Camp Kulinaris

- Jeg ble svimmel og fikk intens hodepine

Linda Johansen forventet ikke at helsa skulle by på problemer under «Camp Kulinaris»-deltakelsen.

LINDA JOHANSEN PÅ CAMP KULINARIS: Linda Johansen måtte sette helsa først under den avgjørende episoden av «Camp Kulinaris». FOTO: Astrid Waller
LINDA JOHANSEN PÅ CAMP KULINARIS: Linda Johansen måtte sette helsa først under den avgjørende episoden av «Camp Kulinaris». FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke rart at «Camp Kulinaris» er blitt et must for mange. Spennende mat, velkjente profiler og nok av spenning er en god kombo når du skal synke ned i sofaen foran TVen.

Årets sesong er intet unntak fra denne miksen. Linda Johansen kan skrive under på både spennende mat og spenning både i kulissene og på skjermen. I den nyeste episoden, får vi se at det topper seg for skjønnhetsgründeren og den tidligere glamourmodellen.

- De andre er jo avhengige av deg, og jeg følte jeg skuffet dem. Jeg hater den følelsen, innrømmer Johansen til KK.

- Ble overveldende

Midt i kampens hete, bokstavelig talt, ettersom temperaturen under matlagingen gjerne ligger på rundt 30 grader, så Johansen seg nemlig nødt til å ta en timeout. Timingen var ikke idéell, for det røde laget hadde underdog-status.

- Jeg merket at jeg fikk smerter i alle ledd, ble svimmel og hadde intens hodepine. Jeg følte jeg var fullstendig tappet for energi og var redd for at jeg ville få kort lunte, forteller Johansen.

Det var stoffskiftet som bestemte seg for å by på problemer. Johansen innrømmer at hun faktisk ikke hadde trodd helseutfordringene med stoffskiftet kom til å bli et problem under Camp Kulinaris.

TIMEOUT: Linda Johansen så seg nødt til å svikte lagkameratene sine da helsa sa nei. Her sammen med Håvard Lilleheie. Foto: Privat
TIMEOUT: Linda Johansen så seg nødt til å svikte lagkameratene sine da helsa sa nei. Her sammen med Håvard Lilleheie. Foto: Privat Vis mer

- Jeg trodde jeg ville klare å holde det under kontroll. Det skjer sjelden at jeg ikke klarer å regulere symptomene, men denne gangen ble det overveldende, forteller hun.

Johansen sier at hun tror hun kjente på presset om å ikke skuffe de andre, og at hun følte seg utenfor egen komfortsone.

I episoden forklarer hun til restaurantsjef Håvard Lilleheie at hun tror de lange dagene uten pauser har trigget henne. Timingen er kritisk, og Lilleheie ser seg nødt til å spørre om dette går på helsa løs. Svaret er ja. Hun må trekke seg fra dagens program.

- Dette er en diagnose mange ikke vet noe om eller velger å ikke snakke om. Jeg var redd for at de tenkte at jeg bare ville hjem eller trekke meg, innrømmer Johansen, som ser tydelig fortvilet ut i episoden.

På tross av at de andre lagdeltakerne må klare seg uten henne resten av dagen, kan Johansen fortelle at hun føler seg møtt med forståelse.

- De viste bare stor forståelse og hjalp meg så godt de kunne, forsikrer hun.

Likevel var det en vond avgjørelse.

- For meg føltes det som å bryte i en stafett på siste etappe, sier Johansen.

SKJULT SYKDOM: Linda Johansen påpeker at det kan være vanskelig å ha en diagnose mange ikke kan noe om eller velger å ikke snakke om. Foto: Instagram @lindajohansen
SKJULT SYKDOM: Linda Johansen påpeker at det kan være vanskelig å ha en diagnose mange ikke kan noe om eller velger å ikke snakke om. Foto: Instagram @lindajohansen Vis mer

- Gruer meg til å se

Med mer hvile, medisiner og støtte fra familien, kan Johansen avsløre at det gikk greit med stoffskiftet resten av innspillingen. Nå er utfordringen derimot det å se seg selv på TV.

- Jeg sliter fortsatt med å se meg selv på TV. Så det blir litt pute-TV for min del, og jeg merker at jeg gruer meg til å se og høre meg selv, sier hun.

Det Johansen tar med seg fra opplevelsen er at det var gøy, lærerikt, og ga nye venner - men også at det var slitsomt.

- Kameraene er på fra 08.00 til 21.00 hver dag. Det er stressende, du blir sliten, og når du er ferdig med Kokkekamp og tenker at du kan slappe av i noen timer - er det rett på ny uke med ny konkurranse og helt nye retter, forklarer hun.

Dette taklet de alle på ulike måter.

- Mange av de andre hadde overskudd til å spille gitar og spille litt spill på kveldene - for meg var det rett i sengs klokken 21.30, innrømmer hun.

- Men jeg stod opp alt for tidlig også! Så da ble det kjøkkenrydding på meg før de andre våknet.

GOD GJENG: Linda Johansen sier hun trivdes godt sammen med de andre Camp Kulinaris-deltakerne. Her sammen med Christopher Mørch Husby, Nora Angeltveit, Omer Bhatti og Kathrine Sørland. Foto: Privat
GOD GJENG: Linda Johansen sier hun trivdes godt sammen med de andre Camp Kulinaris-deltakerne. Her sammen med Christopher Mørch Husby, Nora Angeltveit, Omer Bhatti og Kathrine Sørland. Foto: Privat Vis mer

Selv om hun ikke er så glad i å gjenoppleve oppholdet gjennom TV-skjermen, har hun lite å utsette på fremstillingen. Eller på måten hun ble behandlet av både crew og deltakere, noe hun forøvrig beskriver som «som en dronning - akkurat slik jeg liker det!».

- Jeg er godt fornøyd med hvordan jeg fremstår på TV, men jeg er ikke så masete og kvekkete som det ser ut, haha!

- Kontrollfreak - ja, det er jeg. Og glad i å ta ansvar. Det er en del av jobben min i det daglige, men jeg kan bli flinkere til å delegere, mener hun.

- Alltid elsket å lage mat

Ønsket om å være med på Camp Kulinaris var sterkt, helt fra begynnelsen. Hun poengterer at hun ikke tror hun passer til alle reality-konsepter, og trekker frem Skal vi danse som ble en heller kort affære.

Før hun skulle i møte med TV3 og Kulinaris-produksjonen, var hun like spent som før et jobbintervju.

- Camp Kulinaris er for meg «feelgood»-TV. Her kommer jeg ut av min komfortsone og presser meg selv til noe jeg ikke kan, men som jeg har lyst til å kunne, sier Johansen.

Hun innrømmer at hun hjemme har pleid å ha flere uåpnede kokebøker enn kokebøker som faktisk blir brukt. Men etter Camp Kulinaris er det blitt andre boller.

- Jeg har alltid elsket å lage all slags mat, men det blir jo ofte til at man lager det man kan og er god på. Derfor var Camp Kulinaris perfekt for meg. Nå lager jeg mange flere retter og høster skryt fra gutta hjemme!

Særlig to retter er populære på hjemmebane:

- Jeg får skryt for pizzaene mine. Men jeg er ganske god på kalkun også, selv om det blir lite kalkun på ukedagene, sier Johansen.

FEELGOOD-TV: Linda Johansen kaller Camp Kulinaris for feelgood-TV og ønsket sterkt å bli med på denne sesongen. Foto: Instagram @lindajohansen
FEELGOOD-TV: Linda Johansen kaller Camp Kulinaris for feelgood-TV og ønsket sterkt å bli med på denne sesongen. Foto: Instagram @lindajohansen Vis mer

- Viktig å lytte til huden

Beauty-gründeren i henne fikk også nok å bryne seg på under Camp Kulinaris. Det tok nemlig ikke lange tiden før arbeidsklimaet gikk hardt utover huden.

- Huden ble blank og fet av matos og varme, kan hun fortelle.

- Det kommer ikke frem på TV, men på grunn av støy fra kjøleanlegget måtte vi jobbe uten air condtion på kjøkkenet. Med 30 varmegrader ute ble det kokvarmt inne med komfyrer og gassbluss. Det var som i en bakerovn.

Johansen så seg nødt til å endre produkter og hudrutine for å etterkomme hudens reaksjon på både stress, klima og luftfuktighet.

- For min del gjaldt det å rense grundigere, bruke produkter uten olje og faktisk bruke mindre produkter på dagtid for å unngå enda blankere hud, forklarer Johansen.

- Det som er viktig er å lytte til huden, og endre produktutvalg når hudtilstanden endrer seg, minner hun.

VARME FORHOLD: Johansen kan fortelle at innspillingen var en varmere affære enn det kan se ut som. Det krevde en tilpasset hudpleierutine. Her sammen med Kathrine Sørland. Foto: Privat
VARME FORHOLD: Johansen kan fortelle at innspillingen var en varmere affære enn det kan se ut som. Det krevde en tilpasset hudpleierutine. Her sammen med Kathrine Sørland. Foto: Privat Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer