Isabella Løwengrip

Intervju med Isabella ble felt

Da influenser Isabella Löwengrip kom med påstander fra barndommen, reagerte hennes egne foreldre.

PROGRAM FELT: Den svenske influenceren og forretningskvinnen Isabella «Blondinbella» Löwengrip medvirket i vår i et program som ble klaget inn til Granskningsnämden av Löwengrips egne foreldre. Her fra en prisutdeling på Berns i Stockholm i 2018. FOTO: Scanpix
PROGRAM FELT: Den svenske influenceren og forretningskvinnen Isabella «Blondinbella» Löwengrip medvirket i vår i et program som ble klaget inn til Granskningsnämden av Löwengrips egne foreldre. Her fra en prisutdeling på Berns i Stockholm i 2018. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

Et program med den populære svenske influenceren Isabella Løwengrip, bedre kjent som Blondinbella, ble nylig felt i Sveriges svar på Pressens faglige utvalg.

Det var etter at Löwengrip medvirket i programmet Söndagsintervjun på svenske P1 at programmet ble anmeldt av Isabellas egne foreldre, og nylig ble programmet altså felt i det som kalles Granskningsnämnden för radio og TV.

Påstår hun ikke fikk støtte

Svenske Isabella Löwengrip er en av Sveriges største influensere, og har hatt stor suksess med egne produkter. På Instagram har man kunnet følge henne ombord i privatfly, og et stadig ekspanderende selskap.

I 2018 ble hun kåret til Sveriges mektigste kvinne, og i et intervju med KK har hun tidligere fortalt at hun ser på ADHD som en superkraft.

Foreldrene reagerte

I programmet, som ble sendt på Sveriges Radio i mai 2020, kom imidlertid Isabella med påstander om sin egen oppvekst. Hun fortalte om tunge perioder psykisk, og skal blant annet ha sagt at hun opplevde utrygghet, og at foreldrene ikke ikke var der for henne.

Isabella Löwengrips foreldre er i sin anmeldelse kritisk til at datteren fikk beskrive det de mener er barndomstraumer, uten at noen andre fikk komme til ordet. Foreldrene mente at påstandene er krenkende og henger ut familien.

Hardt år

Den svenske bloggeren, tobarnsmoren og businesskvinnen har dermed et tungt år. Mediene skrev i januar 2020 at Isabella Löwengrip står igjen alene etter at alle de ansatte i kriserammede Löwengrip Invest sluttet. En ekspandering til USA viste seg også å ikke gå slik Löwengrip hadde håpet.

På bloggen sin i februar 2020 skrev Isabella at hun har solgt villaen, til fordel for det hun beskriver som et mer beskjedent hjem på Lidingö utenfor Stockholm.

– Én ting jeg er sikker på, er at livet mitt kommer til å bli enklere. Det er noe jeg så hos Erik (eks-kjæresten, jour. anm.) en enkelhet på tross av kapital. Jeg elsket det, skrev svensken.

– Det blir ikke mer assistenter, kokker, sjåfører eller lignende. Jeg har kjøpt et vanlig hus og der vil jeg ha en vanlig hverdag. Jeg vil gi barna et vanlig liv.

Krenket

Men åpenheten har altså en pris. Programmet Löwengrip medvirket i ble nylig felt for å ha brutt med bestemmelsen om respekt for privatlivet. Sveriges Radio svarer at de tar til seg kritikken. Programflaten er riktignok til nettopp for personlige fortellinger, men de innrømmer at de i dette tilfellet gikk for langt inn i andres privatliv.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer