Aldring i filmbransjen

- Jeg blir bare eldre! Det betyr ikke at jeg har fått utført dårlig plastisk kirurgi

Skuespiller Charlize Theron (48) har sett seg lei av en viss type kommentarer.

ALDRING I FILMBRANSJEN: Charlize Theron holder ikke igjen når hun snakker om forskjellene mellom kvinner og menn i bransjen. FOTO: NTB
ALDRING I FILMBRANSJEN: Charlize Theron holder ikke igjen når hun snakker om forskjellene mellom kvinner og menn i bransjen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hollywood-skuespiller Charlize Theron (48) åpner opp hva hun tenker om at utseendet forandrer seg med alderen i en bransje hvor kropp og ansikt er eksponert. Hun får stadig spørsmål om hva hun har fikset på ved utseendet sitt – uten å ha gjort noe.

48-åringens erfaringer med å bli eldre og det å oppleve utseendemessige forandringer er ganske annerledes fra det hun stort sett ser i filmbransjen. Ikke alle har en like positiv holdning til det å bli eldre – spesielt i en bransje der utseendet i stor grad er i fokus.

Den «Fast and Furious»-aktuelle skuespilleren har gjort seg opp noen meninger om hvordan aldring blir sett på i dag og fra hun startet sin karriere på 90-tallet, og hvor normalt det har blitt å gjøre større og mindre inngrep for et yngre ytre.

Folk antar at hun har fikset på utseendet

Hun forakter konseptet at «menn eldes som fin vin», mens kvinner ikke har samme rykte på seg. Det oppleves dobbeltmoralsk og hun kjemper for at kvinner skal få lov til å gå gjennom den reisen det er å bli eldre på den måten som føles rett for den enkelte.

Theron mener vi bør være mer empatiske til hvordan hver enkelt går gjennom aldringen. Selv synes hun det er morsomt å se sitt eget ansikt på lerretet i dag, og ser på aldring som naturlig og fint.

«Ansiktet mitt forandrer seg, og jeg elsker at det endres og blir eldre», sier hun i et ferskt intervju med Allure Magazine.

48-åringen har gått lei av at folk antar at hun har gjort noe med ansiktet sitt. Det å fikse på utseendet har blitt så normalt at når hun selv eldes naturlig, tror folk at forandringene skyldes dårlige kosmetiske inngrep.

«Jeg blir bare eldre! Det betyr ikke at jeg har fått utført dårlig plastisk kirurgi. Det er bare dette som skjer naturlig», sier hun i intervjuet.

Lavere metabolisme

Theron er opptatt av naturlig skjønnhet, og det gjør at hun også tar flere forholdsregler i dag enn da hun var yngre.

Tidligere i karrieren har hun tilpasset seg roller ved å gå opp og ned i vekt. Til rollen som seriemorder i «Monster», la hun på seg i underkant av 15 kg, og tok dem av igjen på kort tid etter innspillingen.

Til tross for at hun gjerne har hatt et komisk syn på det å troppe opp på den rød løperen med flere kilo ekstra, har hun de siste årene tatt et oppgjør med seg selv – hun skal ikke endre vekten for en rolle.

«Jeg skal aldri ta en rolle igjen og si 'Ja, jeg skal legge på meg 20 kg'. Jeg skal aldri gjøre det igjen, for jeg klarer ikke å bli kvitt det lenger.»

Ønsker kroppen hun hadde som 20-åring

Theron vant en Oscar for Monster i 2003. Senere har hun spilt i Mad Max: Fury Road, Snow White and the Huntsman, Young Adult, Tully og Atomic Blonde – for å nevne noen.

Med flere actionfilmer i bagasjen med stunts, løping og alle bevegelser det innebærer, savner Theron som 48-åring kroppen hun hadde som 20-åring. Den tålte mer aktivitet, skal vi tro Theron.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer