Helen Mirren:

- Jeg blir skikkelig forbanna når folk behandler meg som en gammel dame

72 år gamle Helen Mirren vil ikke bli definert ut ifra alder.

HELEN MIRREN: Den 72 år gamle skuespilleren Helen Mirren stråler på forsiden av Allure ! Foto: NTB Scanpix og faksimile Allure
HELEN MIRREN: Den 72 år gamle skuespilleren Helen Mirren stråler på forsiden av Allure ! Foto: NTB Scanpix og faksimile Allure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske skuespilleren Helen Mirren (72) hylles for sin ungdommelige sjarme, og vi i KK.no-redaksjonen får aldri nok av den talentfulle damen. Hun er og blir en stor inspirasjon!

Ikke bare har hun vist styrke og karakter i filmer som The Madness of King George (1994), Kalenderpikene (2004) og selvfølgelig The Queen (2006) som hun fikk en velfortjent Oscar for i 2007. Vi har også latt oss beundre av hennes fengslende utstråling på rød løper - og til tross for at hun er over 70 år slår hun flere av sine yngre skuespiller-kolleger ned i støvlene når hun entrer blitsregnet fra paparazzi-fotografene.

Men, skal vi tro Helen Mirren så vil hun ikke bli definert ut ifra alderen sin, og blir regelrett forbanna når folk behandler henne som en gammel dame. Mirren pryder september-coveret av det amerikanske kvinnemagasinet Allure, og utdyper saken i et større intervju:

- Dersom folk behandler meg ut ifra den alderen jeg er blir jeg skikkelig krenka og forbanna. Jeg hater når folk tilbyr meg setet sitt til meg. Nei, nei, nei. Jeg vil ikke ha setet ditt.

LES OGSÅ: Disse 11 Hollywood-skjønnhetene fyller 50 (!) i år - wow!

Følte seg ikke komfortabel med sexsymbol-status

Mirren startet skuespillerkarrieren i 1967, og har siden spilt i utallige filmer og TV-serier. Hun ble raskt et såkalt sexsymbol, noe hun avslører at hun ikke helt har følt seg komfortabel med.

- Nå som jeg er blitt eldre kan jeg kan se hvorfor de kalte meg sexy på den tiden. Jeg falt jo inn under sexy-klisjeen med blondt hår, pupper, midje - noe jeg hatet på den tiden fordi det ikke ble ansett som moteriktig. Man skulle være tynn, røyke og bare gå i svarte antrekk. Jeg falt aldri inn under den kategorien, sier hun til Allure.

GOD STEMNING: Etter dette møtet mellom rapperen 50 Cent og skuespiller Helen Mirren har han innrømmet at han har et godt øye til skuespillerkollegaen. Foto: NTB Scanpix
GOD STEMNING: Etter dette møtet mellom rapperen 50 Cent og skuespiller Helen Mirren har han innrømmet at han har et godt øye til skuespillerkollegaen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det amerikanske magasinet har bestemt seg for å slutte å bruke uttrykket «anti-aging» for å prøve å forhindre negative assosiasjoner til det å bli eldre - noe vi jo alle blir for hvert sekund som går. Dette setter Helen Mirren stor pris på.

- Dette uttrykket, altså - «anti-aging» - vi vet jo at vi blir eldre. Man ønsker bare å se og å føle seg så bra man kan på daglig basis, forklarer hun.

LES OGSÅ: Hollywood-kvinnene som elsker yngre menn

50 Cent forguder Helen Mirren

Helen Mirren ble døpt Helen Lydia Mironoff da hun kom til verden et par måneder etter frigjøringen i 1945, og er halvt britisk, halvt russisk. Hun er gift med den amerikanske filmregissøren Taylor Hackford (72). De lovet hverandre evig troskap i 1997.

Og det er ikke bare ektemannen Taylor - eller vi i KK.no-redaksjonen for den saks skyld - som har et crush på den 72 år gamle skjønnheten; i sommer avslørte den amerikanske rapperen Curtis James «50 Cent» Jackson (42) at han er helt bergtatt av Helen Mirren. De to poserte sammen på rød løper i forbindelse med et event i Monte Carlo i Monaco, og etter bildene å dømme var det en svært god tone mellom de to skuespillerne. Bildene gikk viralt, og på sin offisielle Instagram-konto publiserte 50 Cent et bilde av seg selv og Mirren som var trykket i en avis. Til bildet skrev han:

«Jeg tror jeg elsker henne. Jeg prøver ikke å stirre på henne. Hun vet at hun tenner meg. Hun har bare den der greia, det går ikke an å beskrive det!».

Vi føler deg, 50 Cent, for Helen Mirren er og blir en fab dame!

LES OGSÅ: Torun er 53 år og en av Skandinavias hotteste modeller: - De yngre blir ofte SÅ glade når de ser meg!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer