Ingrid Alexandra

- Ingrid er veldig nysgjerrig!

Nå er arveprinsessen blitt tenåring.

PRINSESSE INGRID ALEXANDRA: I løpet av sine 13 første leveår har den søte jubilanten, prinsesse Ingrid Alexandra, rukket å markere seg som en sporty, livsglad, engasjert og varm jente! Foto: NTB Scanpix
PRINSESSE INGRID ALEXANDRA: I løpet av sine 13 første leveår har den søte jubilanten, prinsesse Ingrid Alexandra, rukket å markere seg som en sporty, livsglad, engasjert og varm jente! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 21. januar 2004 - for nøyaktig 13 år siden - viste gradestokken i hovedstaden mellom 10 og 15 minus i løpet av dagen, det var lettskyet vær og snøen målte 23 centimeter. Inne i varmen på Rikshospitalet lå en nyfødt, liten prinsesse. Hun ble født fjorten minutter over ni onsdag morgen, og var det første felles barnet til kronprins Haakon (da 30) og kronprinsesse Mette-Marit (da 30). 

I dag entrer hun tenårene, og i løpet av sine 13 første leveår har den søte jubilanten rukket å markere seg som en sporty, livsglad, engasjert og varm jente - en jente som én dag skal ta over tronen etter sin far. Dersom prinsesse Ingrid Alexandra blir dronning i Norge blir hun i så fall den første regjerende dronning her til lands siden Margrete I (1353 - 1412). Hun var nemlig regjerende dronning under Kalmarunionen, som ifølge Wikipedia var personalunionen mellom kongerikene i Danmark, Norge og Sverige som ble dannet i 1397 og oppløst i 1523.

Prinsessen har allerede deltatt på offisielle tilstelninger

Bursdagsbarnets foreldre og besteforeldre startet tidlig med å forberede prinsessen på de royale pliktene som venter, og Ingrid Alexandra - eller Ingrid som hun tituleres blant familiemedlemmene - har allerede deltatt på flere offentlige tilstelninger. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer