Liam Neeson

– Ikke f*** om noen får se den store, irske rumpa mi

Liam Neeson er bare en av mange Hollywood-kjendiser som går langt i jakten på den rette rumpa.

MEN RUMPA MI FÅR DU ALDRI: Irske Liam Neeson er klar i talen når det kommer til sine edlere deler. Her i forbindelse med premieren på Battleship i Los Angeles i 2012. FOTO: NTB Scanpix
MEN RUMPA MI FÅR DU ALDRI: Irske Liam Neeson er klar i talen når det kommer til sine edlere deler. Her i forbindelse med premieren på Battleship i Los Angeles i 2012. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Irske Liam Neeson (67) , kjent fra filmer som Schindlers liste, Taken, Batman og Star Wars, har gjennom en lang karriere kunne velge sine roller med omhu.

Men det er langt fra alle scener den Oscar-nominerte Neeson tar på seg å spille.

Rumpenekt

Da han i 2014 spilte i A Million Ways to Die in the West og ble intervjuet på Watch What Happens Live, fortalte Neeson at han nektet å vise rumpa, og heller overlot det til sin body double gjennom mange år, en mann ved navn Mark Vanselow.

Sex og stunt

En body double er en skuespiller som stepper inn i de scenene som stjernene selv ikke kan eller ønsker å gjøre. Det kan dreie seg om lettkledde scener, dansenummer, sexscener og lignende.

Neesons body double Mark Vanselow er i tillegg en stunt double, som tar seg av de mer halsbrekkende scenene, i tillegg til de pikante.

MANN FOR SIN KILT: Liam Nesson i som skotsk klanoverhode i filmen «Rob Roy» fra 1995. Det er uvisst om Neesons mangeårige body double måtte trå til allerede her. FOTO: NTB Scanpix
MANN FOR SIN KILT: Liam Nesson i som skotsk klanoverhode i filmen «Rob Roy» fra 1995. Det er uvisst om Neesons mangeårige body double måtte trå til allerede her. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Blomst i sprekken

I scenen som ble for sterk kost for Neeson i A Million Ways to Die in the West, ramler rollefiguren hans langflat forover med buksa på knærne, hvorpå Charlize Therons rollefigur stikker en blomst mellom skinkene hans, som i dette tilfellet altså var skinkene til Mark Vanselow.

Da Neeson fortalte om hendelsen til talkshow-vert Andy Cohen, sa han ifølge People.com:

– Jeg sa til Mark: «Mark, dette er et tegn på vårt vennskap – kunne du tenke deg å gjøre den scenen hvor Charlize Theron planter en prestekrage i rumpa di?». Og han svarte: «Klart det». Jeg ga ham en stor klem etterpå og sa: «Ikke f*** om noen får se den store irske rumpa mi».

– Hvilken kropp skal jeg ha i dag?

Også britiske Keira Knightley tyr til body doubles når jobben blir for lettkledd. I forbindelse med «The Aftermath» fra 2019, hvor Knightley spiller mot Alexander Skarsgård, røpet hun til Good Morning America hvordan det var å ha en kroppslig erstatter, ifølge People.com:

ET STED GÅR GRENSEN: ... Og for Keira Knightley går den ved midjen. Nakenhet under beltestedet overlater hun til andre å ta seg av. Her fra BFI London Film Festival i 2019. FOTO: NTBScanpix
ET STED GÅR GRENSEN: ... Og for Keira Knightley går den ved midjen. Nakenhet under beltestedet overlater hun til andre å ta seg av. Her fra BFI London Film Festival i 2019. FOTO: NTBScanpix Vis mer

– Det var helt fantastisk. Jeg skulle ønske jeg kunne gjort det hver dag. Du vet, når du står opp og tenker: «Hmm, hvilken kropp vil jeg ha i dag? Den der». Og så har du denne skjønne kvinnen som er kroppen min.

Hun la spøkefullt til:

– Jeg er på en måte bare hodet, og egentlig ønsker folk bare å møte kroppen.

Under beltestedet

Også da Knightley spilte i Domino i 2012 hadde hun en som steppet inn på det som foregikk under beltestedet:

– Min policy når jeg filmer er at jeg kan vise overdelen, men ikke underdelen, og det funker ganske bra, sa Knightley.

Da filmkarakteren hennes skulle danse i bare trusa, ba hun følgelig om en erstatter. Utvelgelsesprosessen foregikk ifølge Knightley slik:

– Jeg gikk inn i et rom og inn kom det tre kvinner som trakk ned buksa … Siden går de ut, og man sitter igjen og diskuterer rumpa deres.

Sort svane

Da People.com laget en oversikt over kjendiser som har innrømmet å ha brukt body doubles, var Mila Kunis, kjent fra blant annet «Black Swan», en annen av dem.

SMAKEN ER SOM BAKEN: Mila Kunis på Oscarutdelingen i 2011. Hun har spilt i flere filmer hvor hun har jobbet med en body double. FOTO: NTBScanpix.
SMAKEN ER SOM BAKEN: Mila Kunis på Oscarutdelingen i 2011. Hun har spilt i flere filmer hvor hun har jobbet med en body double. FOTO: NTBScanpix. Vis mer

Da Kunis skulle være med å velge ut en body double til sin rolle i Friends with Benefits, måtte de aktuelle kandidatene «moone», på audition, altså vise rumpa for henne og regissøren, til de fant den rette, skriver People.com.

– Disse skjønne kvinnene måtte vise oss bakdelene sine, og den vi valgte var den som lignet meg mest, slik at det ikke så kunstig ut, forklarte Kunis.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer