Gift ved første blikk

- Jeg er en kjærlighetsfe

Cathrin Prana (32) hadde nesten mistet håpet om å finne den store kjærligheten.

GOD MATCH: Cathrin og Remi fant umiddelbart tonen. Foto: Discovery
GOD MATCH: Cathrin og Remi fant umiddelbart tonen. Foto: Discovery Vis mer
Publisert

Den nye sesongen av «Gift ved første blikk» ruller over skjermen, der seks par skal gifte seg – uten å ha møtt hverandre i forkant. En av deltakerne, og utvilsom den mest fargerike, er TikTok-profil Cathrin Prana (32).

Cathrin er utdannet filmskuespiller, og studerer for tiden ved idrettshøgskolen for å bli personlig trener. Det skal hun flette sammen med sosiale medier og tv-jobber.

- Jeg føler meg så hjemme i tv-bransjen! Jeg føler at jeg kan være meg selv, og man får et unikt samhold. Det er veldig koselig, smiler hun.

Vanskelig å date

Etter at Cathrin ble en offentlig person, har dating blitt mye vanskeligere, mener hun.

- Det har ført til at jeg ikke har datet på årevis. Folk har gjort seg opp en mening om meg før jeg i det hele tatt åpner munnen. Noen tror det er lettere å date når man er offentlig, men de aner ikke hvor ensomt det kan være. Alle tror de vet alt om deg allerede.

Cathrin mener at vi har en «bruk og kast-mentalitet» i samfunnet vårt.

- Jeg synes bare at det er trist. En ting jeg aldri har forstått, er hvorfor så mange spiller et spill ved å leke at de er mindre interessert, for å få den andre mer interessert. Det har ikke noe med kjærlighet å gjøre. Jeg kan ikke få for mye kjærlighet – det noen vil kalle klissete, ser jeg på som normalt. Men jeg er jo en evig romantiker. Jeg tror at alle, innerst inne, ønsker å finne ekte kjærlighet, sier hun.

Yndlingsprogrammet

32-åringen forteller at «Gift ved første blikk» er yndlingsprogrammet hennes, og at hun ikke var i tvil da hun ble oppfordret til å søke.

- Jeg har veldig tro på at spesialister kan finne en mann til meg gjennom personlighetsanalyser, og jeg var trygg på at de hadde riktig kompetanse. Jeg følte at dette var riktig for meg, og jeg tror på at alt har en mening. Jeg har jo drømt om å finne drømmeprinsen hele livet, uten egentlig å lykkes. Jeg er en annerledes person, så jeg har helt ærlig mye større problemer med å finne noen som jeg kan utvikle en romantisk kjemi med.

Problemet til Cathrin er at hun opplever at mange mennesker ikke forstår personligheten hennes.

- Jeg er en person som lever et litt isolert liv. Jeg er aldri på fest og lignende, og jeg føler meg kanskje ikke helt hjemme i denne verdenen. Datingapper er heller ikke noe for meg, for du kan ikke se personligheten til mennesker gjennom bilder. Så jeg følte at «Gift ved første blikk» var mitt eneste håp! Og jeg er jo en kjærlighetsfe, og siden dette er et kjærlighetsprogram, passet det veldig bra.

Førsteinntrykket

Når Cathrin og Remi Georges Alashkar (34) møtes ved alteret, kan man se at begge to lyser opp.

- Hva var det første du tenkte da du så Remi?

- Fra første sekund blikket vårt møttes, så jeg kjærlighet og trygghet. Det bare strålte godhet ut av øynene hans! Umiddelbart gledet jeg meg til å bli kjent med sjelen bak disse gode øynene. Det føltes som en drøm. Det var vanskelig å forstå, sier hun muntert, og fortsetter:

- Da vi pratet sammen etterpå, var alt så ekte og vakkert. Allerede på bryllupsdagen snakket vi om hvor fantastisk det ville bli å fortelle barna våre om hvordan mamma og pappa møttes første gang. Og det føltes helt naturlig – som om vi hadde vært gift i mange år allerede. Jeg har aldri opplevd noe lignende!

GIFT VED FØRSTE BLIKK: Cathrin og Remi er et av parene i den nye sesongen. Foto: Discovery
GIFT VED FØRSTE BLIKK: Cathrin og Remi er et av parene i den nye sesongen. Foto: Discovery Vis mer

Desto mer de pratet sammen, jo mer gåsehud fikk Cathrin, fordi hun innså hvorfor hun hadde blitt matchet med denne mannen, og hun forsto hva ekspertene hadde tenkt.

- Han er en dyp person, med masse følelser. Det kom frem at han liker å skrive dikt, slik som meg. Disse små detaljene dukket opp hele tiden – vi hadde så mye til felles. Jeg skjønte veldig fort at det faktisk var noe mellom oss.

Venter med intimiteten

- Hva er det viktigste du ser etter i en partner?

- Det aller viktigste er at han har gode verdier, og kan elske meg med ekte og ren kjærlighet.

Når Cathrin har datet tidligere, har hun opplevd å ikke ha kjemi med noen.

- Jeg opplevde at mennene jeg møtte reagerte litt på måten jeg er på – for eksempel at jeg ikke ønsket å gi en klem på første date, men håndhilse istedenfor. Det blir ikke noe intimitet fra min side før det har gått en god stund, ler hun.

For Cathrin er det viktig at kjærligheten bygges opp, før det intime får ta plass. Og det er det nok ikke så mange menn som har tålmodighet til.

- Før jeg deltok i «Gift ved første blikk», hadde jeg ikke vært på date eller kysset en person på mange år. Jeg begynte å miste troen på at jeg kom til å finne noe kjærlighet i denne verden.

Kjempenervøs

- Hvorfor er du såpass tilbakeholden?

- For meg er det helt naturlig. Jeg må være tiltrukket av en person for å kunne kysse personen, og jeg blir ikke tiltrukket før vi har utviklet sterk kjærlighet for hverandre. Kyssing føles veldig intimt.

Cathrin forteller at hun var ekstremt nervøs i forkant av bryllupet, da det gjerne forventes at brudeparet kysser.

- Du aner ikke hvor mye jeg tenkte på det! Jeg visste at det ikke kom til å skje, men jeg var så redd for hvordan den andre personen ville reagere. Jeg har sett på de tidligere sesongene, og det er jo ingen som sier nei til å kysse. Jeg var redd for at brudgommen ville tolke det feil.

Heldigvis gikk dette øyeblikket over all forventning – Cathrin beskriver Remi som veldig respektfull.

- Jeg kan ikke kysse noen jeg nettopp har møtt, samme hvem det er. Det blir helt feil – tanken gjør meg uvel. For meg tar det tid, og i mitt hode er det helt logisk.

Og dette tok Remi på strak arm. Da bryllupsfotografen ba han om å holde rundt midjen til Cathrin, spurte han henne først.

- Selv om han fikk en instruks fra fotografen, så han på meg og ville forsikre seg om det var greit. Alle de små tingene han gjorde, fikk meg til å forstå at han virkelig har stor respekt for meg, og kvinner generelt. Det gjorde meg veldig trygg, og jeg følte at jeg kunne være meg selv.

FØRSTEKJEMPE: Deltakere reagerer etter et kontroversielt førstekjempevalg på «Farmen kjendis». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Opplevd mye mobbing

Cathrin har gjennom årene blitt utsatt for mye mobbing og trakassering – bare fordi hun er den hun er. Hun har blitt kalt misfoster, og fått høre at hun fortjener å dø. Hun har blitt slått, spyttet på og fått stein kastet etter seg.

- Jeg har opplevd så mye mobbing og trakassering på høyt nivå, noe som har ført til at jeg har isolert meg litt mer, og tenkt at jeg kanskje ikke passer helt inn. Før jeg ble med på «Gift ved første blikk», tenkte jeg at det kanskje er meningen at jeg skal være alene, og at jeg kanskje bare må gi opp kjærligheten jeg lengter etter. Men så har jeg ikke helt klart å legge fra meg det lille håpet.

Flere ganger har Cathrin fått høre at hun er syk – og hun forteller at hun til slutt begynte å tro på det selv. Men nå har det gitt henne en slags ro.

- Jeg har konkludert med at ja, kanskje jeg er syk, men det er greit. For så lenge jeg er lykkelig, og gleder personene rundt meg, uten at jeg gjør noen noe vondt, er det ikke så viktig om jeg er syk eller frisk, smiler hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet