Tuva Novotny

- Jeg driter i om jeg er kvinne eller mann

For Tuva Novotny er det karakter, dramatikk og samfunnsaspekt som har noe å si for rollene hun sier «ja» til.

NOBEL: Den svenske skuespilleren Tuva Novotny har rollen som Johanne Riiser, sekretariatsleder i Utenriksdepartementet, i NRK-serien «Nobel». KK.no møtte den blide 36-åringen under pressevisningen av serien i midten av september. Foto: NTB Scanpix
NOBEL: Den svenske skuespilleren Tuva Novotny har rollen som Johanne Riiser, sekretariatsleder i Utenriksdepartementet, i NRK-serien «Nobel». KK.no møtte den blide 36-åringen under pressevisningen av serien i midten av september. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske skuespilleren Tuva Novotny (36) er aktuell i hele tre norske produksjoner denne høsten: suksess-filmen «Kongens nei» hvor hun spiller kronprinsesse Märtha, kinofilmen «Rosemari» og NRK-serien «Nobel» hvor hun har rollen som Johanne Riiser, sekretariatsleder i Utenriksdepartementet. KK.no møtte den sympatiske skuespilleren i forbindelse med pressevisningen av sistnevnte TV-serie, og på spørsmål om hun bevisst har gått inn for sterke kvinneroller svarer hun nølende:

- Jeg vet ikke. Det er fort gjort å bli selvhøytidelig, men jeg synes ikke det er mange svake kvinneroller vi ser, og jeg vet ikke om jeg spesielt gjør mange sterke kvinneroller. Men det kan hende at det jeg står for og det jeg utstråler kommer gjennom i de rollene jeg gjør. Jeg vet ikke hva som er hva. Men jeg tror kanskje at ja, jeg tenker mer ut ifra et historisk mandig perspektiv. Jeg driter i om jeg er kvinne eller mann, men jeg tenker på karakter, dramatikk og samfunnsaspekt når jeg velger roller. Jeg tenker ikke så mye på å være pen, så sånn sett mener jeg et mandig perspektiv i min tilnærming til det. Men jeg vet ikke, det er vanskelig å svare på selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer