Grey’s Anatomy:

- I mange får fikk jeg svi offentlig for å ha åpnet kjeften

Nå får Katherine Heigl støtte fra medspiller Ellen Pompeo for uttalelsene mange år tidligere.

ENDELIG STØTTE: I mange år har skuespiller Katherine Heigl stått alene i sine 13 år gamle uttalelser, nå får hun endelig støtte. Foto: NTB.
ENDELIG STØTTE: I mange år har skuespiller Katherine Heigl stått alene i sine 13 år gamle uttalelser, nå får hun endelig støtte. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Katherine Heigl (43) spilte mange roller både i TV-serier og filmer fra 1992.

Men vi ble for alvor kjent med henne da hun seilte inn på norske TV-skjermer i legeserien «Grey’s Anatomy» høsten 2006. Og da karakteren hennes, Izzie Stevens strippet av seg alle klærne i garderoben for å hanskes med trakkassering fra mannlige kolleger, var en stjerne født. Heigl ble på kort tid en skuespiller å regne med, både i serien, men også i spillefilmer, som «Knocked up» og «The ugly truth».

Som dritten under skoen

Men det var ikke bare bak kamera hun var tøff. I 2007 vant hun Emmy for beste kvinnelige birolle. Noe hun også ble nominert til i 2008, men det året sa hun fra seg nominasjonen og leverte ikke inn arbeidsprøvene som trengtes for å bli vurdert. Det ble sett på som et hån mot produsentene av serien, ifølge Cosmopolitian.

LES OGSÅ: Grey's Anatomy-stjernen Katherine Heigl måtte beklage bisarr oppførsel på brorens gravplass

I 2016 innrømmet hun til radiovert Howard Stern hvor tøffe de siste årene hadde vært for henne, der det verserte rykter om at hun var vanskelig å jobbe med.

- Jeg håndterte det ikke noe bra. Jeg følte meg som dritten under skoen.. Jeg husker at jeg brukte en skostørrelse for liten fordi jeg var for redd til å fortelle garderobeansvarlig at de ikke var store nok, for jeg ville ikke bli oppfattet som vanskelig. Etterpå tenkte jeg at dette er bare tullete.

Heigl skal også ha fortalt at hun begynte i terapi, noe som hjalp henne.

«Ingen syns synd på deg»

Mye av grunnen til at hun plutselig ble uglesett var fordi hun uttalte seg om hvor tøft det var å jobbe som skuespiller. I 2009 gjestet hun David Lettermans talkshow, og hun sa til han:

«Vår første dag tilbake på jobb var på onsdag. Det var, og jeg kommer til å fortsette å si dette fordi jeg håper de skammer seg, en 17 timer lang arbeidsdag, noe jeg syns er ondskapsfullt og slemt».

LES OGSÅ: Slik ser de originale «Grey's Anatomy»-skuespillerne ut nå

I forbindelse med streiken i IATSE, fagforeningen for underholdningsbransjen forrige høst, skrev hun et innlegg på Instagram:

«Noen av dere husker kanskje at jeg for over ti år siden, uttalte meg veldig klart om de absurde arbeidstidene som filmteam og skuespillere ble tvunget til av produksjonen. Til og med Diane Sawyer intervjuet meg og sa på en ufin måte at "Ingen syns synd på deg". I mange år fikk jeg svi offentlig for å ha åpnet kjeften. Vi lager underholdning. Vi løser ikke verdens sultkatastrofe eller kurerer kreft- Vi formidler historier. Når produksjonen drar ut i fjortende time og mer, ber de oss om å jobbe til vi er utslitt».

Forut for sin tid

Heigl følte nok at hun sto ganske alene etter å ha uttalt seg, men i den senere tiden har støtten kommet fra uventet hold.

Nemlig fra hovedrolleinnehaver i «Grey’s Anatomy», Ellen Pompeo.
Det kom nylig frem i Pompeos egen podcast, kalt Tell Me podcast, sammen med tidligere Grey’s Anatomy-skuespiller, Kate Walsh. De diskuterte Katherines anklager fra 2009.

GAMLE KOLLEGER: Ellen Pompeo og Katherine Heigl jobbet tett sammen mellom 2005 og 2010 i den populære sykehusserien Greys Anatomy. Foto: NTB.
GAMLE KOLLEGER: Ellen Pompeo og Katherine Heigl jobbet tett sammen mellom 2005 og 2010 i den populære sykehusserien Greys Anatomy. Foto: NTB. Vis mer

«Jeg husker Heigl sa noe på et talk show om de sinnsyke arbeidstidene vi jobbet. Hun hadde 100 prosent rett. Hadde hun sagt det i dag, ville hun ha vært en skikkelig helt. Men hun var forut sin tid. Hun tok et standpunkt til de sinnsyke arbeidstidene våre, og selvsagt, da må vi trykke henne ned og kalle henne utakknemlig- Når sannheten er at hun er fullstendig ærlig, hadde helt rett i det hun sa og var utrolig modig som sa det. Hun sa sannheten, og løy ikke».

Foto: Skjermdump Twitter
Foto: Skjermdump Twitter Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer