Anmeldelse av «Los Bando»:

Ja takk til roadtrip med Oftebro som sjåfør

Denne filmen om vennskap og drømmer får oss til å smile og le - og pakke til norgesferie!

«LOS BANDO»: Filmen viser både oppturer og utfordringer som kan oppstå i livet som ungdom, og viktigheten av å ha gode venner. FOTO: Filweb
«LOS BANDO»: Filmen viser både oppturer og utfordringer som kan oppstå i livet som ungdom, og viktigheten av å ha gode venner. FOTO: Filweb Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kinoaktuelle «Los Bando» handler om bandet Los Bando Immortale og de tre bandmedlemmene Grim (Tage Hogsnes), Aksel (Jakob Dyrud) og Thilda (Tiril Marie Høistad Berger). Når de får beskjed om at de er kommet med til NM i rock i Tromsø starter en problemfylt reise langs Norges veier med rallysjåfåren Martin (Jonas Hoff Oftebro) som sjåfør.

Alle har de sine problemer i livet. Grim fortviler over foreldrene som alltid krangler, og ønsker seg tilbake til sånn ting var før. Aksel prøver iherdig å bli lagt merke til av sin håpløse forelskelse Linda, mens Thilda er lei av å bli plaget av de slemme jentene på skolen. Martin dras mellom farens forventninger om å fokusere på rallykarrieren og overta familiens bilverkstedet, og ønsket om å skape sin egen vei i livet.

Gjennom brå svinger og humpete veier viser regissør Christian Lo, som også står bak filmene Punktert, Iver, Ramp, Baluba Runa, Bestevenner og De tøffeste gutta, at alt ordner seg hvis man bare tør å satse på drømmene sine, og har gode venner med på laget.

Filmen tar opp problemer mange av oss allerede har opplevd, eller kommer til å oppleve en eller annen gang i livet, og gir oss innblikk i hvordan det er å være ungdom. Filmen er gjenkjennelig, men viser at de fleste konflikter kan løses dersom man snakker sammen og er ærlige med hverandre. Den byr også på en god dose humor, og både gode og mindre gode musikkopplevelser.

LOS BANDO IMMORTALE: Det var ikke alle opptredenene av bandets vokalist Aksel (Jakob Dyrud) som falt i like god jord hos de andre bandmedlemmene. FOTO: Filmweb
LOS BANDO IMMORTALE: Det var ikke alle opptredenene av bandets vokalist Aksel (Jakob Dyrud) som falt i like god jord hos de andre bandmedlemmene. FOTO: Filmweb Vis mer

Filmen er typisk norsk, og gir assosiasjoner til blant annet filmene Burning og kinoaktuelle Rett Vest. Alle tar de oss med i bil, eller i dette tilfellet i Jesus-van, gjennom vakker, norsk natur og x antall sideveier og bensinstasjonstopp for påfyll av drivstoff og is. Men vi kan ikke annet enn å smile, for DU så vakkert Norge er!

For både Hogsnes, Dyrud og Berger er dette deres første rolle i en helaftens spillefilm, og de måtte alle lære seg å spille et nytt instrument før innspillingen av filmen. Jonas Hoff Oftebro har vi tidligere sett i filmer som Olsenbanden Jr., Bølgen og Børning 2, men rollen som Martin i Los Bandos er hans første hovedrolle på film. Grunn nok i seg selv til å sjekke ut filmen, eller hva?

Terningkast: 4
Terningkast: 4 Vis mer

I filmens rollebesetning finner vi også kjente navn som Nils Ole Oftebro, Frank Kjosås, Stig Henrik Hoff, Ine Jansen, Ingar Helge Gimle, Hans-Erik Dyvik Husby og Zahid Ali.

Filmen passer for hele familien. Den har internasjonal premiere på Filmfestivalen i Berlin, og kommer på kinolerretet i Norge den 16. februar.

LES OGSÅ: Anmeldelse av «Rett Vest»: Når alt går rett vest

LES OGSÅ: Anmeldelse av «Fifty Shades Freed»: - Dette kan ikke kalles «husmorsporno»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer