Clueless-comeback

Ikonisk karakter gjør comeback

Snart får verden et gjensyn med 90-tallsikonet.

CLUELESS-COMEBACK: Ruter og matchende sett var en av 90-tallets store trender, i stor grad takket være Cher Horowitz i Clueless fra 1996. FOTO: NTB
CLUELESS-COMEBACK: Ruter og matchende sett var en av 90-tallets store trender, i stor grad takket være Cher Horowitz i Clueless fra 1996. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Ingenting er som et gjensyn med noe som vekker nostalgiske følelser, alt fra artister og låter, til ikoniske filmer.

Er det én film som har skapt mye glede for mange, er det tenåringskomedien Clueless fra 1996.

Cher Horowits, spilt av Alicia Silverstone, er den rike og populære 16-åringen som vet alt om dating, mote og skjønnhet. Med Chers ikoniske antrekk, gjorde hun gule ruter og matchende sett trendy.

Filmen nærmer seg 30-årsjubileum, og den har skapt mange moteøyeblikk, også de senere årene. Filmen har etablert seg som en klassiker i popkulturen.

Nå har teknologiselskapet Rakutens tatt Cher Horowits og det gulrutete settet med inn i 2023. I forbindelse med årets Super Bowl har de laget en reklamesnutt der Silverstone, ikledd Chers antrekk fra 1996, teaser med ordene: «Don't bug, your girl is back».

Verdens dyreste reklameplattform

Super Bowl (sluttspillet i amerikanske NFL) er en stor begivenhet i USA. Med det ekstravagante halfway-showet har flere store, historiske øyeblikk blitt skapt. Du husker kanskje da Prince i 2007 spilte gitarsolo i fallende regn – en opptreden som har blitt kåret til det beste halftime-showet gjennom tidene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer