American Girl

Ivy (4) har Down syndrom og er modell i tradisjonsrik leketøyskatalog

- Det betyr utrolig mye, sier mamma Kristin Kimble.

SØTNOS: Fireåringen Ivy Kimble (t.h.), som har Down syndrom, er en av modellene i katalogen til dukkemerket American Girl. FOTO: American Girl
SØTNOS: Fireåringen Ivy Kimble (t.h.), som har Down syndrom, er en av modellene i katalogen til dukkemerket American Girl. FOTO: American Girl Vis mer
Publisert

Den amerikanske leketøyskjeden American Girl, som hovedsakelig består av dukker, slapp ny katalog i oktober - og hylles nå for å ha hyret inn fireåringen Ivy Kimble som en av modellene.

Hun har nemlig Down syndrom, og hennes mor Kristin Kimble synes det er fantastisk at dukkeprodusenten, etablert i 1986, inkluderer barn som henne i katalogen.

- Det betyr utrolig mye. Det er ikke ofte vi ser barn med Down syndrom på print eller i media, sier Kristin Kimble til TV-kanalen WLS-TV.

Hun påpeker at det ikke bare er stas for henne som Ivys mor, Ivy selv eller resten av familien - men også viktig for barn med andre funksjonsnedsettelser.

- Vi ønsker å se barn med ulike funksjonsnedsettelser på trykk. Jeg elsker at flere bedrifter nå fortsetter med bevisstgjøring, ved å ha stadig flere som henne på trykk. Håpet mitt er at dette fortsetter å vokse, men at det slutter å være fordi at man ønsker bevisstgjøring, og heller kommer helt naturlig, sier firebarnsmoren Kristin til TV-kanalen.

En talsmann for American Girl sier til nettstedet People at de gleder seg til fremtidige samarbeid hvor de hyller alle typer jenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer