Instagram-trend:

#Januhairy: Derfor deler tusenvis av kvinner bilder av sine hårete legger og armhuler

Emneknaggen skal ifølge Elle oppfordre kvinner til å la kroppshåret gro, og ikke la seg styre av samfunnets normer.

TRE AV TUSENVIS: Disse kvinnene er blant dem som har latt kroppshåret vokse og vist det stolt frem på sosiale medier. FOTO: Instagram
TRE AV TUSENVIS: Disse kvinnene er blant dem som har latt kroppshåret vokse og vist det stolt frem på sosiale medier. FOTO: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Instagram ble lansert i 2010, og siden den gang har bildedelingstjenesten for det meste skapt overskrifter av det negative slaget – for eksempel i form av dårlig merket reklame, at unge blir påvirket av den «perfekte» fasaden som fremmes av visse influencere, det evige jaget etter likerklikk som kan slite på psyken...

Men det er ikke til å stikke under stol av sosiale medier har ført med seg mye godt også.

Nyheter sprer seg verden rundt på sekunder, venner kan finne hverandre på tvers av hav og landegrenser, og man kan dele et budskap med (potensielt) millioner av mennesker med bare noen tastetrykk.

Sistnevnte har vi sett flere ganger de siste årene; for eksempel i form av emneknagger som #metoo – som fikk grobunn etter at de mange Harvey Weinsten-anklagene ble gjort offentlige i 2017 – og #movember som brukes hyppig i november for å sette fokus på menns helse.

Også januar har fått tildelt sin egen hjertesak via sosiale medier, og nå deler tusenvis av kvinner bilder under #januhairy.

Saken fortsetter under bildet.

LES OGSÅ: Nå herjer en ny skjønnhetstrend på Instagram

Emneknaggen skal ifølge Elle oppfordre kvinner til å la kroppshåret gro, og ikke la seg styre av samfunnets normer.

Nettstedet skriver at studenten Laura Jackson – på bildet ovenfor – skal være kvinnen bak initiativet:

– Selv om jeg følte meg frigjort og mer selvsikker (med kroppshår, jour. anm.), var det flere rundt meg som ikke forsto eller var imot at jeg lot være å barbere meg. Jeg skjønte at veien mot å akseptere andre som de er, fullt og helt, fortsatt er lang. Da kom jeg på ideen rundt #januhairy og tenkte jeg skulle prøve det. Det er i det minste en start, skriver 21-åringen på Instagram.

... Og en start ble det så absolutt. I skrivende stund finnes det i overkant av 3200 bilder under emneknaggen.

Se noen av dem her:

LES OGSÅ: Har du mørke hår på magen? Det er helt naturlig

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer