Neste sommer

Janne Formoe avslører: - Det får vi ofte høre!

Har du noen gang tenkt over hvorfor ingen andre i familien har samme dialekt som Eva?

NESTE SOMMER: Skuespillerne Janne Formoe, Eivind Sander, Trond Fausa Aurvåg og Pia Tjelta under lansering av Neste sommer i 2016. Tjelta spiller ikke lenger i serien. FOTO:Håkon Mosvold Larsen / NTB

NESTE SOMMER: Skuespillerne Janne Formoe, Eivind Sander, Trond Fausa Aurvåg og Pia Tjelta under lansering av Neste sommer i 2016. Tjelta spiller ikke lenger i serien. FOTO:Håkon Mosvold Larsen / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig er en ny sesong av feelgood-serien Neste sommer tilbake på Discovery+ og TVNorge, og denne gangen skal si blant annet bli bedre kjent med Per Ivars ukjente far - som plutselig dukker opp på hytta!

Dette er sesong 11 av den populære serien, og i rollene finner vi blant andre Trond Fausa Aurvåg (Per Ivar), Janne Formoe (Eva), Eivind Sander (Terje), Ellen Horn (Ingrid) og John Nyutstumo (Oddvar).

Eva og Terje er søsken, og barna til ekteparet Ingrid og Oddvar. Eva er gift med Per Ivar. Vi er flue på veggen i det fiktive hytteuniverset - som har mange likhetstrekk med nordmenns hyttevaner og tradisjoner.

DEN GANG DA: Janne Formoe har spilt hytteeier Eva siden premieren i 2014. Her med Trond Fausa, Ellen Horn, John Nyutstumo, Pia Tjelta, Eivind Sander og Lukas Prange Løberg. FOTO: Discovery+
DEN GANG DA: Janne Formoe har spilt hytteeier Eva siden premieren i 2014. Her med Trond Fausa, Ellen Horn, John Nyutstumo, Pia Tjelta, Eivind Sander og Lukas Prange Løberg. FOTO: Discovery+ Vis mer

En historie bak valget

Men har du noen gang undret deg over det samme som oss; hvorfor karakteren Eva er den eneste i kjernefamilien som snakker sørlandsdialekt?

Skuespiller Janne Formoe (47) er selv ekte sørlending, og for henne er det naturlig nok helt normalt å snakke sørlandsdialekt - men hverken bror Terje, mor Ingrid eller far Oddvar har samme dialekt i serien.

Vi møtte Janne Formoe på arrangementet Filmhøsten i forbindelse med promoteringen av kinofilmen Jentetur, som har premiere 14. oktober, men vi kunne ikke dy oss med å høre om det finnes en bakgrunnshistorie for valget av å la Janne beholde sørlandsdialekten i serien.

Janne ler når vi spør henne - vi er nemlig ikke de første som har undret oss.

- Det er faktisk skrevet inn i manus! Oddvar og Ingrid bodde på Sørlandet da Eva og Terje var små, men Eva var den eneste av barna som beholdt dialekten!

Dette er også noe vi får høre mer om utover høsten.

- Det blir faktisk tatt opp og påpekt i manus i denne sesongen, forklarer Janne videre.

Viktig med hyttebalanse

Hun har tidligere åpnet opp overfor KK om hvordan hun selv og forloveden Jan Fredrik Karlsen (49) er på hytta.

- Vi er sånn som elsker å ha besøk, og som synes at det er veldig, veldig koselig! Men det er også viktig å ha en balanse, og det vet alle hyttefolk, sa hun i juni.

Hver sommer, når sesongen er over, konkluderer Janne og Jan Fredrik alltid med at de kanskje kunne hatt litt mindre besøk.

- Men samtidig elsker vi det, og blir veldig revet med! Vi har besøk, vi drikker vin, vi bader, men vi passer også på å trene og å opprettholde en balanse. Det må være sånn! Og så må det være reker, sa hun på klingende sørlandsdialekt.

- Ræææker og jordbær!

Sesong 11 av 'Neste sommer' har premiere søndag 21. august på Discovery+ og TVNorge.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer