Jane Fonda

Jane Fonda åpner seg opp i nytt intervju

- Jeg har fått sparken fordi jeg ikke ville ha sex med sjefen min, forteller 79-åringen.

JANE FONDA: Skuespilleren åpner seg opp om sin tøffe oppvekst. Foto: AFP
JANE FONDA: Skuespilleren åpner seg opp om sin tøffe oppvekst. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av sitt 79 år lange liv har fitnessinstruktør, skuespiller og aktivist Jane Fonda opplevd en hel del, og i et intervju med The Edit åpner hun seg opp til kollega Brie Larson (27) om noe kanskje ikke alle vet. 

- Jeg har blitt voldtatt, og jeg har blitt seksuelt mishandlet som barn. Jeg har fått sparken fordi jeg ikke ville ha sex med sjefen min. Og jeg tenkte alltid at det var min feil - at jeg ikke gjorde eller sa de rette tingene. 

8. mars er den internasjonale kvinnedagen og det er en kjent sak at Fonda betegner seg selv som en feminist. Et ord som både er misforstått og for mange negativt ladet.

- Jeg vokste opp på 50-tallet og det tok lang tid før noen form for feminisme kom inn i livet mitt. Mennene i livet mitt var fantastiske, men samtidig utsatt for et patriarkalsk trossystem. Jeg følte meg redusert, og etter hvert bestemte jeg meg for at jeg ikke lenger skulle gi opp meg selv for å gjøre mannen jeg var sammen med fornøyd. Jeg er oppdratt med sykdommen av å tilfredsstille. 

LES OGSÅ: «Makeup-Malin»: - Jeg har jeg hatt et anstrengt forhold til ordet feminist

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer