Dronning Letizia:

I samme kjole som datteren (16)

- Det skulle jo egentlig bare mangle.

GJENBRUK: Dronning Letizia brukte datterens kjole. Foto: Atilano Garcia / SOPA Images/ Sipa USA/ NTB
GJENBRUK: Dronning Letizia brukte datterens kjole. Foto: Atilano Garcia / SOPA Images/ Sipa USA/ NTB Vis mer
Publisert

Da dronning Letizia av Spania (49) møtte opp på et Unicef-møte i Madrid nylig, var det tilsynelatende flere som dro kjensel på kjolen hun brukte.

Det er nemlig ikke første gang den sommerlige, rød- og hvitmønstrede kjolen er blitt båret av kongefamilien. For en måned siden brukte prinsesse Leonor (16), dronning Letizia og kong Felipes (54) eldste datter, den samme kjolen på en danseforestilling.

Ikke første gang

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at det ikke er uvanlig at det byttelånes klær innad i de europeiske kongefamiliene.

- Det er blitt fast takst i de europeiske kongehusene nå til dags at mor og datter byttelåner klær. Det viser oss at de følger med i tiden når det kommer til gjenbruk og miljø, og det skulle jo egentlig bare mangle, uttaler hun og fortsetter:

- De kongelige har rikholdige garderober, og det ville vært en skam om de ikke brukte klærne mer enn en gang. Enda bedre er det at flere bruker klærne.

Det er ikke første gang dronningen stiller i lånte klær. Tidligere i år tok hun blant annet i mot ambassadører til Spania iført en av svigermorens gamle kjoler, en eksklusiv Valentino-kjole bestående av et grønt skjørt og en blomstrete overdel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer