Emilia Clarke:

- Jeg ba legene om å få dø

«Game of Thrones»-stjernen Emilia Clarke åpner seg opp om sykdommen som nesten tok livet av henne.

OVERLEVDE: Emilia Clarke måtte hasteoppereres rett før innspillingen av sesong to av «Game of Thrones» begynte. Foto: INVISION/NTB
OVERLEVDE: Emilia Clarke måtte hasteoppereres rett før innspillingen av sesong to av «Game of Thrones» begynte. Foto: INVISION/NTB Vis mer
Publisert

Emilia Clarke (35) er for mange kjent som Daenerys Targaryen, i HBO-suksessen «Game of Thrones». I 2019 kunne Clarke imidlertid avsløre at hun gjennomgikk to omfattende operasjoner i hjernen under innspillingen av serien.

I et nytt intervju med BBC åpner hun seg nå opp om den vanskelige tiden etter, og om hvordan det er et under at hun kan leve som normalt.

I 2011 og 2013 fikk skuespilleren to aneurismer, som er en utposing på blodåra - og den vanligste årsaken til hjernehinneblødning, ifølge Store norske leksikon. I 2013 måtte hun hasteopereres.

- Jeg hadde en massiv blødning, og legene gjorde det klart at sjansene mine for å overleve var svært små hvis de ikke opererte. Denne gangen måtte de operere meg på den gammeldagse måten, gjennom skallen min. Og operasjonen måtte skje umiddelbart.

- Stor del av hjernen fungerer ikke

Under intervjuet åpnet Clarke seg opp om tiden etter operasjonen. Der kunne hun fortelle at det er et under at hun er i stand til å leve et helt normalt liv.

Det fordi en stor del av hjernen hennes er «død» etter blødningen hun fikk som følge av aneurismen.

- Det er en stor del av hjernen min som ikke lenger fungerer. Det er bemerkelsesverdig at jeg er i stand til å snakke og leve livet mitt helt normalt uten noen problemer. For det mangler ganske mye, forteller Clarke videre i intervjuet.

- Ba om å få dø

Stjernen har også snakket om den dramatiske perioden av livet hennes tidligere. Etter den første operasjonen klarte hun ikke å kommunisere, og trodde at skuespillerkarrieren var over.

- I mine mørkeste øyeblikk ønsket jeg å trekke ut kontakten. Jeg ba legene om å få dø, uttalte hun den gangen.

Etter operasjonene har Clarke avslørt at hun har slitt med angst og panikkanfall, men at hun til tross for det føler seg hundre prosent frisk.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer