Alexandra Joner

- I starten er alt dritt

Influenseren åpner opp om tiden etter bruddet.

Oslo 20230809. Nye episoder av bloggerne kommer på TV2 til høsten.  Alexandra Joner er en av deltakerne.Foto: Cornelius Poppe / NTB
Oslo 20230809. Nye episoder av bloggerne kommer på TV2 til høsten. Alexandra Joner er en av deltakerne.Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

- I starten er alt dritt, men som dagene går kommer det små lysglimt hvor man glemmer at man egentlig er lei seg.

Det skriver influenser Alexandra Joner (33) på Instagram. Hun svarer på spørsmål fra en følger om tips til komme over eksen, og deler i den sammenheng råd som har funket for henne.

- Sett av tid hvor du skal være lei deg. Da får man ut sorgen, men man får ikke dyrket den, skriver hun.

33-åringen anbefaler dessuten følgerne sine å omringe seg med mennesker som er glad i deg, og si ja til å være med på ting selv om man ikke har lyst.

De første månedene er «de jævligste», erkjenner hun, men påpeker at tiden leger alle sår.

KK har vært i kontakt med Joners manager, som opplyser om at Joner er på innspilling av Love Island i disse dager, og har derfor ikke tid til å utdype noe mer.

- Sårbart

Det var i fjor vår at det ble kjent at Joner og investor Runar Vatne (49) hadde gått fra hverandre etter ti år som kjærester.

I en episode fra podkasten, «Not Your Babe med Alex & Helle», som Joner har startet sammen med venninnen Helle Nordby (29), åpnet hun i september i fjor opp om bruddet.

Da forklarte hun at de valgte å holde bruddet hemmelig i en måneds tid fordi hun måtte finne seg et nytt sted å bo, skrev KK om tidligere.

- Det er noe veldig sårbart ved at … Alle vet jo det, at i vårt forhold så er det han som har hatt best spenn. Det vet vi alle. Så det føles veldig sårbart å begynne helt på nytt, delte hun i podkasten den gangen.

- Å få en helt ny livsstil når hele livet mitt har vært på en viss måte i ti år, og at jeg skal finne ut av alt det, mens jeg føler at alle ser meg. Å skulle være med på den reisen føltes oversårbart, når man i tillegg har kjærlighetssorg fordi man har gjort det slutt.

- Høye krav

Ser uggsene dine slik ut? Da kan du enkelt, enkelt ta grep med noe du kanskje allerede har i kjøkkenskapet Vis mer

Joner var 22 år da forholdet med Vatne startet. Paret skal ha tekstet konstant, men hatt naturlige pauser fra å treffes på grunn av mye jobb og barn på Vatnes side, skrev KK om i desember i fjor.

- Jeg trodde ikke at jeg hadde møtt mannen i mitt liv. Jeg tenkte bare at jeg var 22, og at jeg ikke har noen plan om å gifte meg.

Joner beskriver oppførselen sin i perioden som «veldig kul», og som natt og dag fra den første tiden med sin nye flamme.

- Jeg var veldig uskyldig og naiv da jeg var ung, mens nå synes jeg synd på alle menn som møter meg. Jeg setter høye krav, jeg skal gifte meg innen det, barn innen det … Jeg er helt gal, sier hun først spøkefullt.

- Flytt fokus

«Kronisk kjærlighetssorg» er for mange den store skrekken: At det faktisk aldri skal gå over. At du skal være en av få som aldri kom over eksen din.

Heldigvis finnes det en rekke ting du kan gjøre for å unngå å havne der, har samlivsterapeut Frode Thuen tidligere uttalt til KK Pluss.

- Det aller viktigste prinsippet er å flytte fokus: Fra den andre til deg. Når man er fanget i kjærlighetssorg, bruker mange mye tid på den andre. Hva gjør personen? Hvem er vedkommende sammen med? Man følger med i sosiale medier og fokuserer veldig på den andres liv, og da blir egne behov satt i bakgrunnen, sa han den gangen.

Ifølge Thuen, er det helt avgjørende å slutte med grublingen og analyseringen av eksen og forholdet dere hadde. Det kommer ikke noe godt ut av det, samt at det gjør det nærmest umulig å flytte fokus fra eksen til deg.

- Denne typen grubling er helt bortkastet. Når man er fanget i grubleriet, så tror man at svaret ligger der. Det er helt feil, faktisk er det problemet som ligger der.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet