Lena Dunham

Innrømmer at nakenscenene begynner å bli vanskeligere å gjøre

- Da jeg spilte inn første sesong av «Girls» var jeg ikke i et forhold, sier Lena Dunham.

LENA DUNHAM: Skuespilleren og manusforfatteren av den populære TV-serien «Girls» innrømmer at det etter hvert er blitt vanskeligere å spille inn nakenscener etter at hun fikk seg kjæreste. Her med sin bedre halvdel Jack Antonoff Emmy Awards i 2014. De har vært sammen siden 2012. Foto: NTB Scanpix
LENA DUNHAM: Skuespilleren og manusforfatteren av den populære TV-serien «Girls» innrømmer at det etter hvert er blitt vanskeligere å spille inn nakenscener etter at hun fikk seg kjæreste. Her med sin bedre halvdel Jack Antonoff Emmy Awards i 2014. De har vært sammen siden 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren 2012 ble vi for aller første gang kjent med de fire venninnene i HBO-serien «Girls», og manusforfatter og hovedrolleinnehaver Lena Dunham (29) vakte oppsikt med flere lettkleddscener i serien. Hun fikk mye skryt for å vise at «kropp er topp», uansett hvilken fasong man har.

Men nå innrømmer den 29 år gamle newyorkeren at nakenscenene begynner å bli vanskeligere å gjøre. I disse dager spilles sesong fem inn av den populære serien.

- Da jeg spilte inn første sesong var jeg ikke i et forhold, ingen visste hvem jeg var og jeg levde på en måte kun for jobben. Så da jeg tok av meg klærne foran kamera var det kun på bakgrunn av dette. Det slo meg ikke i første sesong at TV-kritikere og folk som henger åp internett kom til å se på serien, sier hun til nettstedet Refinery29.

Hun fortsetter:
- Nå, på godt og vondt, er det som om jeg kan høre diskusjonene ta plass i det jeg tar klærne av foran kamera. En del av det å bli eldre handler for meg om at jeg blir mer og mer beskjeden. Men dessverre så er det ikke alltid sånn at Hanna Horvath («Girls»-karakteren Dunham portretterer journ.anm.) føler det på samme måte. Jeg håper jeg finner samme styrke som jeg hadde i første sesong med tanke på nakenheten i denne sesongen også.

- Måten de tør å vise at kropp er kropp på, det er kult

Da KK.no intervjuet den norske komikeren Cecilie Steinmann Neess (28) i februar var Lena Dunham en av personene 28-åringen trakk fram som en stor inspirator:

- Jeg tror det er viktig at når man har muligheten til å ha en stemme, så ha den. Se på Lena Dunham og Amy Schumer: De er tøffe jenter som tør å stå i det. De snakker om kroppen sin og dytter i seg. Måten de tør å vise at kropp er kropp på, det er kult. De har jo like mye sex som alle andre, like mange venner som alle andre, og gjøre det like bra karrieremessig som alle andre. Det er magisk! 

NAKEN: Lena Dunham har flere ganger vært naken i «Girls». Foto: HBO
NAKEN: Lena Dunham har flere ganger vært naken i «Girls». Foto: HBO Vis mer

På tampen av fjoråret fortalte Dunham at hun har slitt med sykdommen endometriose, som ifølge Norsk Helseinformatikk er en tilstand der vev av samme type som slimhinnen i livmoren (endometrium) finnes utenfor livmoren. Som følge av dette har Dunham vært plaget av symptomer som kraftig vaginal blødning, kramper, humørsvingninger og at hun har hatt null energi.

Sykdommen har igjen blusset opp, og som en følge at dette får hun ikke deltatt i promoteringen av sesong fem som har premiere på amerikansk tv 21. februar, skriver DailyMail. Det er planlagt at siste sesong, sesong seks, vises i 2017.

JENTENE: I disse dager spilles sesong fem inn av den populære TV-serien «Girls», med Allison Williams (t.v.), Jemima Kirke, Lena Dunham og Zosia Mamet i hovedrollene. Dette er fra sesong én. Foto: NTB Scanpix
JENTENE: I disse dager spilles sesong fem inn av den populære TV-serien «Girls», med Allison Williams (t.v.), Jemima Kirke, Lena Dunham og Zosia Mamet i hovedrollene. Dette er fra sesong én. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer