Underholdning

Instagram fyller 10 år

Her er 14 av de mest minneverdige bildene.

VERDENS MEST KJENTE SELFIE? Det finnes mange selfier i verden, men denne er kanskje den mest kjente. Foto: @theellenshow
VERDENS MEST KJENTE SELFIE? Det finnes mange selfier i verden, men denne er kanskje den mest kjente. Foto: @theellenshow Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

6. oktober 2010 ble Instagram lansert. En bildedelingstjeneste som i dag har en milliard brukere. Det er ganske mange bilder i omløp hver eneste dag, men i løpet av disse årene er det noen bilder som har gjort spesielt stort inntrykk.

Hvor godt kjenner du vennene fra New York? Vis mer

Friends-gjengen gjenforenes

Det tok virkelig helt av da skuespillerne fra tv-suksessen Friends la ut et bilde sammen - 16 år etter at serien tok slutt. Det hadde lenge svirret rykter om at gjengen kanskje hadde planer om en slags gjenforening, og dette fikk virkelig fart på sakene.

Ikke lenge etter ble det faktisk kjent at noe var på gang, men på grunn av den pågående pandemien er det utsatt på ubestemt tid.

Beyonce avslører graviditet

Blir man noen gang lei Beyonce, egentlig? Selv om hun er blant verdens mest kjente mennesker, er det likevel en liten mystikk rundt henne. Kanskje er det fordi hun sjelden gjør intervjuer eller ikke deler noe på Instagram.

Men når Queen B først deler noe, slår det sjelden feil! Som da hun la ut bilde og annonserte at hun og ektemannen Jay-Z venter tvillinger.

Kim Kardashian «breaking the internet»

Da Kim Kardashian var på forsiden av Paper Magazine tilbake i 2014, var det «breaking the internet» som var tittelen på utgaven. Og det gjorde hun. Dagen bildene ble sluppet ble det likerklikk-fest på Instagram, og man kan trygt si at Kardashian «broke the internet».

Egget

Hvis man ser på listen over de mest likte bildene på Instagram, så finner vi Kardashian/Jenner-navnet på mange av dem. Lillesøster i flokken, Kylie Jenner, har tatt spesielt mange bilder som har klatret seg høyt opp på listen.

Da hun delte bilde i anledning bursdagen til ekskjæresten Travis Scott, tikket det inn nærmere 16 millioner likerklikk, mens bildet av hennes nyfødte datter resulterte i 18 millioner likerklikk.

Det er nok mange som kunne tenkt seg en topplassering på denne listen. Vi vet hvert fall at Chris Godfrey ikke synes det hadde vært så dumt. Han bestemte seg nemlig for å prøve å komme seg helt på førsteplass. Noe han klarte ved hjelp av et egg! Det han gjorde var å legge ut et bilde av et enkelt egg, som i dag er kjent som «The World Record Egg». Det har faktisk sin egen Instagram-konto.

Hvor mange likerklikker fikk eggbildet, lurer du på? Nesten 55 millioner!

Nykommere på Instagram

Noe som alltid skaper masse engasjement er når kjente fjes lager seg en konto på Instagram. Nylig la anerkjente David Attenborough ut sin aller første video på Instagram. Like etter strømmet det inn følgere, og i skrivende stund - bare et par uker etter hans første innlegg - nærmer Attenborough seg seks millioner følgere med stormskritt.

Det tok også helt av da hertugparet av Sussex opprettet en Instagram-konto. Men ærlig talt - når har det egentlig noen gang vært stille og rolig rundt stjerneparet?

Kendalls hjertehår

Noen Instagram-bilder er mer kreative enn andre, og ofte er det ikke mer som skal til enn at du danderer håret på en viss måte - og at du heter Kendall Jenner, selvfølgelig.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Kendall (@kendalljenner)

«Dobbelklikk for å plante et tre»

Heldigvis er det ikke bare hjerteformet hår som skaper engasjement på Instagram. I 2019 ble det som ble kalt «verdens mest miljøvennlige Instagram-innlegg» lagt ut.

Målet med innlegget var å sanke inn så mange likerklikk som mulig for å deretter plante mest mulig trær i Indonesia. Fem millioner likerklikk ville resultere i 500 000 trær, mens 20 millioner ga én million trær! Det målet har de nådd, men det er bare å fortsette å klikke på bildet for at flere trær skal plantes!

Tragiske dødsfall

Noen ganger deles det bilder på Instagram som rett og slett kommer som et sjokk. Familier av kjente mennesker bruker gjerne denne bildedelingstjenesten for å dele triste nyheter for å nå ut til flest mulig.

Blant nyhetene som har satt mest støkk hos Instagram-brukerne er dødsfallene til skuespiller Chadwick Boseman og basketballspiller Kobe Bryant.

Bryant døde i en tragisk helikopterulykke sammen med datteren Gigi. Sammen med kona Vanessa Bryant (38) har den legendariske basketballspilleren tre døtre til.

Chadwick Boseman er blant de kjæreste skuespillerne underholdningsbransjen har. Tidligere i år gikk han bort etter å ha tapt kampen mot kreften. Han hylles av både kollegaer og fans over hele verden.

Ellens Oscar-selfie

Hvor mange kjendiser kan du få inn i en selfie? Jo, ganske mange! Det viste Ellen DeGeneres da hun var programleder under Oscar-utdelingen i 2014. Da samlet hun sammen noen av verdens største stjerner og tok et bilde mange sent vil glemme!

Kylies selfie fra Met-gallaen

Kylie Jenner kan jo ikke være noe dårligere enn Ellen DeGeneres! Hun fikk også samlet en svær gjeng med kjente fjes under Met-gallaen i 2017. Tett i tett sto de samlet på badet hvor den anerkjente gallaen fant sted.

Se dette innlegget på Instagram

annual bathroom selfie

Et innlegg delt av Kylie 🤍 (@kyliejenner)

Spice Girls-gjenforening

Akkurat som da Friends-gjengen la ut et bilde ble det like stor ståhei da selveste Spice Girls tok Instagram med storm. Det er heller ikke ofte vi ser denne gruppa samlet - spesielt ikke sammen med selveste Posh. Men som Victoria Beckham selv skriver: «friendship never ends»!

#blackouttuesday

I mai ble amerikaneren George Floyd ble drept av politiet i Minneapolis i USA. Ifølge Dagbladet skal en offisiell obduksjonsrapport konkludere med at afroamerikanske George Floyd fikk hjertestans som følge av politiets pågripelse og trykk mot halsen.

Floyd ble holdt nede i bakken mens en politimann trykket kneet mot halsen hans i over åtte minutter. Den fatale hendelsen ble filmet, og her kan vi høre at Floyd sier han ikke får puste.

Dette skapte en bevegelse i hele verden. Flere gikk i demonstrasjonstog og noen tok til sosiale medier. i juni ble det arrangert #blackouttuesday. Mennesker over hele verden la ut et svart bilde på Instagram-kontoen sin med emneknaggen #blackouttuesday.

Les mer om bevegelsen her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer