Janne Formoe

Janne Formoe avslører hvordan han fridde - begge gangene

... og letter på sløret om hvorfor bryllupet aldri er blitt noe av.

JANNE FORMOE: Kjendisparet Jan Fredrik Karlsen og Janne Formoe har vært sammen i en årrekke - og førstnevnte har gått ned på kne hele to ganger. FOTO: Andreas Fadum / Se og Hør
JANNE FORMOE: Kjendisparet Jan Fredrik Karlsen og Janne Formoe har vært sammen i en årrekke - og førstnevnte har gått ned på kne hele to ganger. FOTO: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I NRK-podkasten Feriestemning deler to kjendiser ferieminner og gode historier med lytterne. Blant kjendisduoene denne sommeren er skuespiller Janne Formoe og psykolog Catrin Sagen (47).

De to kan i år feire 26 år som bestevenner, og forteller i podden at de møttes på en audition, der de begge til slutt fikk rolle. Det ble begynnelsen på et nært og varmt vennskap.

Da Catrin giftet seg med radioprofil Steinar Sagen (47) i 2015, var Janne Formoe selvskreven som forlover.

FERIESTEMNING: Janne Formoe og Catrin Sagen deler ferieminner og åpner opp om vennskapet i NRK-podkasten Feriestemning. FOTO: NRK
FERIESTEMNING: Janne Formoe og Catrin Sagen deler ferieminner og åpner opp om vennskapet i NRK-podkasten Feriestemning. FOTO: NRK Vis mer

Fridde på familieferie i Hellas

Selv er Neste sommer-profilen forlovet med kjendismanager Jan Fredrik Karlsen (49). Paret møttes under en innspilling av TV 2-programmet Senkveld for 18 år siden, og har gjort det slutt og funnet tilbake til hverandre flere ganger gjennom disse 18 årene.

I 2004 ble de foreldre til datteren Felicia. Jan Fredrik Karlsen har sønnen William fra et tidligere forhold.

Men i dag er paret lykkelig forlovet, og i full gang med å planlegge drømmebryllupet.

I Feriestemning-podkasten åpner Janne Formoe opp om begge gangene da Jan Fredrik gikk ned på kne. Første gang på familieferie i Hellas 7. juli 2007, og andre gang på bursdagen hennes 13. juli 2019, mens familie og venner var samlet på hytta i Mandal.

- Jan Fredrik foreslo at vi skulle dra til en restaurant på en fjelltopp for å spise frokost og se på soloppgangen. Foreldrene hans hadde tatt barna kvelden i forveien, og vi ramlet utpå med søskene hans og noen venner, forklarer Janne.

Hun antok dermed at de to kom til å være for slitne til å stå opp tidlig for å få med seg soloppgangen. Men den gang ei. Morgenen etter spratt den ellers så lite morgenfriske Jan Fredrik opp av sengen, kledde på seg skjorte og fikk med seg kjæresten Janne opp på fjelltoppen.

KJENDISPAR: Manager Jan Fredrik Karlsen og skuespiller Janne Formoe på Nobelkomiteens bankett på Grand Hotel i desember 2018. Da hadde de akkurat funnet tilbake til hverandre igjen, FOTO: Lise Åserud / NTB
KJENDISPAR: Manager Jan Fredrik Karlsen og skuespiller Janne Formoe på Nobelkomiteens bankett på Grand Hotel i desember 2018. Da hadde de akkurat funnet tilbake til hverandre igjen, FOTO: Lise Åserud / NTB Vis mer

Der lå forlovelsesringen gjemt under bordet, festet med teip. Datoen var 7. juli 2007 - og klokken var akkurat bikket 07:07.

- Solen kom opp, og da fridde han. Det er jo litt klisjé, men veldig fint. Vi drakk masse, masse vin. Dette er jo så lenge siden, at han hadde med seg discman, og vi satt og hørte på Kurt Nilsen, sier hun og ler.

- Vi ble aldri gift, for sånn var det på den tiden. Det øyeblikket var veldig romantisk og veldig fint! minnes hun.

Forstyrret av en tissende Petter Stordalen under frieri

Det andre frieriet skjedde på hytta i Mandal på Sørlandet, 12 år etter Jan Fredrik Karlsen gikk ned på kne for første gang. I anledning Jannes fødselsdag hadde de invitert venner og familie til hytta, og hun innrømmer at hun hadde en følelse av at han kom til å fri den dagen - men ble likevel tatt på senga da det først skjedde.

STORDALEN-FEST; Jan Fredrik Karlsen og Janne Formoe har vært kjærester siden 2004, med et par brudd. Her fra Petter Stordalens tradisjonsrike 16. mai-fest i 2011. FOTO: Heiko Junge / NTB
STORDALEN-FEST; Jan Fredrik Karlsen og Janne Formoe har vært kjærester siden 2004, med et par brudd. Her fra Petter Stordalens tradisjonsrike 16. mai-fest i 2011. FOTO: Heiko Junge / NTB Vis mer

For midt oppi organisering og festfiksing fikk Jan Fredrik tatt kjæresten til side og bort fra festen, der han spurte én gang til om hun ville gifte seg med ham.

I sidesynet merket Janne at en av hyttegjestene - hotellkongen Petter Stordalen (59) - slo lens på svaberget mens Jan Fredrik spurte henne om hånden hennes.

- Han hadde gått ut på svaberget for å tisse, og visste ikke at vi sto der. Mens Jan Fredrik klemte meg, kjente jeg en hånd som prøvde å signalisere til Petter at han skulle gå vekk. Jeg bare latet som ingenting. Han kom seg vekk, og det ble frieri nummer to, sier hun og ler.

Bryllupet skulle egentlig ha stått i juni 2020, og blitt feiret på Sørlandet med Catrin Sagen som forlovet, men foreløpig er altså bryllupet utsatt.

- Vi har enda ikke fått giftet oss, men det er pandemiens skyld. Ikke vår!

Lykkelig på venninnens vegne

KK møtte Janne Formoe i juni, under høstlanseringen til Discovery+, og da fortalte 46-åringen at hun akkurat hadde kommet hjem fra venninnen Vanessa Rudjords storslåtte bryllup i Frankrike - og at hun og forloveden Jan Fredrik var i lykkerus på vegne av det nygifte paret.

- Det var et helt fantastisk bryllup! Å være i kjærlighetens by Paris, sammen med kjæresten sin, og feire nydelige mennesker som sier «ja» til hverandre, det kan ikke bli bedre! Med alle vennene sine - det var helt magisk! sa hun entusiastisk til KK.

- Det har vært livets helg!

Og når tiden er inne, er det Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen som skal smies i hymens lenker.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer