Kim Kardashian

- Jeg ble mobbet under graviditeten

Kim Kardashian snakker ut om den grove hetsen hun opplevde da hun gikk gravid med sitt første barn.

KIM KARDASHIAN: Realitystjernen opplevde mye hets i sitt første svangerskap. FOTO: Faksimile og NTB // Kollasje: Malin Gaden
KIM KARDASHIAN: Realitystjernen opplevde mye hets i sitt første svangerskap. FOTO: Faksimile og NTB // Kollasje: Malin Gaden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne våren har to TV-program fått ekstra mye oppmerksomhet både her hjemme og i resten av verden, nemlig dokumentaren Framing Britney Spears og Oprah-intervjuet med Meghan og prins Harry.

I begge programmene blir mobbing og hets belyst, og den røde tråden er at kjendispressen og paparazziene har gått for langt når det kommer til å forfølge og kritisere enkeltpersoner - selv mennesker med såkalt kjendisstatus.

I dette tilfellet popstjernen Britney Spears (39), og ekteparet prins Harry (36) og Meghan (39).

Har følt mobbing og hets tett på kroppen

En som har sett dokumentaren, og som har latt seg provosere, er realitystjernen Kim Kardashian (40). Som en av verdens aller største kjendiser - noe hun for øvrig har bidratt til selv, ettersom hun frivillig har brettet ut privatlivet sitt foran kamera - har hun fått føle mobbing og hets tett på kroppen.

På sosiale medier snakker hun nå ut om mobbingen hun opplevde i sitt første svangerskap, da hun gikk gravid med datteren North West i 2012 og 2013.

Under svangerskapet la hun på seg 30 kilo, og dette gikk ikke ubemerket hen, heller ikke i sladderpressen. Magasiner som YOU, InTouch og Star trykket alle svært nedlatende og hånlige saker som omhandlet realitystjernens vektøkning.

FOTO: Faksimile InTouch, Star og You
FOTO: Faksimile InTouch, Star og You Vis mer

«Da jeg var gravid med North ble jeg rammet av svangerskapsforgiftning, noe som gjorde at jeg hovnet opp i tide og utide. Jeg gråt hver eneste dag over det som skjedde med kroppen min, hovedsakelig fordi jeg kontinuerlig ble sammenlignet med det samfunnet mener er slik en sunn gravid kvinne burde se ut - i tillegg til at jeg ble sammenlignet med hvalen Shamu i media», sier hun ærlig gjennom Instagram-profilen sin, ifølge Today.

Samtidig med at Kim Kardashian gikk gravid, var også hertuginne Kate svanger med sitt første barn. Én måned etter at North West kom til verden i juni 2013, ble det født en liten arveprins i England.

Sammenlignet svangerskapene

Det ble derfor «naturlig» for sladderpressen å sammenligne de to kjendisdamenes svangerskapsforløp. Og dette var noe som gikk hardt utover realitystjernen Kim Kardashian.

Der hertuginne Kate ble oppfattet som sunn, frisk og elegant (men flere stilte også spørsmålstegn med om hun var for tynn), fikk Kim Kardashian smelt i fleisen at hun så ut som en hval, at hun ikke klarte å slutte å spise og det ble påstått at hun hadde lagt på seg nærmere 50 kilo.

FOTO: Faksimile UsWeekly og InTouch
FOTO: Faksimile UsWeekly og InTouch Vis mer

«Jeg ble shamet hver eneste uke med forsidesaker som fikk usikkerheten min til å skyte i været, og det gjorde så vondt at jeg ikke klarte å forlate huset på flere måneder. Det knuste meg», sier hun videre på sosiale medier.

Dette er også noe som Meghan, hertuginne Kates svigersøster, har fått føle på.

I intervjuet med talkshowdronningen Oprah Winfrey (67), som ble sendt på norsk TV på selveste kvinnedagen, åpner Meghan opp om den negative spiralen begynte da hun ble sammenlignet med Kate - også hun i negativ forstand.

Avocado-gate

Under svangerskapet med Archie fikk Meghan høre at hun tok altfor mye på babymagen sin, mens Kate, hun ble hyllet for å vise kjærlig morsomsorg.

Og også avocado-gate ble snakket om i Oprah-intervjuet; nemlig at Kates kur mot morgenkvalme var å spise en avocado, men da Meghan ble sett med en avocado-toast i hånden ble hun kritisert for å bidra til å ødelegge regnskogen og å krenke menneskerettigheter.

FAKSIMILE: Express og Daily Mail
FAKSIMILE: Express og Daily Mail Vis mer

Under Oprah-intervjuet, som er gjort i huset til felles venner av både Meghan og Oprah i California, ler Meghan en smule oppgitt når avocado-gate og hånd-på-babymagen blir nevnt.

- Man kommer til et punkt hvor man bare må le, fordi det hele blir for latterlig, sier Meghan til Oprah, og avslutter med en spøk som får dem begge til å le:

- That's a loaded piece of toast!

KRITIKK: Meghan har opplevd å få kritikk for at hun holder FOR mye på babymagen. Dette er tatt i februar 2019, under sitt første svangerskap. Til sommeren blir hun mor til en liten datter. FOTO: NTB
KRITIKK: Meghan har opplevd å få kritikk for at hun holder FOR mye på babymagen. Dette er tatt i februar 2019, under sitt første svangerskap. Til sommeren blir hun mor til en liten datter. FOTO: NTB Vis mer

Urettferdig behandling

I intervjuet påpeker også Meghan at man ikke skal glemme at det bak kjendisstatusen og titlene også finnes sårbare mennesker.

- Det er viktig at folk husker på at man aldri kan vite hvordan andre egentlig har det, sier Meghan tydelig.

Og det samme budskapet har også Kim Kardashian formidlet på sin Instastory:

«Uansett hvor offentlig en persons liv fremstår, er det ingen som fortjener å bli behandlet med slik ondskap eller fordømmelse i underholdningsøyemed».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer