Michelle Obama i Oslo:

- Jeg elsker barna mine altså, men helt ærlig så blir alt bedre når de flytter ut

Den tidligere førstedamen Michelle Obama åpnet opp om morsrollen under Oslo-besøk.

I OSLO: Michelle Obama er på turné i forbindelse med selvbiografien «Becoming», som på norsk har fått tittelen «Min historie». Den ble sluppet i Norge i november 2018. Her fra samtalen i Oslo Spektrum i april. FOTO: NTB Scanpix
I OSLO: Michelle Obama er på turné i forbindelse med selvbiografien «Becoming», som på norsk har fått tittelen «Min historie». Den ble sluppet i Norge i november 2018. Her fra samtalen i Oslo Spektrum i april. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da den tidligere førstedamen Michelle Obama (55) gjestet København denne uken, i forbindelse med promotering av selvbiografien «Becoming» (2018), haglet kritikken langt utenfor de danske landegrenser.

Foredraget ble av noen betegnet som et useriøst vekkelsesmøte og en bisarr, overpriset forestilling. Det ble rettet kritikk mot moderator Rachael Ray (50), en amerikansk kokk, som mange mente hadde stilt urelevante spørsmål av typen «hva er din yndlingsfarge?» og «hvordan vil du innrede drømmerommet ditt?».

Ikke spørsmål en tidligere førstedame verdig, ble det sagt.

KKs utsendte journalist var derfor relativt skeptisk i forkant av foredraget i Spektrum - kom vi ikke til å få høre om hennes viktigste kampsaker eller noe om de svært private avsløringene hun kommer med i selvbiografien? For ikke å snakke om hvordan det har vært for henne å være historiens aller første afro-amerikanske førstedame i Det hvite hus?

Det var tydelig å se at Michelle Obama har et ekte og brennende engasjement for de unge

Men heldigvis gjorde Michelle Obama kritikken til skamme. Ved sin side i Oslo Spektrum hadde hun den amerikanske komikeren Phoebe Robinson (34) - som hadde fått det ærefulle oppdraget med å være moderator under den rundt to timer lange samtalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer