Kongelige brudekjoler:

- Jeg er akkurat på vei til å kle på meg brudekjolen i det jeg hører kirkeklokkene ringe. Jeg står der og kjolen er... altfor stor

Prinsesse Madeleine, prinsesse Sofia og kronprinsesse Victoria deler hittil ukjente bryllupsdetaljer.

KONGELIGE BRUDEKJOLER: Prinsesse Sofia, prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria av Sverige avslører alle tre detaljer om bryllupet og brudekjolene de bar da de giftet seg i henholdsvis 2010, 2013 og 2015. FOTO: NTB Scanpix
KONGELIGE BRUDEKJOLER: Prinsesse Sofia, prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria av Sverige avslører alle tre detaljer om bryllupet og brudekjolene de bar da de giftet seg i henholdsvis 2010, 2013 og 2015. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om de er prinsesser og har tilgang til det de måtte ønske av stylister, makeupartister og andre hjelpere, er det noen elementer selv ikke profesjonelle kan ha hundre prosent koll på i det bryllupsklokkene ringer inn.

Det fikk prinsesse Madeleine (35) erfare da hun giftet seg med den amerikanske forretningsmannen Chris O'Neill (43) den 8. juni 2013. I SVT1-programmet Kungliga brudklänningar, som sendes på svensk TV den 13. mai, åpner nemlig den royale trebarnsmoren opp om sjokket hun fikk på bryllupsdagen da det viste seg at brudekjolen fra Valentino var blitt for stor, ettersom hun hadde rast ned i vekt i tiden før bryllupet på grunn av stress.

- Jeg er akkurat på vei til å kle på meg brudekjolen i det jeg hører kirkeklokkene ringe. Jeg står der i kjolen og den er... altfor stor. Altså, den er så stor! Kjempestor! Og jeg føler meg litt som Askepott, for Valentino hadde med seg mange italienske syersker, og de var liksom 1.40 meter lange og sprang rundt som små mus og sydde om hele kjolen. Mens pappa sto ved siden av meg og ventet tålmodig... Den ble ok i siste sekund! Men jeg var litt nervøs da klokkene ringte og de fremdeles sydde på kjolen... sier prinsessen, ifølge Svenskdam.

Bryllupet ble avholdt i Slottskyrkan på slottet i Stockholm. Litt over syv måneder senere ble parets første barn født, da lille prinsesse Leonore kom til verden den 20. februar 2014. Siden to barn til. Prins Nicolas ble født 15. juni 2015 og prinsesse Adrienne kom til verden 9. mars i år.

EKTEPAR: Prinsesse Madeleine giftet seg med den amerikanske forretningsmannen Chris O'Neill 8. juni 2013. FOTO: NTB Scanpix
EKTEPAR: Prinsesse Madeleine giftet seg med den amerikanske forretningsmannen Chris O'Neill 8. juni 2013. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Prinsesse Madeleine og ektemannen bruker «hemmelig» kjærlighetsspråk

Victoria hadde ingen klar formening om hvordan brudekjolen skulle være

Det er ikke bare prinsesse Madeleine som gir oss bryllupsdetaljer i dokumentaren som hittil ikke er kjent. Kronprinsesse Victoria (40) giftet seg med Daniel Westling (44) den 19. juni 2010, og i dokumentaren innrømmer hun at hun ikke hadde en spesiell formening om hvordan brudekjolen skulle være - annet enn at den skulle gi henne en form for trygghet på den store dagen.

- På den måten kunne jeg få litt støtte ved hjelp av kjolen i det store øyeblikket som lå foran meg, sier kronprinsesse Victoria i dokumentaren.

Det var den svenske designeren Pär Engsheden som hadde fått det ærefulle oppdraget med å lage brudekjolen til den kommende dronningen av Sverige. I et intervju med svenske ELLE i 2011 åpnet designeren opp om arbeidet bak kjolen.

- Brudekjolen er konstruert av fem forskjellige lag med stoff. Alle couturekjoler er formet innenfra av forskjellige materialer og tidkrevende håndarbeide. Det er mye som kan gå galt med en helt hvit og enkel kjole. Silkeduchesse er et veldig vanskelig stoff å sy i, og jo renere kjolen er jo snittet, jo mer perfekt skal forarbeidet være. På denne kjolen var det ingen broderier eller blonder som kunne ha skjult eventuelle feil, har han forklart til magasinet ifølge Billedbladet.

I februar 2012 ble kronprinsesse Victoria og prins Daniel foreldre til skjønne prinsesse Estelle, og fire år senere ble prins Oscar født.

VAKKER: Kronprinsesse Victoria og Daniel giftet seg 19. juni 2010. FOTO: NTB Scanpix
VAKKER: Kronprinsesse Victoria og Daniel giftet seg 19. juni 2010. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Prins Daniel: - Tanken på å miste tid med Estelle gjør vondt

Prinsesse Sofia drømte om å gifte seg barbeint

To dager før prinsesse Madelene fødte prins Nicolas giftet storebror prins Carl Philip (38) seg med Sofia Hellqvist (33) i Slottskyrkan. Hun hadde fått den svenske designeren Ida Sjöstedt til å kreere brudekjolen, og i dokumentaren kommer det frem at den kommende prinsessen og designer Ida fikk smuglet inn brudekjolen på slottet for kjoleprøving - foran alle paparazziene som ventet utenfor.

Ifølge Svenskdam forteller Ida Sjöstedt i dokumentaren at prinsesse Sofia i utgangspunktet hadde tenkt seg et bryllup på en strand et eller annet eksotisk sted, hvor hun og gjestene kunne gå barbeint i sanden. Men akkurat dét ble kun med drømmen for den flotte brunetten.

- Jeg hadde vel egentlig tenkt meg at bryllupet mitt kom til å være mye enklere... Men skal man gifte seg med en prins blir det jo litt annerledes, sier prinsesse Sofia i Kungliga brudklänningar-dokumentaren.

10 måneder etter det storslåtte bryllupet i Slottskyrkan kom parets første barn til verden. Lille prins Alexander ble født 19. april 2016, og halvannet år senere ble prins Gabriel født.

KYSSET: Prins Carl Philip og Sofia giftet seg 15. juni 2015. Før hun møtte prinsen drømte hun om et barbeint-bryllup på en eksotisk strand. Det ble med drømmen. FOTO: NTB Scanpix
KYSSET: Prins Carl Philip og Sofia giftet seg 15. juni 2015. Før hun møtte prinsen drømte hun om et barbeint-bryllup på en eksotisk strand. Det ble med drømmen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Dronning Silvia er også med i dokumentaren, og åpner opp om Dior-kjolen hun bar da hun giftet seg med kong Carl Gustaf den 19. juni 1976. Ifølge Svenskdam forteller hun at hun takket nei til å bære det originale Dior-sløret som fulgte med brudekjolen, og heller valgte å bruke brudesløret som ektemannens søstre, prinsesse Désirée og prinsesse Birgitta, brukte da de giftet seg i henholdsvis 1964 og 1961.

Dokumentaren Kungliga brudklänningar sendes på SVT1 søndag 13. mai klokken 20.00.

LES OGSÅ: Spørsmålet hele verden stiller seg: Hvordan klarer hertuginne Kate å se så flott ut syv timer etter fødselen?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer