<strong>JAN FREDRIK KARLSEN:</strong> Under KK-dagen holdt Jan Fredrik Karlsen (42) et motiverende foredrag om hvordan han har nådd målene sine.  Foto: Aftenposten
JAN FREDRIK KARLSEN: Under KK-dagen holdt Jan Fredrik Karlsen (42) et motiverende foredrag om hvordan han har nådd målene sine. Foto: Aftenposten Vis mer

Jan Fredrik Karlsen

Jan Fredrik Karlsen (42): - Hemmeligheten bak min suksess er...

MGP-generalen er god for millioner og har hatt eventyrlig suksess. Slik kan DU oppnå det samme!

Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har brukt mye tid og energi på å nå drømmene mine. Jeg har jobbet blodhardt i mange år – da er det gøy å se at det gir resultater. Ved siden av det å få barn, er jeg mest stolt over å ha nådd målet mitt om å starte noe eget og jobbe innen musikk- og underholdningsindustrien. 

- Playroom, som jeg startet i 2002, har gitt meg så utrolig mange fine opplevelser: Jeg har jobbet sammen med Kurt Nilsen i 14 år, vært med på reisen til Halleluja-gutta, bygget et selskap med 22 ansatte sammen partneren min Jens og mye mer. Det er mange elementer i reisen min jeg er utrolig stolt over å ha gjort og som jeg lever på ennå, forteller Jan Fredrik Karlsen til KK.no. 

Under KK-dagen 15. april holdt Karlsen, som er aktuell som Melodi Grand Prix-general, et motiverende foredrag om hvordan han har jobbet for å oppnå drømmene sine, og hvordan DU kan gjøre det samme. 

LES OGSÅ: Cathrine mistet mannen sin: - Å være åpen om hvordan han døde, har hjulpet meg videre

Jobber hardt mot målene sine

Har du alltid vært en person som jobber hardt for å nå målene dine?

- Ja, men jeg har ikke alltid vært 100 prosent definert og tenkt «nå skal jeg bli verdensmester i å stå på ski». Jeg har tenkt «ok, der er det en mulighet. Det virker spennende, det kan være gøy å prøve, det kan jeg sjekke ut, det kan jeg bli bedre på». Det er en slik type målsetning jeg har hatt hele livet. 

Videre forteller Karlsen at han, som de aller fleste andre, har opplevd å ikke nå de målene han har satt seg. 

- Når man jobber med underholdning og events selger man på en måte en tjeneste, og det er ikke hver eneste tjeneste du selger folk vil ha. I tillegg er det alltid noen som selger en bedre og kulere idé enn deg og vinner. Men slik er det bare, man når ikke alltid de målene man setter seg. 

LES OGSÅ: Gymlærer Cathrine (37) støvsugde huset fire ganger daglig og rakk aldri å sette seg ned. Så kollapset alt sammen

Finnes ingen magisk oppskrift 

Har du en spesiell oppskrift du følger?

- Nei, det som er gøy er at det ikke finnes noen fasit på å lykkes. Det finnes mange historier du kan høre, ting du kan lære, bøker du kan lese og strategier du kan følge, men det er kombinasjonen av dette og personligheten din som er løsningen. Jeg synes det er en motivasjon i seg selv at det ikke finnes en fasit. Man må finne sin måte å gjøre det på. 

Mange som setter seg mål opplever at motivasjonen sakte men sikkert forsvinner. Da er det ifølge Karlsen viktig å finne årsaken til at det skjer. 

- Det er alltid en årsak til at motivasjonen forsvinner – enten det er fordi du skjønner at dette er feil sted å være eller så må du rett og slett skifte taktikk. Det er klart du vil møte motbakke. Det å jobbe hardt og mye dag ut og dag inn er en utholdenhetsprøve, og de som holder lengst og står på mest er ofte de som får til mest. Det er ikke alle som har det i seg selv om de vil, og det er helt greit. 

De største mulighetene blir skapt av andre når du selv ikke er i rommet til å kunne påvirke beslutningen.»

 

- Jeg tror generelt at man må sette seg realistiske mål som man kan nå – du må ikke lure deg selv. Du skal ha høye ambisjoner, men delmålene på veien må ikke være urealistiske for da klarer du det ikke og mister motivasjonen. 

Hva er ditt beste tips til de som har satt seg et mål de ønsker å nå? 

- Det er et langt sitat, men jeg liker det: 

- Det handler om hva du legger ingen hos andre mennesker. Du aner ikke hva de tar med seg videre fra møtet med deg, og plutselig en god stund senere kan de skape noe for deg. Legg igjen gode ting hos andre mennesker, da får du det bra selv samtidig som de andre du møter på veien også får det veldig bra.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer