Katarina Flatland:

- Jeg ble jo rørt før jeg ble mamma selv, men nå er jeg i en annen liga

Katarina Flatland har holdt på med utdannelsen i tolv år, men nå er hun snart ferdig.

NNSPURT: Katarina Flatland er snart ferdig med legestudiet - som hun har holdt på med de siste tolv årene. Foto: Privat
NNSPURT: Katarina Flatland er snart ferdig med legestudiet - som hun har holdt på med de siste tolv årene. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Katarina Flatland har fulgt i sin fars TV-fotspor og allerede i en alder av 32 år har hun ledet en rekke store TV-program. Blant annet «Jakten på kjærligheten», «Idol» og «Sommertid».

Men dette er ikke den eneste karriereveien Flatland har valgt å gå. I flere år har hun nemlig jobbet med å utdanne seg til å bli lege.

I et nytt Instagram-innlegg forteller nå TV-profilen at hun nærmer seg slutten på utdannelsen - som hun faktisk har holdt på med i tolv år.

I tillegg til TV-karrieren og studiene har Flatland også podkasten «Åpen Journal» med ektemannen Harald Meling Dobloug (32). Der åpner hun nå ytterligere opp om studieinnspurten og praksisperioden hun er inne i.

- Gråter hver gang

- Jeg har jo begynt i praksis denne måneden. Jeg er i praksis på gynekologi og føden på Rikshospitalet, og det har vært helt fantastisk, sier Katarina Flatland til ektemannen, i dere seneste podkastepisode.

Videre forteller Flatland at hun har vært der i en ukes tid nå, og at hun skal fortsette i tre uker til. Samtidig fastslår legestudenten at hun nå føler at hun har funnet den spesialiteten hun kunne tenke seg å jobbe med.

LEGE: Katarina Flatland er snart ferdig med legestudiet. Her hun sammen med mannen, Harald Meling Dobloug, som er utdannet lege. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør.
LEGE: Katarina Flatland er snart ferdig med legestudiet. Her hun sammen med mannen, Harald Meling Dobloug, som er utdannet lege. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør. Vis mer

- Fordi kvinner og barn er veldig spennende. De kan ha det meste av sykdommer. Samtidig som du får kirurgi-biten når du opererer ut babyer - gjennom keisersnitt - eller ved at du er med på fødsler, forklarer Flatland om hvorfor hun tror dette er den rette spesialiteten for henne.

Samtidig avslører Flatland at hun har vært med på veldig mange fødsler den siste uken, noe hun trives godt med.

- Og hva gjør jeg? Jeg gråter hver gang det kommer en baby. Det er veldig fint, det første skriket som kommer, og så den litt skumle stillheten hvor barnet har kommet ut før den har begynt å gråte. Da blir det veldig emosjonelt, da, forteller en åpenhjertig Katarina Flatland til lytterne.

Når vi tar kontakt med Katarina Flatland, tar det ikke lang tid før hun bekrefter at tårene triller i hytt og vær i praksisen hun nå har - og at noe har endret seg etter at hun ble mamma selv.

- Jeg ble jo rørt av fødsler før jeg ble mamma selv, men nå er jeg i en annen liga. Nå gråter jeg for hver eneste baby som kommer, og jeg klarer ikke å kontrollere det, for å være helt ærlig.

Veien videre

- Etter 12 år er du straks ferdig, hvordan føles det?

- Den følelsen kan vel nesten ikke beskrives, men det er med skrekkblandet fryd at jeg går inn i siste halvår, for det er en god del jobb som gjenstår, uttaler legestudenten til Se og Hør.

Hun gleder seg enormt til å bli ferdig etter alle disse årene, og nevner bakgrunnen for at det har tatt såpass med tid: Hun har hatt mange permisjoner og pauser for å gjøre andre ting.

Katarina Flatland har ikke spikret en plan for veien videre, men én ting er hun sikker på:

- I første omgang skal jeg feire at jeg er ferdig, sier hun og følger opp:

- Etter planen skal jeg ikke ta turnus nå med det første, jeg skal heller prøve å kombinere legetilværelsen med å forhåpentligvis lage noe lege-TV.

Flatland har troen på at det er noe å spille videre på der, og nevner at man i disse tider er mer opptatt av helse og kropp enn noen gang. Det som blir krevende er å gjøre det på en underholdende måte, tror hun.

Hva Katarina Flatland på sikt gjør med legeutdannelsen, er hun fremdeles ikke helt sikker på - det får tiden vise.

Heiarop i kommentarfeltet

- Du får en del skryt og heiarop i kommentarfeltet under innlegget ditt - hva tenker du om det?

- Jeg tenker at det er fantastisk hyggelig, og så tenker jeg at jeg trenger det litt nå. For jeg synes det er krevende å kombinere jobb, studier og barn. Det er et studie hvor folk er innmari flinke, så jeg kjenner på å ikke strekke helt til, uttaler Flatland før hun raskt legger til:

- Det betyr veldig mye, men fallhøyden blir samtidig veldig stor også.

FEIRING: Katarina Flatland håper ektemannen står klar med champagneflasken når hun er ferdig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør.
FEIRING: Katarina Flatland håper ektemannen står klar med champagneflasken når hun er ferdig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør. Vis mer

Hun utdyper med å fortelle at hun tidvis har tenkt at det kanskje hadde vært bedre å ikke fortelle «hele verden» at hun snart skal være ferdig.

Slik blir feiringen

Katarina Flatland har selv vært tydelig på at hun først og fremst skal ha en skikkelig feiring når hun er ferdig, men akkurat hvordan denne blir vet hun ikke enda.

Samtidig kan TV-profilen avsløre at hun har tenkt på saken.

- Jeg gjør litt sånn som toppidrettsutøvere gjør. Jeg visualiserer mens jeg leser, som en slags motivasjon, sier hun og utdyper:

- Toppidrettsutøvere visualiserer kanskje løpet og at de står der på pallen, så nå ser jeg for meg at jeg har muntlig eksamen på Rikshospitalet og at når jeg kommer ut derfra så står hele familien klar med champagne og det hele. Det er det synet der, som skaper motivasjon for meg akkurat nå.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer