke kan beskrive, forteller hun og fortsetter:

- Det var helt rått. Jeg visste ikke at det var fysisk mulig at et menneske kunne løpe under 46 sekunder. Det viser bare hvor sjukt bra arbeid de har lagt ned, sier hun og hyller trener Leif Alnes sitt arbeid med kjæresten.

Kjæresten Oda hyllet Karsten etter bragden han gjennomførte på hjemmebane i begynnelsen av juli:

Det var flere som satt benket foran TV-skjermen på morgenkvisten onsdag for å få med seg det historiske hekkeløpet - og gratulasjonene har ikke latt vente på seg på sosiale medier:

GRATULASJONER: Hyllestene strømmer inn fra kjente og ukjente til Karsten Waholm på sosiale medier. FOTO: Skjermdump Instagram
GRATULASJONER: Hyllestene strømmer inn fra kjente og ukjente til Karsten Waholm på sosiale medier. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer

KK gratulerer Karsten Warholm med gullet og den imponerende verdensrekorden! Vi gratulerer også Kristian Blummenfelt (27) med triathlon-gullet, Kjetil Borch (31) med sølv i roing og Hermann Tomasgaard (27) for bronse i seiling. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer