Kroppshår

Influenser hylles - og kritiseres - for å la kroppshårene gro

- Kjæresten min synes jeg er superhot!

KROPPSHÅR: Den 25 år gamle tobarnsmoren bryr seg ikke om hva andre måtte mene om at hun lar kroppshårene på legger og i armhule gro. FOTO: Skjermdump Instagram
KROPPSHÅR: Den 25 år gamle tobarnsmoren bryr seg ikke om hva andre måtte mene om at hun lar kroppshårene på legger og i armhule gro. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 25 år gamle tobarnsmoren Bekah Martinez har sett seg lei av nettroll som rakker ned på livsstilsvalg hun har tatt.

I vår delte hun et innlegg på Instagram der hun klargjør for hvorfor hun har valgt å la hårene på legger og i armhuler gro - etter at flere skrev negative kommentarer til bildene hennes.

«Datteren min (og alle andre) fortjener å leve i en verden der man kan eksistere med naturlig kroppshår, uten å føle seg ekkel. Min familie skal ikke være en slik familie som viderefører skam rundt vekt, kroppshår, størrelse på bryster, akne, høyde eller noen av de utallige tingene vi er blitt lært opp til å se på som uattraktivt», skriver hun i innlegget.

Hun har selv følt på skam hva gjelder kroppshår, men har nå altså bestemt seg for å nekte å la seg påvirke av samfunnets «krav».

«Som jeg har sagt mange ganger før; jeg ønsket å slutte å shave meg, fordi kroppshår var noe jeg skammet meg over og frastøtt av, og jeg ønsket å endre på min egen usikkerhet og akseptere den delen av meg selv», skriver hun videre.

Og kjæresten hennes Grayston Leonard (31) har ingen problemer med at samboeren lar hårene gro.

«Jeg skylder ingen noen som helst forklaring på hvorfor jeg gjør de tingene jeg gjør med kroppen min - legg merke til at ingen spør menn hvorfor de shaver ansiktet og ikke armhulene. Og til sist, kjæresten min synes jeg er superhot og bryr seg ikke om hårene på leggene mine!».

Forbilde

I kommentarfeltet er det flere som hyller 25-åringen for å la kroppshårene gro.

«Wow, for noen kommentarer! Jeg elsker at du rocker hår på leggene! For meg indikerer det at du er selvsikker, og hvem ønsker ikke å være omgitt av en selvsikker kvinne?», skriver en av følgerne.

Mens en annen følger skriver til Bekah at hun har vært en direkte inspirasjonskilde, som har hjulpet henne med å overkomme skammen over kroppshår.

«Du aner ikke hvor stor hjelp du har vært for meg med tanke på det å bli mer komfortabel med mitt eget hår på legger og i armhule. Jeg har ikke noe valg om det å la håret gro, for jeg har en sykdom. Jeg kan ikke lenger bruke hendene mine til å shave meg, og det var vært vanskelig for meg å aksepetere. (...) Når jeg ser bilder av deg med hår på leggene, får det meg til å bli mindre usikker og mindre uattraktiv. Det er trist at folk ser på det som frastøtende, fordi noen av oss kan ikke gjøre noe med det.. Takk, Bekah.».

Fikk kritikk for ammebilde

Bekah Martinez var med som deltaker i det amerikanske realityprogrammet The Bachelor som ble sendt i 2018, men fant lykken på egenhånd kort tid etter at hun var ferdig med innspilling. De møttes på det lokale klatresenteret, der han er instruktør.

Bekah og samboeren Grayston har fått to barn siden de møttes i 2018. Datteren Ruth ble født i februar 2019, og sønnen Franklin kom til verden i juni 2020.

Se dette innlegget på Instagram

Just doin’ my mom thing.

Et innlegg delt av bekah (@bekah)

25-åringen, som deler stort og smått fra hverdagen som tobarnsmor på Instagram - der hun har over 600 000 følgere - la nylig ut et bilde av seg selv, mens hun ammer begge barna samtidig. Og også dette skapte furore på sosiale medier - der flere hevder at datteren på halvannet år er for gammel til å bli ammet.

Men til det har hun bare én ting å si:

«Jeg planla ikke å amme så lenge, men her er vi!».

FOTO: Skjermdump Instagram
FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer

Og dersom noen skulle være i tvil om hvor lenge det er anbefalt å amme - har Solveig Thorp Holmsen, lege og medisinsk rådgiver ved Nasjonal kompetansetjeneste for amming, tidligere uttalt følgende til KK:

- Vi vet at barn med fordel kan ammes til de er to år og gjerne lenger enn det, hvis mor og barn trives med ammingen. Det er sannsynlig at amming også gir helsegevinster etter fylte ett år, blant annet fordi barn ikke har et fullt utviklet immunforsvar før de er mellom tre og fire år.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer