Norges tøffeste 2022

- Jeg blir sjelden sint, men der ble jeg oppriktig forbanna på Eline!

«Norges tøffeste»-finalist Eline forsøkte å sabotere for bestevenninnen Hanna under den avgjørende kampen - for å sikre egen finaleplass.

NORGES TØFFESTE 2022: Hanna Martinsson og Eline de Leeuw under utslagskonkurransen. Stemningen var til å ta og føle på, etter at Eline forsøkte å sabotere for bestevenninnen for å sikre seg finaleplass. FOTO: Erlend Lånke Solbu/NRK
NORGES TØFFESTE 2022: Hanna Martinsson og Eline de Leeuw under utslagskonkurransen. Stemningen var til å ta og føle på, etter at Eline forsøkte å sabotere for bestevenninnen for å sikre seg finaleplass. FOTO: Erlend Lånke Solbu/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten har vi vært flue på veggen når 10 unge sprekinger har jobbet hardt for å bevise at nettopp de er Norges tøffeste.

Fem gutter og fem jenter fra hele Norge har samlet seg på oljeplattformen Albuskjell i Trondheim, og har konkurrert mot hverandre i tre intense uker.

KONKURRENTER: Det var Sondre som stakk av med topplassering i Norges tøffeste 2022. Her blir han gratulert av Eline, som tok andreplassen. FOTO: Erlend Lånke Solbu/NRK
KONKURRENTER: Det var Sondre som stakk av med topplassering i Norges tøffeste 2022. Her blir han gratulert av Eline, som tok andreplassen. FOTO: Erlend Lånke Solbu/NRK Vis mer

Helt til slutt var det bestevenninnene Hanna Martinsson (22) og Eline de Leeuw (26), samt Sondre Lernes (28), som var i topp 3. Sistnevnte stakk av med seieren.

Tok ikke hensyn til vennskapet

Over natten skulle altså bestevenninnene, som fant hverandre under innspillingen, bli konkurrenter. Og Eline gjorde ingenting for å verne om venninnen - heller stikk motsatt.

- Jeg kommer ikke til å la vennskapet stoppe meg i konkurranse. Jeg kommer ikke til å gi noen seieren, om jeg har den, deklarerte Eline i forkant av konkurransen.

ANGRER: Eline forteller til KK at hun angrer på at hun forsøkte å sabotere for venninnen. Her under konkurransen. FOTO: Erlend Lånke Solbu/NRK
ANGRER: Eline forteller til KK at hun angrer på at hun forsøkte å sabotere for venninnen. Her under konkurransen. FOTO: Erlend Lånke Solbu/NRK Vis mer

Under konkurransen, der Eline og Hanna skulle konkurrere om hvem som skulle møte Sondre i finalen ved å sitte lengst mulig på en blåse hengende fra helikopterdekket, forsøker Eline å spolere for Hanna ved å dra henne løs fra grepet.

- Jeg ble veldig satt ut og oppgitt på Eline over hele situasjonen, for jeg er bryter, og hvis jeg virkelig hadde villet, hadde jeg klart å bryte henne ned fra det tauet uten problem. Men jeg er bare ikke sånn, sier Hanna i episoden.

I sjokk

Hanna ble naturlig nok sjokkert over bestevenninnens handlig, og da Eline innså at Hanna var for sterk for henne, ga hun opp. Herfra skulle den kleine stillheten mellom de to nærmest bli uutholdende.

- Jeg er godtroende og naiv, og jeg tror det beste om folk. Eline er kjempefin, men det der støtter jeg ikke i det hele tatt. Det er ikke sportslig, sier Hanna gråtkvalt.

GODE VENNER I DAG: Eline og Hanna har skværet opp, og vennskapet de fikk under innspilling er fremdeles sterkt. Her fra finalefesten. FOTO: Ida Bergersen
GODE VENNER I DAG: Eline og Hanna har skværet opp, og vennskapet de fikk under innspilling er fremdeles sterkt. Her fra finalefesten. FOTO: Ida Bergersen Vis mer

KK møtte Eline og Hanna under finalefesten søndag kveld, der de åpner opp den ubehagelige hendelsen - som de i dag har lagt bak seg. Men begge erkjenner at de syntes det var en ubehagelig situasjon.

- Jeg ble så sykt satt ut! Jeg skjønte ikke om hun kødda eller ikke, men da jeg innså at det skjedde på ekte ... da kom det onde blikket mitt. Jeg blir veldig sjelden sint, men det var en situasjon der jeg oppriktig ble forbanna. Det kokte inni meg! sier Hanna til KK under finalefesten.

Ifølge Eline kom handlingen spontant i et øyeblikk der konkurranseinstinktet tok overhånd.

- Hva gikk gjennom hodet ditt da du bestemte deg for å forsøke å rive henne ned fra blåsa?

- Jeg ble helt dust i øyeblikket, og bare nappet tak i henne. Og i det øyeblikket skjønte jeg ikke hva det var jeg holdt på med! Det var helt sykt. Konkurranseinstinktet tok tak i meg, rett og slett, og så angriper jeg bare totalt. Det var helt forferdelig for meg etterpå, for Hannas blikk tok meg totalt, forklarer Eline med klump i halsen.

NERVEPIRRENDE: Hanna og Eline fortalte KK at de gruet seg til å se klippet der sistnevnte forsøker å rive konkurrenten ned fra blåsa. FOTO: Ida Bergersen
NERVEPIRRENDE: Hanna og Eline fortalte KK at de gruet seg til å se klippet der sistnevnte forsøker å rive konkurrenten ned fra blåsa. FOTO: Ida Bergersen Vis mer

Finaleplassen føltes dermed litt bittert, da Hanna til slutt måtte gi tapt.

- Jeg angret med en gang. Det var helt jævlig gjort av meg. Det føltes ikke bra, heller ikke da hun til slutt datt ned, og jeg kom videre til finalen, sier Eline oppriktig angrende i dag.

GOD KLEM: Hanna og Eline satt side om side da finaleepisoden ble vist for Norges tøffeste-gjengen. FOTO: Ida Bergersen
GOD KLEM: Hanna og Eline satt side om side da finaleepisoden ble vist for Norges tøffeste-gjengen. FOTO: Ida Bergersen Vis mer

- Har du helt tilgitt Eline, Hanna?

- Jeg tror ingen av oss kommer til å tilgi oss selv. Jeg kommer ikke til å tilgi min egen reaksjon, og mitt «killerblikk», og jeg tror ikke Eline kommer til å tilgi det hun gjorde mot meg. Men det var et desperat øyeblikk, og ikke sånn Eline egentlig er. Vi har sett det verste av hverandre, og det er det veldig få som har sett, så det har egentlig bygget opp vennskapet vårt til å bli ekstra godt.

Men forholdet mellom de to venninnene er i dag bra, og erfaringen har ifølge dem begge styrket vennskapet.

- Vi har skapt et ekte bånd, og er gode venner i dag. Vi har hatt samtalen og har skværet opp. Vi har vært gjennom vanskelige ting sammen, og er nok blitt sterkere som venner på grunn av det, sier Eline.

- Jeg tror det er viktig at det går an å komme seg gjennom vanskelige ting, ved å snakke sammen om det som har skjedd. Nå er vi gode venner igjen! supplerer Hanna og gir venninnen en god klem.

KK tok også en prat med programleder Jørgine Massa Vasstrand, som selv deltok i første sesong av «Norges tøffeste». Hun forteller at hun selv kunne gjort det samme som Eline.

- Ja, det kunne jeg ha funnet på å gjøre. Definitivt. Jeg tenker at når man er i en ekstrem situasjon tar man kanskje litt andre valg, så at Eline gjorde det gjør henne ikke til et dårlig menneske på noe vis.

Man er med for å konkurrere, mener Jørgine - og man deltar for å vinne.

- Vennskapene kan man fortsette med på utsiden. Man må unne seg selv det mest, for å greie å ha baller til å ta seieren, og all den tid det ikke står i reglene, er det jo fritt frem, sa Jørgine til KK under finalefesten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer