Farmen Kjendis

- Jeg ble liggende i senga i to uker i strekk, jeg var så sliten i hodet

Sofie Karlstad (25) forteller at Farmen-oppholdet ble tyngre og tyngre, og at hun slet med motivasjonen mot slutten.

FARMEN KJENDIS: Sofie Karlstad sammen med sin mor, Marianne, og Ingrid Vik Lysne. Foto: Ida Bergersen
FARMEN KJENDIS: Sofie Karlstad sammen med sin mor, Marianne, og Ingrid Vik Lysne. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveld er det duket for Farmen kjendis-finalen, og deltakerne er samlet på Månefisken i Oslo. Sofie Karlstad (25) har tatt med seg sin mor, Marianne, som forteller at det å se på Farmen har vært det store høydepunktet de siste ukene.

- Det har vært så spennende. Tre ganger i uken har jeg kjøpt inn godteri og chips, og ligget på sofaen og sett på. Det har vært årets greie. Jeg tenkte at det verste for Sofie kom til å bli maten – hun hater å være sulten, sier Marianne.

- Det har gått veldig bra, skyter Sofie inn, som tidligere har avslørt at hun snek med seg proteinpulver inn på gården.

- Jeg følte meg så fin og sunn da jeg kom ut fra Farmen. Jeg fikk en helt annen glød i ansiktet. Man begynner jo å spekulere i hva som er i maten vi spiser til vanlig. Jeg husker da jeg skulle spise sjokolade da jeg kom hjem – det var så søtt at jeg ikke klarte å spise det, det var helt jævlig å smake på det. Jeg skjønner ikke hvorfor vi putter så mye sukker i maten, sier hun.

Ingrid Vik Lysne (31) sitter sammen med Sofie, og legger til at hun også følte at maten de spiste på gården gjorde noe med kroppen.

- Jeg følte meg kjempefin i kroppen – vi spiste nesten ikke noe sukker, og drakk knapt alkohol. Det var som en sunnhets-retreat – jeg har aldri følt meg bedre, sier hun.

Hadde troen

- Hva savnet du mest under oppholdet?

- Leiligheten min. Og SATS, sier Sofie med et smil.

- Trodde du at du skulle komme så langt i Farmen?

- Ja. Det trodde jeg faktisk. Man må jo tro, da er man allerede halvveis. Men jeg slet veldig med motivasjonen til slutt, det må jeg innrømme. Det ble tyngre og tyngre.

Ble liggende i to uker

Den første dagen Sofie våknet opp hjemme etter Farmen-oppholdet, tenkte hun at hun skulle bli liggende litt ekstra lenge. Og der ble hun værende.

- Jeg ble liggende i senga i to uker i strekk, jeg var så sliten i hodet.

Til tross for det, opplevde ikke Sofie at noe var spesielt utfordrende. Det vanskeligste for henne, var å stå i timevis i ysteriet, fordi det var så kjedelig.

- Jeg sto der uke etter uke, og på TV får man ikke se hvor ufattelig langtekkelig prosess det er. Jeg sto der alene og rørte fra tidlig om morgenen til det ble mørkt, mens de andre bar stein, pratet og koste seg. Jeg ble venn med en fugl som fløy frem og tilbake, mens jeg prøvde å tenke at det kun var tre uker av livet mitt, så jeg måtte hjolde ut, sier hun med en latter.

Sofie og Ingrid ble veldig gode venner under oppholdet på Farmen. De forteller at det ble et naturlig skille mellom «de eldre» på gården, og de som var i 20- og 30-årene. Sofie forteller at Ingrid fortalte hvor gammel hun var etter en uke eller to, noe som kom som et sjokk.

- Jeg holdt på å falle av krakken, for jeg trodde Ingrid var 18 år, og absolutt ikke over 30 år! Det er helt sykt. Jeg trodde hun løy, men jeg kunne jo ikke se passet hennes, så jeg sa at hun måtte vise meg førerkortet sitt da vi kom ut, sier hun og ler.

GODE VENNER: Ingrid og Sofie. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
GODE VENNER: Ingrid og Sofie. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer