Else Kåss Furuseth

- Jeg er en feriesnylter

Else Kåss Furuseth snylter til seg det meste. Hun har til og med prøvd å snylte til seg en ekstra mamma.

ELSE KÅSS FURUSETH: Komikeren forteller til KK at hun er en snylter på flere av livets områder. 
 Foto: Truls Qvale
ELSE KÅSS FURUSETH: Komikeren forteller til KK at hun er en snylter på flere av livets områder. Foto: Truls Qvale Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Else Kåss Furuseth (36) er en av Norge mest folkekjære komikere, både på TV og scene. I uke 28 er hun aktuell som sommergjest i Reiseradioen sammen med søsteren Cecilie Furuseth. I et stort intervju med KK forteller Else om hvordan hun i sommer har ordnet seg bakseteplass hos et vennepar som skal på bilferie nedover Europa. 

– Jeg er en feriesnylter. En som henger med på andres planer. Jeg bidrar ikke så veldig mye med initiativ selv, men sier aldri nei når noen spør.

- Da jeg var en måned i New York med en kompis, fant han på alt hele tiden. En dag skulle jeg finne på, og da ble det en sånn Sex and the city-tour. Dagen etter overtok han. Jeg anbefaler alle å bli en feriesnylter, sier Else. 

LES OGSÅ: Else og Cecilie hyllet pappa på farsdagen: - Vi hadde ikke vært her i dag uten deg

Prøvde å snylte på seg en ekstra mamma 

Hun er en snylter på flere av livets områder, egentlig. Drinker? Oppskriftene har hun stjælt av venner. Den lekre leiligheten sentralt i Oslo? Kjøpt av «noen som har bedre smak enn meg selv». «Nei til Narkotika»-leiren da hun var ungdom? Hun dro bare fordi broren skulle.

Else har til og med prøvd å snylte på seg en ekstra mamma: 

– Sminkøren min Mette er min støttekontakt og psykolog, og jeg prøvde på et tidspunkt å få henne som reservemamma. Men hun hadde så mange barn allerede, så det gikk ikke.

Når Else har vært på TV får hun dårlig samvittighet. Ofte så dårlig samvittighet at hun sender sms til folk hun har tullet med og ber og unnskyldning. 

– Jeg skulle ønske jeg var enda mindre redd for å såre folk, men samtidig mener jeg at det å si unnskyld er undervurdert. 

– Dårlig samvittighet gjør deg kanskje litt utsatt som komiker? 

– Ja, det blir jo veldig ubehagelig. Både for meg og dem jeg ringer til. At jeg ringer sånn rett rundt midnatt, liksom, for å si unnskyld. Det snakkes mye om at det skal være lov til å tulle med alt. Men det må først og fremst være morsomt. For at det skal være verdt det, liksom.

– Krenkelsen må stå i forhold til humorverdien? 

– Ja, der sa du det på en mye mer effektiv måte. Det er jo latteren som er målet. Men oftest skjønner folk ikke hva jeg snakker om når jeg sender melding eller ringer dem. Alt har jo foregått inni mitt hode. Men å si unnskyld føles godt, selv om det er en egoistisk handling. Man føler seg bedre etterpå.

LES OGSÅ: - Helt innerst inne liker jeg ikke forandring, jeg er redd for å gjøre noe feil

Uenige om hvem som skal ha brudekjolen etter moren 

Hun er kjent for å lage underholdning av det meste, også om moren og brorens selvmord, som hun tok opp i suksessforestillingen «Kondolerer», som spilte for fulle hus og fikk svært gode kritikker.

Else forteller at hun husker moren som en svært elegant kvinne, og at hun har et nostalgisk forhold til klærne etter henne:

– Mamma hadde en fantastisk garderobe av 80-tallsklær. Hun gikk i store øredobber, skulderputer og med slips. Klærne var så stilige at jeg var sikker på at de måtte være kjøpt i Paris. Men det viste seg at hun hadde kjøpt alt på et lagersalg.
 
Elses foreldre giftet seg på 70-tallet. Moren i en renskåret brudekjole med prestekrager tett i tett på kjolebrystet. 

– Søsteren min og jeg diskuterer fortsatt hvem av oss som skal ha brudekjolen etter mor. 

– Ligger det litt fram i tid? 

– Det ligger vel der at vi ikke vet om det blir noe av i det hele tatt, sier Else og ler. 

– Som jeg pleier å si: Jenny Skavlan har jo en sånn Sy om-greie. Men om jeg skulle hatt mammas brudekjole måtte det blir mer en sånn Sy ut-greie, sier Else til KK. 

Du kan lese hele intervjuet i KK 28, som er i salg fra fredag 14. juli. 

LES OGSÅ: Anne Rimmen (35) om styrtfødselen: – Det er godt man glemmer. Ellers ville jo alle vært enebarn

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer