Spiseforstyrrelser

Jane Fonda (78) avslører hvorfor hun utviklet spiseforstyrrelser

Ble fortalt at hun måtte slanke seg da hun vokste opp.

UTVIKLET SPISEFORSTYRRELSER: Skuespiller Jane Fonda pådro seg spiseforstyrrelser da hun vokste opp, og avslører at faren hennes oppmuntret besettelsen hennes om å være perfekt. 

 Foto: Reuters
UTVIKLET SPISEFORSTYRRELSER: Skuespiller Jane Fonda pådro seg spiseforstyrrelser da hun vokste opp, og avslører at faren hennes oppmuntret besettelsen hennes om å være perfekt. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg publisert i «Girls»-stjerne Lena Dunhams nyhetsbrev Lenny, avslører skuespillerveteran Jane Fonda (78) hva hun tror var årsaken til at hun utviklet spiseforstyrrelser i ung alder. Hun mener nemlig at faren - Henry Fondas, oppførsel ledet til at hun utviklet et komplisert forhold til mat.

 

Fonda, som i tillegg til skuespillerkarrieren har vært fitnessinstruktør og politisk aktivist, forteller også om hvordan hun ble feminist i brevet. 

«Faren min sendte stemoren min for å fortelle meg at jeg måtte gå ned i vekt og bruke lengre skjørt», skriver hun. 

LES OGSÅ: Dette er de første tegnene på spiseforstyrrelser 

Ble fortalt at hun måtte forandre seg 

Skuespillerens mor, Frances Ford Seymor, led også av spiseforstyrrelser. Hun benyttet seg av plastisk kirurgi lenge før det ble vanlig, og sa til Jane at dersom hun noen gang la på seg, ville hun skjære det av med kniv. Frances begikk selvmord da Jane var 12 år gammel. 

«I likhet med tre av min fars fem koner, utviklet jeg spiseforstyrrelser (antakeligvis for å fylle tomrommet). Og gitt at det var, i alle fall delvis, en uekte versjon av meg selv som jeg viste til verden, så valgte jeg instinktivt menn som ikke ville legge merke til det på grunn av sine egne avhengigheter og problemer». 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer