Jeanette Johansson

Jeanette (20) skulle bare spasere hjem etter eksamensfesten. Dit kom hun aldri ...

Husker du historien som rystet hele Sverige?

20-ÅRING FORSVANT: En kamerat slo følge med Jeanette Johansson (20) fra festen, men de skilte lag da Jeanette ville gå helt hjem. Foto: NTBScanpix
20-ÅRING FORSVANT: En kamerat slo følge med Jeanette Johansson (20) fra festen, men de skilte lag da Jeanette ville gå helt hjem. Foto: NTBScanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeanette Johansson (20) var ingen festløve. Hun tilbrakte timevis med bøkene sine hjemme hos foreldrene i Järna i Sverige. Hun var eldst av tre søstre og ble beskrevet som pliktoppfyllende og skole­flink. På en reise året før hadde hun truffet en nederlandsk gutt, og senere denne sommeren skulle hun dra til Haag som au pair. Nå hadde hun nettopp tatt eksamen på gymnaset i Södertälje. 

Fredag 14. juni 1969 var hun og kameratene inne i den tredje dagen med feiring. Hun var uvanlig taus den kvelden, har flere av vennene vitnet om i etterkant. Var det noe som tynget henne?

Rett etter klokken 02.00 forlot hun festen sammen med en klassekamerat. De skilte lag i sentrum av Södertälje. Kameraten reagerte på at Jeanette ville gå hele veien hjem til Järna, en og en halv mil sør for byen. Men hun gikk av gårde, kledd i sommerkjole og studentlue. Der slutter de sikre sporene etter henne.

LES OGSÅ: Her skjer det flest voldtekter

Da datteren ikke kom hjem, slo foreldrene alarm. Politiets første teori var at hun hadde kommet hjem, skiftet og haiket til kjæresten i Nederland. Det trodde overhodet ikke moren hennes på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer