Alexandra Joner

- Jeg drømmer om større rumpe!

KK.no ble med den blide artisten Alexandra Joner på trening. Se videoene i saken, hvor hun viser deg sine fire favorittøvelser!

Publisert
Sist oppdatert

Noe har skjedd med den norske artisten Alexandra Joner (26). Hun har alltid sett fab ut, men for de av oss som følger den talentfulle sangeren på Instagram har det ikke vært til å unngå å legge merke til at Oslo-jenta den siste tiden er blitt mer trent. Ja, «fastere i fisken», rett og slett. Vi måtte ta en prat med Alexandra, og høre hva som har skjedd.

- Jeg går på et treningsprogram som innebærer at jeg trener et styrkeprogram tre ganger i uken, og så har jeg fått et matprogram fra «StrongBody», som jeg i disse dager går på. Det er en online coach som har satt sammen matprogrammet til meg. Det begynte med at Carina Dahl skulle lage musikkvideo, og jeg bare: «Herregud, du ser helt sjukt bra ut! Hva skjer? Hva har du gjort? Hva er hemmeligheten?», og da tipset hun meg om «StrongBody».

Sammen med ICON-PT Ståle Selnes Bjørkestøl, som har over 15 års erfaring som personlig trener, mikser hun nettopp styrketrening og sunt kosthold - og det har tydeligvis gitt resultater.

- Opplegget er av typen lavkarbo, men jeg spiser mye mer carbs enn det jeg gjorde før da jeg var på mitt eget opplegg. Da skulle jeg liksom kutte ut ALT, og det skulle ikke være NOE brød eller NOE carbs i det hele tatt. Jeg var superstreng, men det funker på en måte ikke i lengden, sier hun til KK.no.

Bli med Alexandra Joner på trening! Se videoer under!

For Alexandra handler det nå om å spise sunt og ikke minst passe på at det er riktig størrelse på porsjonen.

- Jeg var interessert i å spise normalt, men sunt. Jeg merket at jeg ikke hadde noe forhold til porsjoner, jeg var bare sånn: «salat er kjempebra og brød skal jeg aldri spise igjen i hele mitt liv». Carina kunne fortelle at hun spiser både poteter, brød og speltlompepizza, og det var sånn det begynte. Nå spiser jeg mye mer fiber og proteiner enn før.

Hvordan ser et typisk måltid ut for deg?

- Middag består av 130 gram kjøtt eller fisk og 30 gram pasta eller 120 gram potet, og da helst fullkornpasta for å være litt ekstra nøye. Jeg lager saus fra scratch, som stort sett er Kesam med hvitløk eller soyasaus. Ikke ferdiglaget. Man må måle opp mengden mat, og i begynnelsen er det litt stress, men så kommer man inn i det og så går det egentlig av seg selv. Med mindre man er med mange andre som spiser bacon til frokost, da sier jeg at matplanen får ligge hjemme - for da skal jeg kose meg med de andre.

- Det er jo rumpe jeg vil ha!

Alexandra forklarer at trenings- og matkonseptet går ut på at man kan skeie ut én dag i uken, og at man ikke trenger å trene noe kondisjon, men at de tre styrkeøktene i uken skal holde.

- Man skal bygge og gå ned i vekt, det er hele konseptet. Så bestemmer du selv hvor streng du er hypp på å være, rett og slett. 

Før så var det sånn at man helst skulle være så tynn som mulig, men nå har denne trenden snudd - og formfulle kjendiser og modeller og vanlige folk er mer i vinden enn noen gang. Hva tror du grunnen til dette kan være?

- Jeg mener jo at Kim Kardashian har litt av «kreden» for det egentlig. Selv om det selvfølgelig er masse formfulle kvinner der ute som sikkert har gjort det stort, men hun har gjort det så stort på verdensbasis, og da også blitt kjent for sine kurver. Det er så veldig mange der ute som har lyst til å være som henne. Men man ser det også mye på sosiale medier, med alle disse formfulle Instagram-damene som viser hofter og rumpe og lår for alt det er verdt. Det er en stor inspirasjon! 

Du har jo danset hele livet, er ikke det trening godt nok i seg selv?

- Jo, men så sluttet jeg å danse på proffnivå da jeg begynte å synge. Da ble det mer trening til et spesifikt show, og det er ikke i nærheten av like mye trening som hvis man gjør det profesjonelt. Og det var det jeg fant ut at jeg måtte finne på noe. Jeg kan jo ikke slutte å trene helt. Jeg likte ikke styrke i begynnelsen, jeg syntes det var helt forferdelig, og jeg likte ikke å løpe. Jeg likte ingenting.

Klarer ikke se forandringene selv

Det var først etter at hun fikk styrkeprogrammet at det ble litt mer kontinuitet i trening.

- Det gjør at jeg blir mer motivert, og så ser man litt resultater for hver gang og så blir man etter hvert sterkere og i bedre form, og da synes jeg faktisk at trening er blitt veldig gøy. Jeg bokser litt på siden, thai-boksing, for å få litt avbrekk fra det andre. 

Hva motiverer deg annet enn resultatene?

- At man trener med en person som trener deg opp. Siden jeg alltid har vært sunn og frisk, har ikke grunnen til at jeg har trent vært resultatene. Selvfølgelig er det viktig, men det er ikke hovedgreia. Jeg synes ikke det er noen forskjell når jeg ser meg selv i speilet, men jeg har merket det på jeans. Den valken over buksekanten, den jeg alltid har hatt, den er der ikke lenger. Det gjør meg kjempemotivert! Men så får man jo nye mål da. Målet nå er altså å få den rumpa til å stå litt mer ut. Jeg drømmer om større rumpe, rett og slett!

Alexandra Joner er samboer med eiendomsmogul Runar Vatne (41), og hun forteller at også kjæresten har lagt merke til forandringer på Alexandra - men det er kanskje ikke så rart, for også Runar har kastet seg på «StrongBody»-konseptet, og de to trener ofte sammen.

- Han har alltid vært veldig fornøyd da! Men jeg har faktisk fått han med på treningprogrammet også, og han har bygget én kilo muskler og gått ned i vekt, så han er også supergira! Jeg sa det til ham til å begynne med: «for at jeg skal klare det her må du også være med». Det var et av mine kriterier, og nå gjør vi det sammen. 

PÅ TOPPEN: Alexandra Joner og samboeren Runar Vatne nådde toppen av Mount Kilimajaro en solfylt dag i romjulen 2015. Foto: Privat
PÅ TOPPEN: Alexandra Joner og samboeren Runar Vatne nådde toppen av Mount Kilimajaro en solfylt dag i romjulen 2015. Foto: Privat Vis mer

Har ikke merket press

Du er i en bransje som preges av mye kroppspress, har du merket noe til dette?

- Nei, egentlig ikke. Jeg har følt press, men det er egentlig bare fra meg selv. Hvordan jeg selv har lyst til å se ut. Jeg har aldri fått høre det av noen andre. Det er ingen som har krevd at jeg skal se sånn eller slik ut.

Hvem inspireres du av?

- Jeg blir inspirert av mye Instagram-babes - både kjente og ukjente damer. Instagram føler jeg er som et «moodboard». Der kan jeg blant annet finne inspirasjon til rød løper-eventer, trening eller mat. Jeg finner masse mat-inspirasjon på sosiale medier. Utenom det er jeg veldig inspirert av Kylie Jenner. Jeg digger stilen hennes. Hun ser helt sykt bra ut! 

Hvem inspireres du av her hjemme da?

- Jeg synes jo Adelen Rusillo Steen sin kropp er helt sinnsyk. Hun ser jo generelt veldig bra ut. Da hun var med på «Skal vi danse» i den der samba-drakten sin, jeg bare: «oh my god!». Det var sexytime på et helt nytt nivå. 

Bryr seg ikke om hvordan hun ser ut på trening

Veldig mange er opptatt av hvordan de går kledd på trening, men for Alexandra spiller det ingen rolle hva hun har på seg.

- Jeg ser stort sett ut som et troll. Håret står ut til alle kanter, jeg grer meg ikke og bruker ikke noe sminke. Men hvis jeg har en dårlig dag, da synes jeg det hjelper å ta på meg mitt fineste treningstøy. Hvis jeg våkner opp og tenker at jeg i dag er lite gira på å trene, så tar jeg på meg favoritt-treningstøyet mitt og så karrer jeg meg på trening og da føler jeg meg litt bedre.

Har du noen tips til unge jenter som har lyst til å begynne å trene aktivt, men som ikke finner motivasjon?

- Jeg synes egentlig at når man er ung skal man egentlig gi litt faen. Da skal man spise is, løpe rundt og være ung. Det kan man heller finne ut av når man blir litt eldre. Da er det bedre å finne en sport man liker, og hvis det er styrketrening man digger - go for it - men da hadde jeg heller begynt å danse eller spilt tennis eller fotball, eller en sånn type form for trening da. Noe som blir en hobby. 

I romjulen inviterte den friluftsglade finansmannen Runar med seg kjæresten Alexandra med på fjelltur til Kilimanjaro i Tanzania - men hun forteller til KK.no at det var med blandede følelser at hun takket «ja» til å bli med samboeren på tur.

- Det var mye mer «tur» enn det jeg trodde det skulle være. Jeg bodde jo i telt syv dager i strekk! Jeg gruet meg helt sykt mye til å gå på do ute og ikke ha mulighet til å dusje. Jeg tenkte at jeg kom til å lukte pest! Så før vi dro sa jeg til Runar: «Du vet du MÅ elske meg når vi er ferdig! Du får ikke lov til å gjøre det slutt!».

- Gir det ikke en syk mestringsfølelse å bestige et fjell som rager flere tusen meter over bakken?

- Jo, jeg var ganske stolt, og så er det veldig hyggelig når kjæresten din er stolt av deg. Men jeg var egentlig mest stolt da vi var på vei ned enn da jeg faktisk sto der oppe. 

KREVENDE: For Alexandra Joner ble turen hardere enn hun hadde sett for seg - men er stolt av seg selv for at hun klarte å gjennomføre turen.  Foto: Privat
KREVENDE: For Alexandra Joner ble turen hardere enn hun hadde sett for seg - men er stolt av seg selv for at hun klarte å gjennomføre turen. Foto: Privat Vis mer

- Kan ikke sammenlignes med en vanlig treningsøkt

Dere må jo ha kommet hverandre ekstra nærme etter denne turen?

- Ja, det gjorde vi, og jeg advarte han jo før turen om at han måtte være klar over hva han fikk meg med på. Men han var veldig grei med meg, og hadde en «dette-skal-gå-bra»-innstilling, og det gjorde det jo!

Alexandra sier til KK.no at styrketreningen hun hadde utført i forkant av turen med PT-Ståle, bidro til at hun fikk ekstra glede av det å bestige Kilimanjaro - men at hun allikevel ikke kan sammenligne en slik tur med en vanlig treningsøkt.

- Det å gå i fjellet er noe helt annet enn vanlig styrketrening. Jeg vet ikke hva jeg skal sammenligne det med, men det er noe helt annet. Det er mye psykisk. Du bare går og går, ikke sant.

Artist Alexandra Joner, som i disse dager er ute med låten «Bottoms Up», viser deg hvordan hun utfører sine favorittstyrkeøvelser i videoene i saken!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer