Nicole Kidman

- Jeg ble alltid forelsket i lave gutter

På skolen ble hun kalt storken og ingen ville danse med henne. Nå er Nicole Kidman stolt av sine 180 cm.

HBO-AKTUELL: Den australske skuespilleren kommer snart i enda en lovende HBO-serie, krimdramaet «The Undoing», som er regissert av danske Susanne Bier. Her er hun med sin ektemann Keith. FOTO: NTB Scanpix
HBO-AKTUELL: Den australske skuespilleren kommer snart i enda en lovende HBO-serie, krimdramaet «The Undoing», som er regissert av danske Susanne Bier. Her er hun med sin ektemann Keith. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er alltid i godt humør når jeg våkner. Jeg vet ikke hvorfor.

Nicole Kidman (52) smiler litt blygt fra et hotellrom i Los Angeles. Håret er farget blondt og ligger i svake bølger ned på hver skulder. Hun vipper en spiss skotupp lett under bordet. Stemmen er myk og nesten litt sart.

- Keith sier at det er veldig uvanlig, men det er bare sånn jeg er.

Hun fniser litt unnskyldende mens hun forklarer at ektemannen beundrer henne for at hun er så positiv. Selv har hun aldri tenkt så mye over det.

- Har du endret deg med alderen, tror du?

- Ikke på akkurat det. Men jeg må si at det som er bra med å bli eldre, er at man kan løsne litt på snippen. Man blir mindre selvhøytidelig. Jeg er nok mindre sjenert nå enn jeg var før.

LES OGSÅ: Cate Blanchet om presset om å få en datter

- Hugh er brutalt ærlig

Den australske skuespilleren, som de siste årene har badet i jobbtilbud og kritikerroste prosjekter, som «Big Little Lies», «Destroyer», «Boy Erased» og «Bombshell» kommer snart i enda en lovende HBO-serie. I krimdramaet «The Undoing», som er regissert av danske Susanne Bier, møter vi Kidman som psykolog og sosietetskvinne på Manhattan. Ektemannen «Jonathan», en respektert og sjarmerende barnelege, spilles av Hugh Grant (59).

- Jeg møtte Hugh første gang for over 30 år siden da han var sammen med Liz Hurley, avslører Kidman.

- Det var før han hadde gjort «Fire Bryllup og en Gravferd» så han hadde ikke slått gjennom for alvor ennå. Vi kom veldig godt overens. Vi har dessuten mange felles venner så vi har møttes en del ganger opp gjennom årene.

- Er han like morsom som person som det han ofte fremstår på film?

- Ha, ha. Ja, Hugh er brutalt ærlig og veldig morsom på en gang.


Kidman smiler og legger hodet litt på skakke. Den smale figuren er ikledd lysebrun dress, matchende vest og herreslips. Det står «Gucci Orgasmique» gullbrodert på ermet. Hun skryter litt til av motspilleren.

- Hugh kommer alltid ekstremt forberedt til innspillinger. Han er en fantastisk skuespiller, men samtidig har han aldri lagt skjul på sitt elsk-hat forhold til jobben sin. Nå ser det ut som han virkelig nyter å spille skuespill igjen så det er veldig gøy å se.

HØYREIST: - Når jeg møter folk i virkeligheten blir de ofte overrasket over hvor høy jeg faktisk er.
HØYREIST: - Når jeg møter folk i virkeligheten blir de ofte overrasket over hvor høy jeg faktisk er. Vis mer

Kidman, som etter planen skal medvirke i to nye filmer og tre TV-serier i år, kan fortelle at det går fint an å kombinere et hektisk skuespillerliv med familielivet.

- Vi lever et slags sigøynerliv og holder alltid sammen. Barna får bli med på alle innspillinger. De har begge vokst opp på filmsett så de forstår hvordan den verden fungerer.

Hun sikter til døtrene Sunday på 11 og Faith på ni år som hun har sammen med musiker Keith Urban (52).

- Jeg jobbet akkurat med en annen kvinne som selv vokste opp på et filmsett. Hun fortalte meg at hun elsket det. Det finnes alltid andre barn og leke med på settet, enten fra stab-medlemmer eller skuespillere. Vi blir en slags familie. Jeg er utrolig heldig som er i en bransje der man blir oppfordret til å ta med seg barna på jobb.

Kidman forteller hvordan eldstedatteren Sunday ivrig observerer alt som skjer på filmsettene, og deretter bruker erfaringene i sine egne produksjoner.

- I det sekundet hun kommer hjem fredag kveld så er det rett ut i hagen for å sette opp kameraer og alt utstyret. Deretter er det «action». Hun ler hjertelig, og veiver med mørkerøde negler i luften for å vise.

- Sunday har kun kvinnelige stab-medlemmer, og når hun har redigert får hun læreren på skolen til å vise frem filmen. Hun er elleve år og alt hun ønsker seg er kamerautstyr, ha, ha.

- Hva med Faith, vil hun også lage film?

- Vel, minstemann er besatt av å bli skuespiller. Jeg tror det vi ser er et tydelig resultat av å ha vokst opp med kunstneriske foreldre. Sunday likner Keith på en prikk og Faith er veldig lik meg.

LES OGSÅ: Winona Ryder: Stjal luksusklør for 50.000 kroner

- Barna mine blir flaue

Men tross i at mamma er filmstjerne og pappa countrystjerne er det ingen som får spesialbehandling i familien.

- Faith kjemper for å få være med i filmene til søsteren sin, men jeg tror hun fikk sparken forrige helg. Hun hadde et raseriutbrudd og nektet å si replikkene sine. Så det er hva som foregår hjemme hos oss for tiden, ha, ha.

- Så du har ikke noe imot at de går i dine fotspor?

- Nei, absolutt ikke. Det er morsomt med barn fordi de ser på foreldrene sine og vil gjøre som dem. De er forresten begge med i «The Undoing». Hun slår hendene sammen og avslører hvordan begge jentene fikk tildelt småroller av Susanne Bier.

- Du vil kanskje ikke legge merke til det siden du ikke vet hvordan de ser ut, men de er med i første episode. De har til og med replikker. Begge er vant til å være statister, men da Susanne ga dem replikker kom de hjem den dagen og var i vill jubel: «mamma, vi fikk si noe!»

SOM MOR SÅ DATTER: - I det sekundet hun kommer hjem fredag kveld så er det rett ut i hagen for å sette opp kameraer og alt utstyret, forteller Nicole om datteren.
SOM MOR SÅ DATTER: - I det sekundet hun kommer hjem fredag kveld så er det rett ut i hagen for å sette opp kameraer og alt utstyret, forteller Nicole om datteren. Vis mer

Kidman kan også avsløre at begge barna har høy arbeidsmoral.

- De jobbet hver dag, fem dager i strekk. Det var iskaldt i New York, og de fikk ingen spesialbehandling, men de klagde aldri.

- Får du noen gang roller i Sundays filmer?

- Nei, hun vil ikke ha meg med. En dag kanskje … ha, ha. Hun vil kun ha med venner fra skolen. Hun har auditions og greier. Det er et stort apparat hun driver.

Kidman, som har vært i bransjen i over 35 år, har ikke alltid syns det har vært lett å kombinere familieliv og kjendisstatusen. Det gjaldt spesielt etter bruddet med Tom Cruise (57), der deres forhold til den kontroversielle Scientologikirken ble satt i søkelyset. Det er en periode hun fremdeles helst ikke vil snakke om til pressen, som ofte har spekulert i om hun har mistet all kontakt med de to adoptivbarna hun delte med Cruise. I dag får hun og familien stort sett være i fred.

- Det er ikke så gøy når jeg skal ta med barna til Disney World eller gå på stranden i Florida uten å bli lagt merke til. Barna mine blir flaue når folk kommer bort. De vil helst at mamma skal være anonym. De ber meg alltid ta på meg en hatt – så jeg kan bevege meg under radaren, ha, ha.

- Er det ofte plagsomt med fans?

- Vel, jeg har lagt merke til at når man er sammen med barn så har folk en helt annen respekt. Det er jeg veldig takknemlig for. Det virker som de fleste har forståelse når vi sier at vi prøver å ha litt kvalitetstid med familien. Keith og jeg gjør det når vi er ute med barna og folk pleier å respektere det.

Hun sukker litt, og innrømmer.

- Men det er ikke alltid å slett å gå under radaren når man er så høy som jeg er.

LES OGSÅ: - De låste meg inne i et skap og lo av meg

Ble kalt Storken

Ja, Kidman, som måler hele 180 centimeter, kan forsikre om at det å være langbeint ikke alltid har hatt sine fordeler.

- Når jeg møter folk i virkeligheten blir de ofte overrasket over hvor høy jeg faktisk er. Hun ler, og fortsetter.

- Jeg har alltid hatt et komplisert forhold til høyden min. Da jeg var ung ble jeg bestandig forelsket i gutter som var mye lavere enn meg. Jeg husker at ingen ville danse med meg på skolen fordi jeg var et hode høyere enn dem. De pleide å kalle meg storken, men etter hvert har jeg lært meg å bli komfortabel med det. Jeg går med høye hæler og rak rygg. Men som skuespiller kan det by på utfordringer siden man jo skal matche motspillerne sine.

Hun tenker seg litt om, før hun skynder seg å tilføre.

- Men enkelte ganger utnytter jeg også høyden min, som i musikalen jeg holder på med nå, «The Prom». Der spiller jeg en showgirl, og det handler om bein og høye spark så da er det absolutt en fordel.

BARNA ER MED: - Vi lever et slags sigøynerliv og holder alltid sammen. Barna får bli med på alle innspillinger. FOTO: NTB Scanpix
BARNA ER MED: - Vi lever et slags sigøynerliv og holder alltid sammen. Barna får bli med på alle innspillinger. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Over til noe helt annet. Nå i disse usikre tider - hva føler du rundt korona-epidemien?

- Det er fryktelig. Utrolig skremmende. Man klarer ikke helt å ta det inn over seg. Leger har jo snakket om dette i mange år, har de ikke? At vi kommer til å oppleve pandemier. Hun pauser litt, leter etter de rette ordene, før hun hun konkluderer.

- Du vet, Soderbergh lagde jo en film om det. Husker du «Contagion» fra 2011? Da vi så den tenkte alle hvor skummel den ideen var. Og nå er vi på vei dit. Det er helt forferdelig.

LES OGSÅ: Slik ser Baby fra Dirty Dancing ut i dag

Slik var Meghan Markles ekteskap med filmprodusenten Trevor Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer